Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Do 26 Apr 2018, 00:15 Plaats een reactie 
Gebruikersnaam:
Onderwerptitel:
Berichtinhoud:
Voer uw bericht hier in, het mag niet meer dan 70000 tekens bevatten. 

Smileys
a1dh (a) m3 mc b1 p1 k1 sf2 lmb mil-bl :grin: :) :wink: :sad: :eek: :shock: :???: :cool: :lol: :mad: :razz: :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: vl2 po01 a2dl
Lettergrootte:
Tip: stijlen kunnen snel worden toegevoegd op de geselecteerde tekst.  Letterkleur

 • Voeg afbeelding toe
Opties:
BBCode is AAN
[img] staat AAN
[flash] staat AAN
[url] staat AAN
Smileys zijn AAN
BBCode uitschakelen
Smileys uitschakelen
URL’s niet automatisch omzetten
Vraag
In welke provincie ligt Doorn:
Deze vraag is een manier om automatische formulier versturingen te voorkomen die gemaakt worden door spambots.
   

 Voorafgaande berichten - Cor de Groot uit Veendam roeit met de DMRC naar Londen 
Auteur Bericht

Reageer met citaat Bericht Geplaatst: Di 13 Dec 2016, 11:26
Re: Cor de Groot uit Veendam roeit met de DMRC naar Londen
Roeiend, Kengikoi ? :mrgreen: Greetz. Snuf.

Reageer met citaat Bericht Geplaatst: Di 13 Dec 2016, 09:09
Re: Cor de Groot uit Veendam roeit met de DMRC naar Londen
I am very pleased to have the opportunity to come here.

Reageer met citaat Bericht Geplaatst: Do 10 Apr 2014, 18:08
Re: Cor de Groot uit Veendam roeit met de DMRC naar Londen
Wist ik al, Paul. Zie quiz. :razz: Greetz. Snuf.

Reageer met citaat Bericht Geplaatst: Do 10 Apr 2014, 17:14
Cor de Groot uit Veendam roeit met de DMRC naar Londen
Afbeelding

VEENDAM – Verspreid door heel Nederland trainen 150 (oud­)mariniers voor de Dutch Marines Rowing Challenge, een monsterrace van Nederland naar Groot Brittannië.
Zo ook Cor de Groot uit Veendam.

Afbeelding
Cor de Groot doet mee met de DMRC

Cor de Groot is in training. En niet zomaar een training. Hij doet mee aan de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) die op 5 september 2015 start onder de Erasmusbrug in Rotterdam en eindigt onder de Tower Bridge in Londen. Ga er maar aan staan!
“En omdat een van onze (grootste) sponsoren in Vlissingen is gevestigd en het standbeeld van onze grondlegger, Michiel de Ruyter daar staat, pakken we Vlissingen ook nog even mee,” vertelt oud-marinier De Groot.
“In totaal varen we 350 kilometer. Deze afstand is niet toevallig. De actie is op touw gezet om de 350e verjaardag van het Korps Mariniers te vieren. Maar met de DMRC zamelen we ook geld in voor mariniers die door missies, namens de Nederlandse samenleving, in de problemen zijn gekomen en voor de nabestaanden van collega’s die ons zijn ontvallen.
‘Verbondenheid, kracht en toewijding’ is al sinds de 17e eeuw het motto van de Nederlandse mariniers. We zorgen voor elkaar, ook als we niet meer actief zijn als marinier.”
Opleiding tot marinier
Cor de Groot meldde zich in 1967 als 16-jarige bij de opleiding tot marinier. “Ik was jong en op zoek naar avontuur. Nou, dat vond ik bij het Korps Mariniers.
De basisopleiding kreeg ik in Rotterdam, de amfibische opleiding landingen op Texel en daarna ging ik me specialiseren. Ik heb een commando-opleiding gevolgd, een parachutistenopleiding en daarna Verkenning & Inlichtingen. Als marinier ben ik op oefening geweest in heel Europa en heb ik anderhalf jaar op Aruba gezeten.
In 1973 ben ik afgezwaaid. Veel mariniers vinden de overschakeling naar de burgermaatschappij lastig. Maar de meeste vinden na verloop hun draai wel. Ik ben ongediertebestrijder geworden, maar blijf via het Korpsforum op de hoogte van ontwikkelingen bij het Korps Mariniers.”
Elke zaterdag trainen voor de DMRC
De Groot traint elke zaterdag in Coevorden. “Daar mogen we een sloep gebruiken van de roeivereniging. Er zit echt van alles in die boot: een websitebouwer, iemand uit de verstandelijk gehandicaptenzorg, je kunt het zo gek niet bedenken. Wat ons verbindt is ons verleden als marinier. Die band, die blijft.”
Om te laten zien wat ze in huis hebben en om de bekendheid van hun actie te vergroten, nemen de DMRC-ploegen in 2014deel aan wedstrijden van nationale roeiverenigingen, maar ook aan grote sloepenraces: de HT-race van Harlingen naar Terschelling, de Crazy River Race (Rusland), de Ocean to City Race (Ierland) en de Slag om Gent.
“Ik ben blij dat we nog een jaar kunnen trainen, want het wordt zwaar, die oversteek naar Engeland,” denkt De Groot. “Maar ik zou het voor geen goud willen missen!”
Kijk voor meer informatie op http://www.dmrc.nl
Artikel geplaatst door Karin Weijs op 8-04-14 08:53.

Bron: http://www.veendammer.nl/nieuws/24736/c ... aar-londen


Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.