Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Wo 24 Okt 2018, 07:36

Er zijn 169 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 15 Dec 2014, 08:55 

Snuf , hier wat screenshots van de inhoud
Het is een compleet beeld van het Korps ,mooi voor onder de boom :)

http://s23.postimg.org/lr75zzzqf/screenshot_24.jpg

http://s23.postimg.org/9dubt3a1z/screenshot_25.jpg

http://s23.postimg.org/70ce22vmv/screenshot_26.jpg

http://s23.postimg.org/nybenx50n/screenshot_27.jpg

http://s23.postimg.org/q45pif8h3/screenshot_28.jpg

http://s23.postimg.org/z6u6pg887/screenshot_29.jpg

http://s8.postimg.org/719qw7t8h/Naamloos.jpg

http://s8.postimg.org/lvycae2td/Naamloos2.jpg

http://s8.postimg.org/cznk6gc75/screenshot_23.jpg

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 21 Feb 2015, 16:33 

Het ultieme doel! Maar eerst maar eens überhaupt mijn baret halen!

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 23 Feb 2015, 17:46 

Sinds 1665, ook nog eens. Greetz. Snuf. Da's dan niet zo'n steile leercurve geweest... :mrgreen:

Maar inderdaad, op dit forum is de MARSOF altijd beter. In de praktijk zie ik geen kwaliteitsverschil. De mannen hebben dezelfde gemotiveerde insteek en werken inderdaad steeds meer samen. Ook op gebied van Opleiding en Training werken we steeds nauwer samen (bijvoorbeeld op gebied van Demolitie). En dat is een hele goede zaak, daar worden we allemaal alleen maar beter van. Die samenwerking zal de komende jaren dan ook alleen maar verder intensiveren, wanneer de samenwerking van de werkvloer steeds meer doordringt in de hogere hiërarchieke niveau's. De tijd van aparte eilandjes is voorbij...

Verschil is er overigens wel, maar dat zit 'm in taakstelling en organisatiestructuur.

En uiteraard is er een cultuurverschil tussen Landmacht en Mariniers. Daarom mogen we elkaar graag af en toe wat plaagstootjes geven. Gezonde rivaliteit om elkaar scherp te houden.

Ik weet niet wanneer je maatje aan de VCO is begonnen, maar dan heeft hij toch in elk geval al een AMOL, VO en ECO achter de rug. Dus zou hij beter moeten weten....

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 23 Feb 2015, 22:41 

Morgen naar Den Helder toe, want de AAC staat voor de deur. Mochten daar nog vragen over zijn, vanaf morgen ochtend/middag weet ik er alles van!

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 23 Feb 2015, 23:07 

Zie..."".Boeng"" Kemper.

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 24 Feb 2015, 14:31 

Hier mijn POST verslag. Zoals gezegd, in een iets ander format dan Steven zijn verslag. Het lijkt mij namelijk dat men meer heeft aan twee verschillende soorten verslagen. Hopelijk helpt het anderen in hun voorbereiding.


Hieronder heb ik op een rijtje gezet welke testen er plaats gaan vinden tijdens de POST, hoe ik ze ervaren heb en tips die ik anderen mee zou geven mochten ze de POST nog door moeten. Een aantal zaken heb ik weggelaten, omdat dit geen echte tests waren (Presentatie over POTOM en drankjes in de bar) of omdat ze in het niet vallen bij andere zaken (ochtendsport stelt weinig voor vergeleken met Brienenoord). Mocht je over zulke dingen meer willen weten kun je het verslag van Steven bekijken of gewoon in dit topic vragen.

Dag 1:
Abseilen van klimtoren
Tijdens het abseilen ga je in principe twee keer van de 10m wand naar beneden, twee keer van de 20m wand, en een enkele keer van de 10m vrij (dus zonder je voeten tegen een muur te hebben). Ik vind dit erg leuk om te doen. Luister naar de sportsergeant en doe wat je gezegd word, dan levert dit onderdeel echt geen problemen op.

Speedmars
Tijdens de speedmars moet je naar mijn weten 4km afleggen in 24 minuten met bepakking. Je loopt in tegenstelling tot voorgaande jaren niet langer met een dummy wapen. De speedmars is geen probleem als je je goed voorbereid hebt. Iedereen zal waarschijnlijk hardlopen in zijn voorbereiding, mijn advies is om hierin “extensieve interval” trainingen mee te nemen (een voorbeeld hiervan is 10 keer 2 minuten stevig te hardlopen, met tussendoor 1 minuut stevig doorlopen). Dit heeft mij heel erg geholpen om fysiek voor de speedmars klaar te zijn. Verder loopt het vooraan makkelijker dan achteraan, houd daar dus rekening mee als je een minder goede loper bent.

Actie-intelligentietest
In de gymzaal moet je een spelletje spelen onder begeleiding van een psycholoog. Het spel is gebaseerd op ‘mastermind’, waarbij je in deze variant verschillende opdrachten moet uitvoeren om de code te kraken. Blijf rustig, blijf nadenken en werk vervolgens zo snel en zo correct mogelijk. Alles zal je daar duidelijk uitgelegd worden. Persoonlijk vond ik het een leuke test om te doen.

Leiderschapstest (groep)
Een test om te kijken naar hoe jij je gedraagt in teamverband. Deze test doe je in een groep van 5 personen, wederom in een gymzaal. Je krijgt een scenario met opdracht voorgeschoteld, je maakt een plan, deze presenteer je aan je kaderlid/psycholoog en voer je vervolgens uit. Goed te doen. Denk actief mee naar een oplossing en wees verder jezelf.

Presentatie
Eerst jezelf voorstellen in een minuut en daarna je presentatie doen over een onderwerp naar keuze. Ik was hiervoor een stuk meer gespannen dan ik verwacht had en sprak hierdoor vrij snel. De enige tips die ik heb: bereid je presentatie thuis goed voor en kies een onderwerp waar je meer van denkt te weten dan anderen, op die manier voorkom je lastige vragen en kun je eventuele vragen inhoudelijk beantwoorden.

Dag 2:
Circuit Brienenoord
Een “warming-up” dat gewoon hard werken is, gevolgd door een rondje van een kilometer of 10 rond de kazerne. Dit rondje wordt een stuk langer gemaakt door allerlei opdrachten die je naar je hoofd krijgt. Het is hard werken, maar wel leuk. Zelf kreeg ik halverwege kramp/last in mijn kuit, waardoor ik tot 5 keer toe een sprintwedstrijdje verloor en dezelfde afstand nog een keer mocht tijgeren (toen ontzettend blij mee, want tijdens het tijgeren geen last van mijn kuiten!). Na wat water drinken trok die kramp gelukkig snel weg.
Brienenoord is een zware inspanning, maar lang niet zo verschrikkelijk als men wel eens wil doen geloven. Als je fit bent is dit een kwestie van je best doen en niet opgeven.

Leiderschapstest (individueel)
Als leider krijg jij een situatie voorgeschoteld met een opdracht. Hiervoor bedenk jij een plan om uit te voeren met je groep. Dit plan presenteer je aan je kaderlid/psycholoog en vervolgens aan je groep. Daarna is het uitvoeren. Halverwege kan het zijn dat je feedback krijgt van de psychologen, doe daar dan ook iets mee. Deze opdrachten vond ik heel fijn om te doen na Brienenoord, aangezien het fysiek vrij ontspannen is. Mijn enige tip voor anderen, en iets dat ik zelf beter had moeten doen, is dat als jij de leiding hebt je dan ook echt in de rol van leider dient te blijven. Zelf liet ik, nadat ik een plan gemaakt had en deze gepresenteerd had aan de groep, mij al snel in de rol van teamspeler terugvallen en liet ik de controle een beetje vieren. Maak niet dezelfde fout en blijf leiding geven!

Dag 3:
Zwemtest:
Aaneengesloten het volgende uitvoeren zonder te verdrinken:
2x25m in schoolslag
2x25m in borstcrawl
Snel het water uit en overall aantrekken
Startsprong en 15m onderwater
25m met wapen zwemmen (wapen droog houden)
Pop opduiken van bodem
25m reddend zwemmen met pop
25m schoolslag
Watertrappelend overall uittrekken en boven het hoofd uitknijpen

Hierna mag je het water verlaten. Tenzij je een stomme lul bent zoals ik, dan mag je het watertrappelen blijven herhalen totdat het wel een keer lukt..
Oefen deze test! Bij mijn POST waren er veel lui die lacherig over de zwemtest spraken en daarvan hebben een aantal de test niet gehaald. De zwemtest is lastiger dan het lijkt. Gelukkig ben je na de zwemtest wel zo goed als klaar met de POST.


Ik hoop dat men aan hetgeen hierboven iets heeft. Het is wat anders dan een gebruikelijk post verslag, maar dat was dan ook mijn insteek bij het schrijven.

Zelf heb ik overigens net de AAC gehad en een positief advies gekregen. Zolang de PO en GO niets raars naar boven brengen, mag ik in augustus opkomen.

Gr.,
Matthijs

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: De Bismarck
Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 08:27 

Mooie foto,s rinus,op de bovenste foto kun je de plek zien waar een torpedo van een Swordfish de Bismarck trof.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 12:00 

Steven
Ben al happy met het feit dat je deze ambitie hebt.
Meeste info heb je al. Je doet de off opleiding (lang of kort) en vervolgens wordt je eerst bij een reguliere marns eenheid geplaatst.
Dit zal tenminste anderhalf jaar zijn. In die periode zul je het SOC traject doorlopen met je eenheid.
Daarna kun je je hand opsteken om mee te mogen doen aan de MARSOF opleiding (incl aptitude)
Als je die gehaald hebt én je wordt duikmedisch goed gekeurd kun je aansluitend de KVM en OKMV opleiding volgen
Er is daar bijna continue een te kort aan. Dat geldt overigens ook voor officieren ML

Succes

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 23:41 

Freggel en Rinus allebei bedankt! En Freggel, ik begrijp niet dat er blijkbaar zo weinig animo voor is. Naar mijn mening zijn de mensen die bij het Korps willen toch de mensen die het maximale uit zichzelf willen halen. Het maximale is in dit geval Officier binnen de NLMARSOF, voor mij in ieder geval het grote doel. Ik zal niet rusten tot ik dit ben of in ieder geval geprobeerd heb. Aan de andere kant, laat ik er eerst maar voor zorgen dat ik de POTOM fix, en daarvoor de medische keuring nog goed doorkom.

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 28 Feb 2015, 19:06 

LONDEN -
De Britse autoriteiten willen bij terreuraanslagen speciale eenheden van het leger inzetten om de politie te ondersteunen. Ook worden in de toekomst mogelijk legerhelikopters ingezet om agenten bij een terreurdreiging sneller ter plaatse te krijgen, berichtten Britse media zaterdag.


Het plan zou een reactie zijn op de aanslagen in Parijs. De zoektocht naar de daders werd toen gehinderd doordat ze een veilig heenkomen zochten in een bos. Uit onderzoek van de Britse autoriteiten bleek volgens minister Michael Fallon (Defensie) dat ook in Groot-Brittannië soms weinig gewapende agenten beschikbaar zijn in landelijke gebieden. „Je snapt waarom ze een beroep op ons zouden kunnen doen”, zei Fallon.
Volgens de minister waren veel legerdiensten in het verleden vooral gericht op dreigingen van buiten de landsgrenzen. „Nu kijken we hoe we Groot-Brittannië het beste kunnen verdedigen en hoe we de politie daarbij kunnen helpen”, aldus Fallon.

telegraaf.nl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 02 Mrt 2015, 15:43 

In zijn opdracht heeft een BBE-team in 1977 de beveiliging getest van Paleis het Loo. Ondanks alle beveiliging, onder andere KMar patrouilles met scherp en camera's, stond het team binnen no-time binnen zonder dat iemand er iets van had gemerkt. De KMar was niet blij, de admiraal wel. Wij ook. Rust Roest.

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: Op zoek naar
Geplaatst: Ma 02 Mrt 2015, 17:38 

Ja Snuf, alle Suffisant perikelen waren aanleiding tot feest. Het dragen van zo'n babydoll outfit kan ook gevaarlijk zijn. Enige tijd later beviel eerdergenoemde mevrouw X van een kerngezonde baby. Wat iedereen opviel, was dat de baby een verdacht donkere huidskleur had. De vader verklaarde aan de bakstafel dat zijn vrouw gedurende de zwangerschap te veel chocolademelk had gedronken. Ja, zo kan die wel weer dacht ik nog. Ik heb de vader naderhand nog wel gerustgesteld. Die huidskleur kan nog veranderen. Toendertijd wist ik namelijk ook al iets van paarden fokken. Als je een bezoek brengt aan de Spaanse rijschool in Wenen, zie je uitsluitend witte paarden van het Lippizaner ras. Aber [....] het Lippizaner veulen wordt zwart of heel donker geboren. Overigens zijn er nog enkele rassen waarbij dit het geval is. Dus, als je wat geduld hebt, mogen ze vanzelf voor in de bus of trailer stappen.

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 03 Mrt 2015, 11:24 

Overval op Curacao in 1929 door revolutionairen uit Venezuela

http://www.npogeschiedenis.nl/ovt/aflev ... zuela.html

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 04 Mrt 2015, 16:55 

http://s7.postimg.cc/ifj64rykn/3baabb85cc185868c8694972dfca599a_1425477575.jpg

Twee derde van de Amerikanen vindt het een goed idee om militairen naar Syrië en Irak te sturen, om daar met IS te vechten. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde peiling van de Quinnipiac Universiteit.

Slechts 30 procent van de Amerikanen is tegen 'boots on the ground'. De 1268 telefonisch benaderde respondenten schaarden zich wel achter het beleid om geen losgeld te betalen voor gijzelaars. IS publiceert met enige regelmaat filmpjes waarin gijzelaars op gruwelijke wijze worden gedood. De universiteit wijst er overigens op dat het onderzoek representatief is, en dat de percentages maximaal 2,7 procent naar boven of beneden kunnen afwijken.

De Amerikaanse overheid besloot juist om geen grondtroepen in te zetten tegen de terreurgroep, maar bommen te gooien en Iraakse en Syrische oppositietroepen te trainen. Zij kunnen dan de strijd aanbinden met IS.

spitsnieuws.nl

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 04 Mrt 2015, 23:00 

Dit waren de eerste twaalf koorden, daarom. Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 05 Mrt 2015, 14:10 

Het is misschien handig om er ook een boot bij te doen. Op alleen de buitenboordmotor kun je niet zoveel mensen kwijt en dan moet je ook nog plaats maken voor de benzinetank en de bestuurder.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 07 Mrt 2015, 18:16 

Ik meen hier het oostelijk zwembad te herkennen. Lekker stukje nostalgie voor dit weekend. Heb hier 60 jaar geleden (op de lagere school) zwemmen geleerd, inclusief gekleed, domme pop opduiken en voor de goed verstaande watertrappelen en dat allemaal eenmaal per week in het kader van schoolzwemmen. En Snuf [....] het was gemengd zwemmen, d.w.z. voor mij met beperkingen, want mijn zus zat bij mij in de klas. :twisted:

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 07 Mrt 2015, 21:01 

Rinus - Doorn schreef:
Ton, ik zag water :lol:


Rinus, de vlekkentest was zeker geen probleem voor jou :mrgreen:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 08 Mrt 2015, 20:10 

Snuf, a1dh

Afbeelding
Pagina 1 van 7 [ Er zijn 169 resultaten gevonden ]Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.