Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Vr 27 Apr 2018, 01:13

Er zijn 207 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 15 Dec 2014, 08:55 

Snuf , hier wat screenshots van de inhoud
Het is een compleet beeld van het Korps ,mooi voor onder de boom :)

http://s23.postimg.org/lr75zzzqf/screenshot_24.jpg

http://s23.postimg.org/9dubt3a1z/screenshot_25.jpg

http://s23.postimg.org/70ce22vmv/screenshot_26.jpg

http://s23.postimg.org/nybenx50n/screenshot_27.jpg

http://s23.postimg.org/q45pif8h3/screenshot_28.jpg

http://s23.postimg.org/z6u6pg887/screenshot_29.jpg

http://s8.postimg.org/719qw7t8h/Naamloos.jpg

http://s8.postimg.org/lvycae2td/Naamloos2.jpg

http://s8.postimg.org/cznk6gc75/screenshot_23.jpg

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 20 Feb 2015, 22:27 

Om niet te vergeten
Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 21 Feb 2015, 11:40 

En. Opa John buigt vol begrip voor jou, Rinus, maar
met veel onbegrip voor de werkwijze van mensen
die bepalen wat een erkenning in houd....
Maar ik blijf bij mijn Uitspraak..!! vl2

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 21 Feb 2015, 16:33 

Het ultieme doel! Maar eerst maar eens überhaupt mijn baret halen!

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 21 Feb 2015, 17:03 

Ik ben niet bekend met het Nederlandse Draaginsigne Gewonde, maar ter aanvulling van de Purple Heart (PH) wil ik toch nog het volgende bijdragen. Niet elke gewonde krijgt de PH, omdat er bewezen moet kunnen worden dat de verwonding door toedoen van wapenhandelaar met de vijand is veroorzaakt (minstens twee getuigen). Ook komt bij de PH een oorkonde, als wel een aantekening van verdienste in de DD-214 (militair record). Verder is de PH een van de medailles voor welke men bevoorderings punten krijgt (120). De Ontvanger van de Purple Heart mag lid worden van de Order of the Pearl Heart en de Disabled American Veterans (enkel na vertonen en overtroeven van de DD-214).

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 23 Feb 2015, 17:46 

Sinds 1665, ook nog eens. Greetz. Snuf. Da's dan niet zo'n steile leercurve geweest... :mrgreen:

Maar inderdaad, op dit forum is de MARSOF altijd beter. In de praktijk zie ik geen kwaliteitsverschil. De mannen hebben dezelfde gemotiveerde insteek en werken inderdaad steeds meer samen. Ook op gebied van Opleiding en Training werken we steeds nauwer samen (bijvoorbeeld op gebied van Demolitie). En dat is een hele goede zaak, daar worden we allemaal alleen maar beter van. Die samenwerking zal de komende jaren dan ook alleen maar verder intensiveren, wanneer de samenwerking van de werkvloer steeds meer doordringt in de hogere hiërarchieke niveau's. De tijd van aparte eilandjes is voorbij...

Verschil is er overigens wel, maar dat zit 'm in taakstelling en organisatiestructuur.

En uiteraard is er een cultuurverschil tussen Landmacht en Mariniers. Daarom mogen we elkaar graag af en toe wat plaagstootjes geven. Gezonde rivaliteit om elkaar scherp te houden.

Ik weet niet wanneer je maatje aan de VCO is begonnen, maar dan heeft hij toch in elk geval al een AMOL, VO en ECO achter de rug. Dus zou hij beter moeten weten....

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 23 Feb 2015, 22:41 

Morgen naar Den Helder toe, want de AAC staat voor de deur. Mochten daar nog vragen over zijn, vanaf morgen ochtend/middag weet ik er alles van!

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 23 Feb 2015, 23:07 

Zie..."".Boeng"" Kemper.

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 24 Feb 2015, 13:57 

Oproep aan alle besturen van veteranenverenigingen PDF Afdrukken


Oproep aan alle besturen van veteranenverenigingenHet verbieden van de Morgenstervlag in het defilé van 2014 is en was een ordinaire vorm van censuur, in feite een ernstige vorm van aantasting van de vrijheid van meningsuiting, een vrijheid die door de recente gebeurtenissen in Parijs bijzondere aandacht heeft gekregen, een vrijheid die in de daarop volgende bijeenkomsten, herdenkingen en betogingen onvoorwaardelijk werd onderschreven.

De u allen welbekende voormalig minister van Defensie Hans Hillen bij een eerdere poging van de project-organisatie om de Morgenstervlag in het defilé te verbieden:

“Veteranen vallen niet onder de krijgstucht. Niemand kan veteranen iets verbieden of voorschrijven. En als je ze iets verbiedt en ze doen het toch, wat kun je dan? Tien dagen verzwaard arrest? Veteranendag is er voor de veteranen, niet voor de projectorganisatie, niet voor de gasten op de tribunes. De projectorganisatie faciliteert slechts, maakt mogelijk, de inhoud van de dag wordt door de politiek bepaald. Politici maken uit welke gezonde jongens en meisjes waar in de wereld in de gelegenheid worden gesteld Nederland, democratische belangen en vrijheid te dienen en te verdedigen met het risico lichamelijk of geestelijk beschadigd te raken. Zij mogen de gevolgen van hun uitzending op Veteranendag tonen; de eventueel opgelopen verwondingen, gedragen uniformen, medailles, vlaggen, voorwerpen, etc.. Zo voeren de Nieuw-Guineaveteranen de Morgenstervlag in het defilé als blijk van trouw aan de Papoea’s van toen en presenteren zich derhalve met de drieëenheid, gevormd door de Nederlandse -, de Verenigings - én de Morgenstervlag. Niemand hoeft te vrezen dat deze oude mannen van plan zijn een guerilla-oorlog in de Grote Oost te beginnen of politieke oogmerken hebben.”

Minister Hillen heeft een en ander ook meegedeeld aan de Indonesische ambassadeur. Zij vroeg hoe zij dit in Jakarta moest uitleggen. Hans Hillen: “Dat nu is precies uw taak.”

Enerzijds dient iedereen de vrijheid van meningsuiting volledig te respecteren en daarmee de vrijheid van presentatie in het defilé, anderzijds laten we ons door Jakarta niet voorschrijven hoe we defileren.

Daarom onze oproep aan u allen: we defileren op Veteranendag met Morgenstervlag en anders niet.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 24 Feb 2015, 14:31 

Hier mijn POST verslag. Zoals gezegd, in een iets ander format dan Steven zijn verslag. Het lijkt mij namelijk dat men meer heeft aan twee verschillende soorten verslagen. Hopelijk helpt het anderen in hun voorbereiding.


Hieronder heb ik op een rijtje gezet welke testen er plaats gaan vinden tijdens de POST, hoe ik ze ervaren heb en tips die ik anderen mee zou geven mochten ze de POST nog door moeten. Een aantal zaken heb ik weggelaten, omdat dit geen echte tests waren (Presentatie over POTOM en drankjes in de bar) of omdat ze in het niet vallen bij andere zaken (ochtendsport stelt weinig voor vergeleken met Brienenoord). Mocht je over zulke dingen meer willen weten kun je het verslag van Steven bekijken of gewoon in dit topic vragen.

Dag 1:
Abseilen van klimtoren
Tijdens het abseilen ga je in principe twee keer van de 10m wand naar beneden, twee keer van de 20m wand, en een enkele keer van de 10m vrij (dus zonder je voeten tegen een muur te hebben). Ik vind dit erg leuk om te doen. Luister naar de sportsergeant en doe wat je gezegd word, dan levert dit onderdeel echt geen problemen op.

Speedmars
Tijdens de speedmars moet je naar mijn weten 4km afleggen in 24 minuten met bepakking. Je loopt in tegenstelling tot voorgaande jaren niet langer met een dummy wapen. De speedmars is geen probleem als je je goed voorbereid hebt. Iedereen zal waarschijnlijk hardlopen in zijn voorbereiding, mijn advies is om hierin “extensieve interval” trainingen mee te nemen (een voorbeeld hiervan is 10 keer 2 minuten stevig te hardlopen, met tussendoor 1 minuut stevig doorlopen). Dit heeft mij heel erg geholpen om fysiek voor de speedmars klaar te zijn. Verder loopt het vooraan makkelijker dan achteraan, houd daar dus rekening mee als je een minder goede loper bent.

Actie-intelligentietest
In de gymzaal moet je een spelletje spelen onder begeleiding van een psycholoog. Het spel is gebaseerd op ‘mastermind’, waarbij je in deze variant verschillende opdrachten moet uitvoeren om de code te kraken. Blijf rustig, blijf nadenken en werk vervolgens zo snel en zo correct mogelijk. Alles zal je daar duidelijk uitgelegd worden. Persoonlijk vond ik het een leuke test om te doen.

Leiderschapstest (groep)
Een test om te kijken naar hoe jij je gedraagt in teamverband. Deze test doe je in een groep van 5 personen, wederom in een gymzaal. Je krijgt een scenario met opdracht voorgeschoteld, je maakt een plan, deze presenteer je aan je kaderlid/psycholoog en voer je vervolgens uit. Goed te doen. Denk actief mee naar een oplossing en wees verder jezelf.

Presentatie
Eerst jezelf voorstellen in een minuut en daarna je presentatie doen over een onderwerp naar keuze. Ik was hiervoor een stuk meer gespannen dan ik verwacht had en sprak hierdoor vrij snel. De enige tips die ik heb: bereid je presentatie thuis goed voor en kies een onderwerp waar je meer van denkt te weten dan anderen, op die manier voorkom je lastige vragen en kun je eventuele vragen inhoudelijk beantwoorden.

Dag 2:
Circuit Brienenoord
Een “warming-up” dat gewoon hard werken is, gevolgd door een rondje van een kilometer of 10 rond de kazerne. Dit rondje wordt een stuk langer gemaakt door allerlei opdrachten die je naar je hoofd krijgt. Het is hard werken, maar wel leuk. Zelf kreeg ik halverwege kramp/last in mijn kuit, waardoor ik tot 5 keer toe een sprintwedstrijdje verloor en dezelfde afstand nog een keer mocht tijgeren (toen ontzettend blij mee, want tijdens het tijgeren geen last van mijn kuiten!). Na wat water drinken trok die kramp gelukkig snel weg.
Brienenoord is een zware inspanning, maar lang niet zo verschrikkelijk als men wel eens wil doen geloven. Als je fit bent is dit een kwestie van je best doen en niet opgeven.

Leiderschapstest (individueel)
Als leider krijg jij een situatie voorgeschoteld met een opdracht. Hiervoor bedenk jij een plan om uit te voeren met je groep. Dit plan presenteer je aan je kaderlid/psycholoog en vervolgens aan je groep. Daarna is het uitvoeren. Halverwege kan het zijn dat je feedback krijgt van de psychologen, doe daar dan ook iets mee. Deze opdrachten vond ik heel fijn om te doen na Brienenoord, aangezien het fysiek vrij ontspannen is. Mijn enige tip voor anderen, en iets dat ik zelf beter had moeten doen, is dat als jij de leiding hebt je dan ook echt in de rol van leider dient te blijven. Zelf liet ik, nadat ik een plan gemaakt had en deze gepresenteerd had aan de groep, mij al snel in de rol van teamspeler terugvallen en liet ik de controle een beetje vieren. Maak niet dezelfde fout en blijf leiding geven!

Dag 3:
Zwemtest:
Aaneengesloten het volgende uitvoeren zonder te verdrinken:
2x25m in schoolslag
2x25m in borstcrawl
Snel het water uit en overall aantrekken
Startsprong en 15m onderwater
25m met wapen zwemmen (wapen droog houden)
Pop opduiken van bodem
25m reddend zwemmen met pop
25m schoolslag
Watertrappelend overall uittrekken en boven het hoofd uitknijpen

Hierna mag je het water verlaten. Tenzij je een stomme lul bent zoals ik, dan mag je het watertrappelen blijven herhalen totdat het wel een keer lukt..
Oefen deze test! Bij mijn POST waren er veel lui die lacherig over de zwemtest spraken en daarvan hebben een aantal de test niet gehaald. De zwemtest is lastiger dan het lijkt. Gelukkig ben je na de zwemtest wel zo goed als klaar met de POST.


Ik hoop dat men aan hetgeen hierboven iets heeft. Het is wat anders dan een gebruikelijk post verslag, maar dat was dan ook mijn insteek bij het schrijven.

Zelf heb ik overigens net de AAC gehad en een positief advies gekregen. Zolang de PO en GO niets raars naar boven brengen, mag ik in augustus opkomen.

Gr.,
Matthijs

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 24 Feb 2015, 22:07 

a1dh a1dh a1dh a1dh m3

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: De Bismarck
Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 08:27 

Mooie foto,s rinus,op de bovenste foto kun je de plek zien waar een torpedo van een Swordfish de Bismarck trof.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 12:00 

Steven
Ben al happy met het feit dat je deze ambitie hebt.
Meeste info heb je al. Je doet de off opleiding (lang of kort) en vervolgens wordt je eerst bij een reguliere marns eenheid geplaatst.
Dit zal tenminste anderhalf jaar zijn. In die periode zul je het SOC traject doorlopen met je eenheid.
Daarna kun je je hand opsteken om mee te mogen doen aan de MARSOF opleiding (incl aptitude)
Als je die gehaald hebt én je wordt duikmedisch goed gekeurd kun je aansluitend de KVM en OKMV opleiding volgen
Er is daar bijna continue een te kort aan. Dat geldt overigens ook voor officieren ML

Succes

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 12:18 

Dit doe ik voor Het Volk van Papua die gesteund wordt door Chris v. Klauw die zich inzet voor het
""Vergeten Volk dat door Nederland is verraden....
.en daarmee ook het Vaandel van Het Korps Mariniers waarin Nieuw-Guinea op staat geschreven.
en de Nieuw-Guinea Veteraan Marinier ... In zijn hart is gegrift .

Paatje terima kasih. Goede actie!

Met vriendelijke groet,

Chris P. van der Klauw
nieuwguinea.com/west-papua.nl
tanahku.west-papua.nl
nngprikbord.west-papua.nl/phpBB3
nngfotoalbum.west-papua.nl
manfakwak.west-papua.nl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 23:41 

Freggel en Rinus allebei bedankt! En Freggel, ik begrijp niet dat er blijkbaar zo weinig animo voor is. Naar mijn mening zijn de mensen die bij het Korps willen toch de mensen die het maximale uit zichzelf willen halen. Het maximale is in dit geval Officier binnen de NLMARSOF, voor mij in ieder geval het grote doel. Ik zal niet rusten tot ik dit ben of in ieder geval geprobeerd heb. Aan de andere kant, laat ik er eerst maar voor zorgen dat ik de POTOM fix, en daarvoor de medische keuring nog goed doorkom.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 26 Feb 2015, 10:30 

Afbeelding
upload gifs

bron: De Telegraaf

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 26 Feb 2015, 10:54 

Hier ligt de Opper-Soldaat Generaal Spoor tussen zijn Jongens...
en Ik Kan Hem alleen maar Groeten...!!!

Afbeelding

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 26 Feb 2015, 17:33 

Ik krijg toch een rare smaak in mijn mond als ik het bericht lees...
Nederland (lees) ""de smaak makers"" kennen dat gevoel niet van Erkenning...
Dat is In de USA wel anders , maar ja, dat zijn Amerikanen, en hebben geen ""Bromsnor"" Ideeen...
ofschoon een Amerikaan eigenlijk een Europeaan is.. Toch..De echte woont in een Tipi in een Reservaat.
waar zit dan de kneep toch in..??
Ik dach, Kneep. daar zal het in zitten ....Knijpen....regels. regel-elende knijpers...
Iedere Militair die het koninkrijk Der Nederlanden heeft gediend .... IS EEN VETERAAN !!!
Hebben de BOBO"' dat nog niet door..!!! En dan is dat Genepte gedoe van de baan...
Want door het vragen naar Erkenning ga je rare zaken doen.... p1 k1 b1 mc lmb :mrgreen: po01
We leven in een Pracht Land dat ons zoveel te bieden heeft... maar kennelijk zijn er ziende Blind en Horend doof
regelaars die hun bestaansrecht veilig willen stellen...kost wat kost. Jammer.!!

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 26 Feb 2015, 18:33 

En alles bleef gewoon bij het oude. Greetz. Snuf.

Nee Snuf, dat zou betekenen dat alles onveranderd is gebleven. Het artikel in Carre dateert van 2009, dus inmiddels 6 jaar oud. Er is terdege wat veranderd. In april 2012 is de veteranenwet in werking getreden. Tegenover de inhoud van die wet kan je positief of negatief staan. Dat wordt aan iedereen zelf overgelaten. De grondgedachte c.f. de USA, laat gaan, laat gaan, iedereen veteraan, is een serieuze discussie waard. Mijn veteranen draaginsigne, overigens nooit gedragen, heb ik gecamoufleerd. Ligt onzichtbaar tussen het fondue-bestek, want daar lijkt het ding toch verbazingwekkend veel op. :mrgreen:

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 27 Feb 2015, 18:12 

http://content.omroep.nl/omroepgelderla ... sbroek.mp4
Pagina 1 van 9 [ Er zijn 207 resultaten gevonden ]Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.