Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Zo 22 Jul 2018, 04:35

Er zijn 527 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 24 Nov 2010, 02:48 

Sorry Mannen , maar hier moet ik toch op reageren en vragen of ze nu wel sporen in NL !!! En dan zeggen dat NL'ers raar opkijken dat ze als "cheap"en "krenterig" bekent staan !!!

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 14 Nov 2012, 18:54 

Had je nog wat gevangen Rinus??

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 20 Jul 2013, 10:46 

Afbeelding

Inlichtingenketen versterkt met slimmere Fuchs

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 27 Sep 2013, 17:25 

2 weken geleden in het hart van Moskou op het Rode Plein, deze dagen zijn de muzikale eenheden van de Koninklijke Marine te zien én horen in het hart van Zuid, van Rotterdam.
Met een groot klank- en lichtspektakel is de Nationale Taptoe t/m zondag 29 september nog te bezoeken in de grote Arena van Ahoy.
Uiteraard aandacht voor het jubileum van 525 Nederlandse zeemacht. In de taptoeshow ‘Sea of Songs’ heeft componist Joop van Dijk naast bekende thema’s van (inter)nationale zeemansliederen ook het gedragen Gebed van een Zeeman verwerkt. Traditionele elementen als het ‘glazen slaan’ en de bootsmansfluit worden gevolgd door de speciaal voor de Marinierskapel gecomponeerde Mars 1488 van Eric Swiggers.
Algehele muzikale leiding is in handen van majoor der marinierskapel Peter Kleine Schaars.

Aan de Nationale Taptoe werken verder onder meer mee de orkesten van de Koninklijke Lucht, Landmacht en Marechaussee en uit Engeland zijn de Royal Marines en de Airforce Band vertegenwoordigd.
Vrijdagmiddag 27 september trekken al deze deelnemers vanaf 14.00 uur met een Streetparade over de Coolsingel naar het Stadhuis van Rotterdam voor een gratis optreden.
De resterende taptoe uitvoeringen zijn op vrijdagavond, zaterdagmiddag en avond en zondagmiddag. Meer informatie: http://www.nationaletaptoe.nl

http://s14.postimg.cc/klo3zw8dt/image.jpg

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 13 Dec 2014, 15:30 

Afgelopen donderdag om 09.45 moest ik verschijnen voor de AAC. Ik was er om ongeveer 08.50 en omdat er voor mij iemand ziek was, werd ik gelijk om 09.00 de kamer ingeroepen en kon ik plaats nemen. Gesprek ging prima, paar lastige vragen gehad waarmee ze je een beetje proberen te testen maar ik had me goed voorbereid. Daarna de kamer uitgegaan en bijna de spannendste minuten van mijn leven beleefd. Het hele gesprek spookt door je hoofd en het enige wat je kan doen is hopen. Gelukkig werd ik heel snel weer opgehaald. Het eerste wat ze zeiden was: 'Ja dhr Woest, kort overleg dat kan maar 2 dingen betekenen. Wat vond je er zelf van?' Nog steeds geen uitslag dus, nadat ik aangaf dat ik het pittig vond, maar me maximaal had voorbereid, zeiden ze dat ze ook vonden dat ik goed voorbereid was. Kortom, een plek op de opleiding voor mij! Mits de medische en psychologische keuringen geen gekke dingen opleveren is 11 augustus de datum van opkomst. Hier spreekt een gelukkig man, maar ik realiseer me dondersgoed dat ik er nog niet ben. De vlag hangt dus nog lang niet uit.

Groet,
Steven.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 13 Dec 2014, 17:40 

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 14 Dec 2014, 11:48 

a2dl vl2

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 17 Dec 2014, 19:05 

Snuf ,dat werd zo genoemd vanwege de vorm van de frontlijn (een uitstulping )

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 18 Dec 2014, 00:38 

Bij mij ligt het ook op het puntje van m'n tong...

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 18 Dec 2014, 12:25 

Je kunt er als SF militair maar beter van uitgaan dat die waarborgen gewoon niet bestaan. Voor wat betreft de betrouwbaarheid van de politieke leiding geldt het volgende." Who needs enemies, with friends like that". Geheimhouding bestaat gewoon niet als er meer dan één persoon 'het geheim' kent. Er zal altijd iemand uit de school klappen, vanwege onvrede, vanwege publiciteitsgeilheid, vanwege drank, vanwege relatieproblemen, of vanwege financieel gewin.
En de steun die je krijgt als je naam dan toch in de openbaarheid verschijnt, zelfs als dat niet door eigen toedoen gebeurt, is minimaal.
In het geval van bijvoorbeeld korporaal John T, was er geen enkele burgermeester of commissaris van de koningin bereid om medewerking te verlenen aan het onderbrengen van zijn familie in een beveiligde omgeving.
Dan nog de verplichte optredens achteraf bij bijvoorbeeld TV-opnames of voor documentaires.
Het omgekeerde doet zich ook voor. Er zijn maar al te veel voorbeelden bekend van mensen die met naam en rang claimen bij allerlei 'geheime' operaties betrokken te zijn geweest; Zie een aantal rubrieken bijvoorbeeld ook op dit forum.
Ruim 30 jaar na de Punt worden er nog steeds pogingen ondernomen door allerlei gladjakkers om een slaatje te slaan uit hun beoordeling van de gebeurtenissen die zich toen hebben afgespeeld. Er zijn zelfs mensen die een draaginsigne gewonden hebben gekregen voor verwondingen bij de aanval, terwijl ze onbekend zijn bij de mariniers.( Er zijn totaal 6 DIGS uitgereikt voor de Punt, zie factsheet 13 van het VI, terwijl er bij de mariniers maar van twee man bekend is dat ze echt bij de aanval gewond zijn geraakt).

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 19 Dec 2014, 18:08 

Willem, heel goed dat je opkomt voor je naamgenoot, maar om een of andere reden mag Ton de volgende vraag stellen. Greetz. Snuf.

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: Humor
Geplaatst: Za 20 Dec 2014, 18:12 

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 21 Dec 2014, 00:57 

Tja...hoort dit filmpje van de Royal Marines in DIT subforum thuis ? Ik weet het niet zeker maar wat maakt het uit....

Hou je van stampende soldatenboots ? Of liever meer van marsmuziek ?

Als je beide wel aardig vind dan bof je met deze filmpjes !!!
Geluid lekker hard voor 't best effect !!


oG6lA0WzzcM

T3zyzER_U0w

po01
HG
Bert

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 26 Dec 2014, 16:41 

André, de Wehrmacht bij onze oosterburen had de haardracht in februari 1971 al vrij gegeven. Een soldaat doe voor zijn nummer opkwam verrotte het om naar de barbier te gaan en kreeg 2 jaar cel aan z'n broek van de Krijgsraad. Toen kwam half langhaardragend Nederland en vanzelf de PvdA overeind. Petities en betogingen en de mindef ging overstag. Ik dacht dat het toenmalige kabinet ook nog demissionair was en de mindef keek ook iets verder dan z'n neus lang was. Zo ongeveer schreef m'n vrouw het want ik was de klip aan het verkennen. :mrgreen: Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 27 Dec 2014, 19:36 

Voor moed, beleid en trouw, Ton. :grin: Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: Nass, J G M
Geplaatst: Ma 29 Dec 2014, 01:00 

Nas ging in de VGkaz niet tennissen maar Badminton en dat was mijn sport,
En ik moest hem eerst ophalen van Westplein, snel omkleden in sport tenue...
.Blauwe broek, sportwitje. en blauwe HVA gympies, de zolen waren zo dik als vloeitjes...
en pluimballen maar hij moest zich uitsloven om de shutel terug te slaan en als ik ging smashsen,
moest ik in de houding staan en zeggen :"' Komt een smashs Generaal"' Hij speelde wel tegen
de as. Kampioen van Provincie Utrecht.... Toen... Lachen :lol: :lol: :lol: maar hij deed echt zijn best om te winnen..
en wie ben ik om te winnen.....van mijn baas....

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: Nass, J G M
Geplaatst: Ma 29 Dec 2014, 12:10 

John, na het pluimballen samen mandiejen was er zeker niet bij. Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 31 Dec 2014, 01:16 

Ja de situatie nu en zoals die was in het begin van de jaren zeventig is niet te vergelijken. Niet qua kwantiteit en zeker niet qua kwaliteit. De POTOM, ingevoerd in 1972, is sterk verbeterd en heeft een grote kwaliteitsimpuls gegeven aan het niveau van de jonge officieren. De kwaliteit van de onderofficieren heeft een zelfde impuls gekregen. De vakofficier bestaat eigenlijk niet meer, zeker niet qua kwaliteitsaanduiding (vroeger LTZVK) maar ook qua kansen, prestaties, integratie binnen de officiersgemeenschap. Vroeger was het een enkeling gegeven om generaal te worden en de kandidaten waren eigenlijk bij het verlaten van het KIM al bekend. Ook dat is sterk veranderd.
De dienstplichtige officieren zijn er niet meer. Wat ook een groot verschil maakt is dat de tap tussen de middag niet meer open is, zowel bij de officieren als bij de onderofficieren. Er waren er genoeg onder de oudere garde, zowel bij de onderofficieren als de officieren die om half twaalf al aan de tap stonden om "voor te schaften". Dat bleek zeer vervelend bij ernstinzet en consignaties als er ontwenningsverschijnselen optraden.
Er was een soort gelatenheid en passiviteit die nu bijna helemaal verdwenen is. Er was ook niet veel om mee te werken. Er was zelden voldoende transport, er was geen geld, de spullen waren nog ex-USA 1944 met KL-gevechtsoverkleding. De oefeningen waren zeldzaam en werden zoveel mogelijk ontweken; waar gehakt werd vielen immers de spaanders. Er kon met de grootste moeite een bataljonnetje op de been worden gebracht en als dat er stond, moest er overal materiaal gesprokkeld worden om het geheel te verplaatsen. Slechts een paar LCA's, een loods vol rubberboten, wat trucks en een stel landrovers. Wat is er veranderd. Eerst natuurlijk in het begin van de jaren zeventig de oprichting van de UK/NL Landing Force en parallel daaraan de BBE (waarmee in feite het Korps Mariniers in 1974 werd gered); Dan in 1979 het vergroten van de Koudweer-capaciteit door 1Aggp in z'n geheel te winteriseren. Wellicht de grootste verandering deed zich in de winter van 1986 op 1987 voor toen per 1 maart 1987 de oefentoelage aanzienlijk werd verhoogd. Tijdens de winter lukte het ternauwernood om 1Aggp met twee compagnieën aan de eindoefening te laten meedoen. Na 1 maart zijn er bijna geen vullingsproblemen meer geweest. Niemand wilde meer bij de poort staan; iedereen wilde mee met oefening en zoveel mogelijk de poort uit. Met dezelfde korpssterkte waren er opeens drie bataljons en kwamen ook de goede spullen binnen. Alles werd nog een verstrekt door de val van de Muur. In tegenstelling van wat velen dachten, ontstond er juist een markt voor bewapende mannen (het Korps) in plaats van bemande wapens (de KL). De uitzendingen vanaf 1989 dwongen het Korps tot verdere professionalisering, er was simpelweg geen plaats meer voor amateuristische gehannes, drankgelagen en compagniesschool op het exercitieterrein. Er zijn nog steeds dingen die niet goed zijn. Vroeger waren er geen computers. Er was per compagnie een schrijfmachine en per bataljon een stencilmachine. Er waren per compagnie maar een paar mensen met administratieve zaken bezig; nu loopt iedereen met een laptop te zeulen. Kantoorruimte was er uitsluitend voor de CC, de OCC , de CSM met z'n schrijver en soms stiekem ook voor de OOvMun. Als een luitenant vroeg waar z'n kantoorruimte was, was het antwoord dat het achter op z'n rug zat. Ja het is veel beter geworden, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering en wat ik vooral mis van vroeger, ondanks alle regelgeving en een strenge krijgstucht, zijn de excentriekelingen, de rare knakkers, de dwarsliggers. U kent ze nog wel. Ik wens u een mooi 2015.
Pagina 1 van 22 [ Er zijn 527 resultaten gevonden ]Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.