Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Ma 19 Nov 2018, 04:02

Er zijn 111 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 13 Dec 2014, 16:40 

Afbeelding

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 17 Dec 2014, 18:05 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 18 Dec 2014, 11:25 

Je kunt er als SF militair maar beter van uitgaan dat die waarborgen gewoon niet bestaan. Voor wat betreft de betrouwbaarheid van de politieke leiding geldt het volgende." Who needs enemies, with friends like that". Geheimhouding bestaat gewoon niet als er meer dan één persoon 'het geheim' kent. Er zal altijd iemand uit de school klappen, vanwege onvrede, vanwege publiciteitsgeilheid, vanwege drank, vanwege relatieproblemen, of vanwege financieel gewin.
En de steun die je krijgt als je naam dan toch in de openbaarheid verschijnt, zelfs als dat niet door eigen toedoen gebeurt, is minimaal.
In het geval van bijvoorbeeld korporaal John T, was er geen enkele burgermeester of commissaris van de koningin bereid om medewerking te verlenen aan het onderbrengen van zijn familie in een beveiligde omgeving.
Dan nog de verplichte optredens achteraf bij bijvoorbeeld TV-opnames of voor documentaires.
Het omgekeerde doet zich ook voor. Er zijn maar al te veel voorbeelden bekend van mensen die met naam en rang claimen bij allerlei 'geheime' operaties betrokken te zijn geweest; Zie een aantal rubrieken bijvoorbeeld ook op dit forum.
Ruim 30 jaar na de Punt worden er nog steeds pogingen ondernomen door allerlei gladjakkers om een slaatje te slaan uit hun beoordeling van de gebeurtenissen die zich toen hebben afgespeeld. Er zijn zelfs mensen die een draaginsigne gewonden hebben gekregen voor verwondingen bij de aanval, terwijl ze onbekend zijn bij de mariniers.( Er zijn totaal 6 DIGS uitgereikt voor de Punt, zie factsheet 13 van het VI, terwijl er bij de mariniers maar van twee man bekend is dat ze echt bij de aanval gewond zijn geraakt).

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 19 Dec 2014, 17:08 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 26 Dec 2014, 15:41 

André, de Wehrmacht bij onze oosterburen had de haardracht in februari 1971 al vrij gegeven. Een soldaat doe voor zijn nummer opkwam verrotte het om naar de barbier te gaan en kreeg 2 jaar cel aan z'n broek van de Krijgsraad. Toen kwam half langhaardragend Nederland en vanzelf de PvdA overeind. Petities en betogingen en de mindef ging overstag. Ik dacht dat het toenmalige kabinet ook nog demissionair was en de mindef keek ook iets verder dan z'n neus lang was. Zo ongeveer schreef m'n vrouw het want ik was de klip aan het verkennen. :mrgreen: Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 27 Dec 2014, 18:36 

Voor moed, beleid en trouw, Ton. :grin: Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 03 Jan 2015, 18:31 

Niet in de koek maar in de knoek. Schijtziek van die spellingscontrole. Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 06 Jan 2015, 12:39 

... Hoe vertel ik het aan mijn klein kind...??

OPA WAT IS DIT...??


Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 03 Feb 2015, 16:59 

In 1967 de eerste keer de 0025-cursus direct na de KSK. Als ouwe korporaal draaide Siem de Wit mee. Bij de veldloop in de Donkere Duinen ging je bijna plat van de alcoholdampen. :mrgreen: Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 05 Feb 2015, 14:12 

Ja, Rinus, over makamba heerst wat verwarring. Zelf versta ik onder makamba de blanken die eeuwen geleden naar de Antillen kwamen en waarvan het nageslacht er nu nog woont. Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 23 Apr 2015, 16:13 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 26 Apr 2015, 15:48 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 20 Mei 2015, 16:01 

Mariniers van de Joost Dourleinkazerne op Texel ondersteunden vandaag met landingsvaartuigen de herdenking van de bevrijding van het eiland 70 jaar geleden. Na de amfibische landing van historische militaire voertuigen op het strand van Oudeschild begon de vrijheidstour. De deelnemers aan de tocht droegen historische uniformen.

De historische voertuigen worden aan land gezet.
Texel werd pas op 20 mei 1945 bevrijd door Canadese militairen na zware gevechten tussen Duitsers en het op het eiland gestationeerde Georgische bataljon. Die gevechten kregen de naam de 'Russenoorlog'. Bij deze strijd sneuvelden ook veel Texelaars en het opstandige Georgische bataljon betaalde eveneens een zware prijs voor de vrijheid.
http://s28.postimg.org/yclc9ldzx/d150520ek1126_a.jpg
upload gifs

Bevrijdingsfeest
De oude militaire voertuigen maakten een 'vrijheidstour' over het eiland, eindigend op het vliegveld van Texel. Hier vond het bevrijdingsfestival plaats, waarbij de marine vertegenwoordigd was met de Roadshow, een demonstratie parachutespringen en diverse stukken materieel van het Korps Mariniers.
http://s28.postimg.org/i2zrkfspp/d150520ek1728_a.jpg
upload gifs

De roadshow van de marine was ook aanwezig.


Onlosmakelijk verbonden
De Koninklijke Marine en het Korps Mariniers zijn al decennia lang onlosmakelijk verbonden met het eiland Texel, vanwege de Joost Dourleinkazerne. Hier krijgt iedere marinier sinds 1949 zijn amfibische opleiding tot zeesoldaat. Door deel te nemen aan het bevrijdingsfeest benadrukt de marine deze belangrijke binding met de Texelse bevolking.


http://s3.postimg.org/62hf0z1dr/images.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 21 Mei 2015, 09:05 

Mooi Rinus,kan Dick groene zakdoekjes kopen in de toko :mrgreen:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 30 Mei 2015, 13:07 Militaire oefening op Curacao. Nederlandse, Franse, Amerikaanse en Arubaanse mariniers. Training op Oostpunt

Folkert Tempelman

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: Bier 1665
Geplaatst: Wo 10 Jun 2015, 16:59 

Rinus staat ie al koud :?: a1dh

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 12 Jun 2015, 19:41 Korps Mariniers in Puerto Rico 1970,met een lekker deuntje van CCR a1dh

voor de oudjes onder ons :mrgreen:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 15 Jun 2015, 11:04 

Hoe vertekenend kunnen fotos zijn als je niet het juiste verhaal erbij verteld?

Op het einde van het stukje film laat men zien '' hoe de Dam en het Damrak eruit zou hebben gezien na de ontruiming op die bewuste maandag''
het een klopt niet met het ander.
De ontruiming verliep zo snel dat er gewoon geen gelegenheid is gegeven aan de relschoppers om de boel te vernielen. Sterker, hert was een van de weinige avonden dat er na de ontruiming geen spraken was van grote schade aan de omliggende panden.
De getoonde beelden zijn van een aantal avonden van te voren waarbij de gemeente politie, eerst met zachte hand en later, toen het feitelijk al uit de klauwen aan het lopen was, met harde hand de boel probeerde leeg te maken. De tientallen charges die vaak nodig waren om de boel rustig te krijgen stonden dan ook in schril contrast met de ontruiming op maandag.
Door de vele charges ontstond een golf beweging, waarbij de politie steeds opstoomde en vervolgens zich weer terug liet vallen. Het opgejaagde spul kreeg toen ruimschoots de kans om de ramen van de aanliggende winkels kapot te maken en te plunderen uit de etalages. Maar ja, dat is een waarheid die de media toen der tijd niet echt beviel!

O ja, op 58 seconden van het filmpje is niet de auto die echt schade had opgelopen. De auto die schade opliep was er een die in de weg stond toen die Amerikaanse slaper naar een gereed staande politiebus werd gebracht. Die wagen verhinderde de doorgang en liep enige ''schoppen'' op, voor zover ik mij kan herinneren.
Wie die schoppen heeft uitgedeeld weet ik iet meer precies, mogelijk dat wil zijn geheugen beter in tact is :grin:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 18 Jun 2015, 15:47 

http://s29.postimg.org/wvqmmlko7/Naamloos.jpg

Amateurfilm met tussentitels over de opleiding bij het Korps Mariniers op de marinekazerne op het Oostplein in Rotterdam. Film begint met groep mariniers die een vlot bouwen en daarmee een kanaal oversteken. Met een zelfgemaakte loopplankconstructie komen ze terug. Sommige mariniers vallen tijdens de oversteek in het water. Reis per spoor naar Waalsdorp. Beelden van Rotterdam rondom de marinekazerne. Instappen in een trein op station Hofplein. Marcheren naar de schietbanen. Entree van kamp Waalsdorp in Den Haag. Schieten op de schietbanen met een Lewis M.20 en scherpschutters met de Mannlicher Hembrug M.95. Gevechtsoefening met het innemen van een vijandelijk steunpunt. Mitrailleurstellingen en loopgraven Schieten met gasmaskers op. Werpen van handgranaten. Stormen met bajonet op de Hembrug. Vertrek uit Kamp Waalsdorp. Kort beelden in Rotterdam.

Bekijk de video op http://nimh-beeldbank.defensie.nl/beeldbank/indeling/detail/start/15?q_searchfield=mariniers&f_objecttype%5B0%5D=film
Pagina 1 van 5 [ Er zijn 111 resultaten gevonden ]Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.