Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Do 18 Okt 2018, 05:16

Er zijn 60 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 17 Dec 2014, 12:06 

Ik had eerder aan expeditionaire vouwfietsen gedacht mét terreinbandjes (en elektrische hulpmotor voor de wat oudere werknemers, stafadjudanten en hoofdofficieren). De kleur had ook wel anders gekund, in ieder geval geen verchroomde of glimmende onderdelen, maar wel snaar-aandrijving beter nog cardanaandrijving voor de geruisloze activiteiten. En natuurlijk een houder/oplader voor de navigatie-apparatuur/telefoon.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 18 Dec 2014, 00:38 

Bij mij ligt het ook op het puntje van m'n tong...

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 18 Dec 2014, 12:25 

Je kunt er als SF militair maar beter van uitgaan dat die waarborgen gewoon niet bestaan. Voor wat betreft de betrouwbaarheid van de politieke leiding geldt het volgende." Who needs enemies, with friends like that". Geheimhouding bestaat gewoon niet als er meer dan één persoon 'het geheim' kent. Er zal altijd iemand uit de school klappen, vanwege onvrede, vanwege publiciteitsgeilheid, vanwege drank, vanwege relatieproblemen, of vanwege financieel gewin.
En de steun die je krijgt als je naam dan toch in de openbaarheid verschijnt, zelfs als dat niet door eigen toedoen gebeurt, is minimaal.
In het geval van bijvoorbeeld korporaal John T, was er geen enkele burgermeester of commissaris van de koningin bereid om medewerking te verlenen aan het onderbrengen van zijn familie in een beveiligde omgeving.
Dan nog de verplichte optredens achteraf bij bijvoorbeeld TV-opnames of voor documentaires.
Het omgekeerde doet zich ook voor. Er zijn maar al te veel voorbeelden bekend van mensen die met naam en rang claimen bij allerlei 'geheime' operaties betrokken te zijn geweest; Zie een aantal rubrieken bijvoorbeeld ook op dit forum.
Ruim 30 jaar na de Punt worden er nog steeds pogingen ondernomen door allerlei gladjakkers om een slaatje te slaan uit hun beoordeling van de gebeurtenissen die zich toen hebben afgespeeld. Er zijn zelfs mensen die een draaginsigne gewonden hebben gekregen voor verwondingen bij de aanval, terwijl ze onbekend zijn bij de mariniers.( Er zijn totaal 6 DIGS uitgereikt voor de Punt, zie factsheet 13 van het VI, terwijl er bij de mariniers maar van twee man bekend is dat ze echt bij de aanval gewond zijn geraakt).

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 18 Dec 2014, 13:37 

Inderdaad, hij moet ook de vuurregelaar op vuren zetten, richten en de trekker overhalen. En als het een scherpe granaat was, zou hij na het vuren z'n blauwe plekken moeten laten behandelen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 21 Jan 2015, 16:44 

Tim, vanwege je achternaam stuur ik je een antwoord. De naam Amsterdam is bekend binnen het Korps. Ten eerste. Het Korps Mariniers heeft niets met de BSB gluurclubs te maken. BSB is onderdeel van de Koninklijke Marechaussee en houdt zich voornamelijk bezig met persoonsbeveiliging. Zij doen dus als het ware aan preventie et anti-terrorisme. Het Korps Mariniers en dan vooral de NLMARSOF is veel gericht op repressie en contra-terrorisme. Allemaal goeie jongens, maar toch verschillende bloedgroepen.
Ten tweede. Je zet een paar stippen op de horizon met een weg daar naar toe die je niet zomaar even via de kortste weg, met twee vingers in je neus en één hand op je rug gebonden kunt afleggen. Met HBO papiertje op zak neem ik aan dat je wilt opteren voor een officiersfunctie. Dan zul je eerst de nodige opleidingen moten volgen. En dan vooral de praktisch opleiding tot officier der mariniers. En ik kan je nu al mededelen dat, als je nu al begint te mekkeren over kindertjes, gezin en 30+, ik de kans dat je keuring en/of de opleiding niet haalt, erg klein acht, zo niet nihil. NLMARSOF zie ik helemaal niet zitten voor jou met deze instelling.
Het is goed en het wordt ook op prijs gesteld dat je een toekomst bij de krijgsmacht ziet. Er is genoeg te doen, het zit vol afwisseling, het barst van het avontuur. Van de 36 jaar dat ik actief marinier ben geweest, heb ik meer dan een derde van de tijd in het buitenland gewoond en de overige twee derde van de tijd vanuit Nederland ook veel in het buitenland doorgebracht. En heus het houdt pas op, dat van huis zijn, als je je spullen en je legitimatiebewijs inlevert op de dag dat je met functioneel leeftijdsontslag gaat. Dan volgt je laatste promotie tot de rang van burger.
Het is misschien beter als je niet meteen de 7-miijls laarzen aantrekt en in je hoofd door je carrière heen flitst. Probeer voorlopig niet meer dan twee stappen vooruit te denken. Haal eerst je HBO-papiertje maar (en met een vakkenpakket dat van karakter getuigt, dus niet van die softe zooi). Probeer je simultaan voor te bereiden op je mariniers-opleiding. Zie de eisen welke zijn terug te vinden op dit forum en ga er alvast voor trainen. Kom eerst maar eens goed door alle keuringen en tests heen. Zeker 50% valt af, zo ook in de opleiding. Er blijven er maar weinig over.
Ten derde. Belangrijker dan alles is die ene grijze spier die tussen je oren zit. Die moet in orde zijn. Kun je het aan? Kun je je beheersen? Kun je je opofferen voor anderen? Durf je? Kun je incasseren? En kun je onder alle omstandigheden door blijven gaan en die grijze spier blijven gebruiken voor de uitvoering van de aan jou toevertrouwde opdrachten?
Bij de Koninklijke Marechaussee ligt het anders. En misschien kun je maar beter daar eerst proberen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 23 Jan 2015, 00:47 

Bijna een halve eeuw geleden werd er een film gemaakt met, dacht ik, Marlon Brando. Titel:" The Last Tango in Paris". We weten ondertussen dat die titel niet helemaal correct was.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 28 Feb 2015, 16:53 

Daarom nemen ze ook een reserve-paracommando mee. In de tweede foto zat-ie nog in de zak maar op de vierde was-ie er al uit gekropen. Wereldkampioenen (en dat is echt zo!)

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 02 Mrt 2015, 15:43 

In zijn opdracht heeft een BBE-team in 1977 de beveiliging getest van Paleis het Loo. Ondanks alle beveiliging, onder andere KMar patrouilles met scherp en camera's, stond het team binnen no-time binnen zonder dat iemand er iets van had gemerkt. De KMar was niet blij, de admiraal wel. Wij ook. Rust Roest.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 05 Mrt 2015, 14:10 

Het is misschien handig om er ook een boot bij te doen. Op alleen de buitenboordmotor kun je niet zoveel mensen kwijt en dan moet je ook nog plaats maken voor de benzinetank en de bestuurder.

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: Kobus
Geplaatst: Zo 26 Apr 2015, 22:23 

Ik ben vorige week een dagje bij Kees en Pia langs geweest. Hardstikke gezellig! En zij hebben hun zaken bijzonder goed voor elkaar. Mooi huis en een mooie plek. Weer even energiek als altijd na een knieoperatie. Groeten aan iedereen; ook van mij.

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: Kobus
Geplaatst: Di 28 Apr 2015, 11:44 

Kees is nog precies hetzelfde als vroeger. Gelukkig wel.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 18 Mei 2015, 22:12 

Relus had die sprong nooit gemaakt, tenzij er onderweg even een rookpauze was.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 07 Jun 2015, 10:19 

Niet helemaal; soms lekte er wel eens iets. Vandaar dat er een paar weken voor het Assaut op het KIM een paai maandverband naar de Schorpioen werd gestuurd om maandverband in te zamelen voor de dames (feeën) die naar het feest kwamen. Die lekten ook wel eens.

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: Humor
Geplaatst: Zo 07 Jun 2015, 18:59 

Wat ook van belang is, is om wat voor heiwerk het gaat. Gaat om het heien van palen op kleef of op stuit? Dat hangt van de grondstructuur af. Stuit is beter, maar kleef is ook niet vervelend; soms heb je geen keus en moet je op kleef heien als je met de palen niet diep genoeg komt. Kan gebeuren.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 19 Sep 2015, 10:25 

Ik zie ze als een buddy-team waarbij ze elkaar scherp houden. Misschien te simpel, maar een beetje competitie kan geen kwaad. Je moet jezelf kunnen vergelijken, anders dan door naar de spiegel te kijken. Dat is ook de reden dat er naar het buitenland is gekeken om de eigen tekortkomingen te zien, bijvoorbeeld door oefeningen zoals black tulip. Je buddy ziet eerder dat er iets mis met je is dan jezelf, zeker als het over zaken gaat die jezelf niet wil zien of zelfs verdringt.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 14 Feb 2016, 18:12 

Mitrailleur Lewis M20

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 30 Mei 2016, 12:14 

Ze zijn ook eenvoudig te spotten met dat zwarte bandje voor hun ogen en zelf zien ze zo geen moer.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 03 Jun 2016, 15:27 

Niet te moeilijk maken. Vraag bijvoorbeeld om twee van drie kleuren te noemen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 10 Jun 2016, 00:01 

Het kan ook zijn dat ze niet (meer) wisten dat je de camelbag op je rug moet hangen. Als je haar maar goed zit.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 06 Aug 2016, 08:57 

Voor de internationals herkenbaarheid en voor de duidelijkheid zouden ook de Nederlandse Mariniers over moeten stappen naar een groene baret. De opleiding voldoet aan alle normen qua zwaarte en intensiteit. Gewoon doen dus en zeker niet luisteren naar wat de KL of één van hun onderdelen daarover te zeggen hebben.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 14 Sep 2016, 23:13 

Ja, goed verhaal en nog waar ook volgens mij. De limiet is wat mij betreft 7; er zijn er echter genoeg die er meer dan dat hebben en alles willen laten zien (kan ik goed begrijpen) maar dan wordt het toch wel snel te veel.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 19 Sep 2016, 08:06 

Ik denk in de eerste plaats aan Sun Tzu, maar dat was geen duitser. De twee generaals die mij verder voor ogen staan, zijn Heinz Guderian en Waldemar Erfurth die niet alleen de theorie hebben behandeld maar ook het een en ander succesvol in de praktijk hebben toegepast. Er is iets voor te zeggen om ook von Schliefen in het rijtje op te nemen. Het gemodificeerde von Schliefen plan was de sleutel tot de duitse overwinning in Frankrijk in mei/juni 1940.
Interessante lectuur over Maneuver Warfare is trouwens te vinden in diverse 'field manuals' van het USMC geschreven in 1988 nadat vooral William Lind een gewillig oor vond bij Gen Gray (CUSMC). Gen Gray is bekend bij een aantal (oud-) officieren toen hij nog commandant was van de 2nd Marine Division en Maneuver Warfare invoerde. Dat waren leerzame tijden.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 06 Nov 2016, 23:40 

Da's simpel! 1ste,2de en 3de lijn plus hier en daar een feestneus en invasietoeter. Tijdens de eerste Koude Oorlog zat er ook nog een gaspak bij. We hebben ook wel eens gelopen met de OMU inclusief munitie voor de groepswapens, maar dat was geen succes met een gemiddeld gewicht van 54 kg. Dat was nog met de FAL. Alleen m'n toenmalige commandant zat ver onder het gemiddelde omdat hij uitsluitend lege batterijen wilde meenemen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 07 Nov 2016, 17:52 

Daarom zijn er voor elke krijger in de bergen minstens drie dragers of een paar pakezels nodig om de logstieke keten op te zetten. Als je alle patronen, patroonbanden, handgranaten, mortiergranaten en raketwerpers voor éên dag voor een raiding section bij elkaar ziet, krijg je spontaan een hernia. We hebben dat eens in Okehampton gedaan en binnen een uur zat de ziekenboeg vol, voornamelijk met mortieristen.
Pagina 1 van 3 [ Er zijn 60 resultaten gevonden ]Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.