Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Zo 25 Feb 2018, 08:55

Er zijn 534 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 19 Dec 2014, 17:56 

K.A.Y. schreef:
Inderdaad, hij moet ook de vuurregelaar op vuren zetten, richten en de trekker overhalen. En als het een scherpe granaat was, zou hij na het vuren z'n blauwe plekken moeten laten behandelen.


En wat hadden wij gedacht van: De gasbuisstop op GR draaien!

Groet Jo.

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 25 Jan 2015, 21:07 

Ohhhhhh, dit is een hele goeie! De wiedergutmachungsschnitsel had ik nog niet van gehoord. Ga ik onder die naam hier bestellen. Mijn grootvader miste zo wie zo twee fietsen. Eens kijken wat gebeurd. Als die schnitzel niet voorradig is, wil ik een broodje Seyss-Inquart hebben.
T.a.v. een schnitzel heb ik nog wel iets op te merken. Kom je in Duitsland in een ""restaurant"" dat zichzelf het predikaat ""restaurant"" geeft, dan vind je geen schnitzel op de menukaart. Schnitzel is namelijk cafetariavoedsel. Wil je toch schnitzel moet je waarschijnlijk aan de overzijde van de straat zijn.

Gruss Jo.

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: MAST
Geplaatst: Do 29 Jan 2015, 21:17 

Keuring in november 1972, we kwamen toen in Hilversum op, met dik 100 pax op meeste
voor Marinier blijk later… einde van de week 5 man over ! (keuring was een hele week, intern)

Ja, Kees K geplaatst als sportinstructeur had daar toen op het kamp met toestemming van de cdt, een aantal paarden gestald. Kon je 's-avonds lekker rijden. En daarna aan het bier. Fijne keuring toch? Die 5 die overbleven voldeden gewoon aan de eisen.

Groet Jo.

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: MAST
Geplaatst: Vr 30 Jan 2015, 19:21 

Journey schreef:
Trouwens zoek eens op google maps toepad 120 rotterdam, daarna op satelliet functie zetten en inzoemen.
Wat zie jij dan??


Je kunt ook naar www.showmystreet.com en voer in Toepad 120 Rotterdam.

Groet Jo.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 15 Feb 2015, 23:45 

Onze Belgische vrienden kunnen zeker deelnemen aan de Annual Warrior Competition van 19 tot 23 april 2015.

Groet Jo.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 26 Feb 2015, 17:33 

En alles bleef gewoon bij het oude. Greetz. Snuf.

Nee Snuf, dat zou betekenen dat alles onveranderd is gebleven. Het artikel in Carre dateert van 2009, dus inmiddels 6 jaar oud. Er is terdege wat veranderd. In april 2012 is de veteranenwet in werking getreden. Tegenover de inhoud van die wet kan je positief of negatief staan. Dat wordt aan iedereen zelf overgelaten. De grondgedachte c.f. de USA, laat gaan, laat gaan, iedereen veteraan, is een serieuze discussie waard. Mijn veteranen draaginsigne, overigens nooit gedragen, heb ik gecamoufleerd. Ligt onzichtbaar tussen het fondue-bestek, want daar lijkt het ding toch verbazingwekkend veel op. :mrgreen:

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: Op zoek naar
Geplaatst: Ma 02 Mrt 2015, 16:38 

Ja Snuf, alle Suffisant perikelen waren aanleiding tot feest. Het dragen van zo'n babydoll outfit kan ook gevaarlijk zijn. Enige tijd later beviel eerdergenoemde mevrouw X van een kerngezonde baby. Wat iedereen opviel, was dat de baby een verdacht donkere huidskleur had. De vader verklaarde aan de bakstafel dat zijn vrouw gedurende de zwangerschap te veel chocolademelk had gedronken. Ja, zo kan die wel weer dacht ik nog. Ik heb de vader naderhand nog wel gerustgesteld. Die huidskleur kan nog veranderen. Toendertijd wist ik namelijk ook al iets van paarden fokken. Als je een bezoek brengt aan de Spaanse rijschool in Wenen, zie je uitsluitend witte paarden van het Lippizaner ras. Aber [....] het Lippizaner veulen wordt zwart of heel donker geboren. Overigens zijn er nog enkele rassen waarbij dit het geval is. Dus, als je wat geduld hebt, mogen ze vanzelf voor in de bus of trailer stappen.

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 02 Mrt 2015, 20:57 

Ik ken de plaat en hij blijft mooi. Ik heb mijn jeugd vlak bij de plaats waar deze marinierskazerne stond doorgebracht, en woonde schuin tegenover het Oostelijk zwembad. En ook dat zwembad is berucht bij het Korps vanwege de watertemperatuur en het chloorgehalte.

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 03 Mrt 2015, 10:35 

Nee Ton, ik denk een wasrek van de Blokker of hoe heette die zaak toendertijd. :razz:

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 07 Mrt 2015, 17:16 

Ik meen hier het oostelijk zwembad te herkennen. Lekker stukje nostalgie voor dit weekend. Heb hier 60 jaar geleden (op de lagere school) zwemmen geleerd, inclusief gekleed, domme pop opduiken en voor de goed verstaande watertrappelen en dat allemaal eenmaal per week in het kader van schoolzwemmen. En Snuf [....] het was gemengd zwemmen, d.w.z. voor mij met beperkingen, want mijn zus zat bij mij in de klas. :twisted:

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 08 Mrt 2015, 21:08 

Dat vind ik heel lullig David. Het was toevallig toch niet diegene met nummer 13 op z'n badmuts.
Die moet vroeg of laat toch wat afvallen. Ik ken generaals die een hekel hebben aan mariniers met een buikje. :lol:

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 10 Mrt 2015, 10:54 

Jammer, kan de beelden ""nog"" niet openen. By the way: in Duitsland bevindt zich een giga hoeveelheid authentiek beeldmateriaal over de periode 1933-1945, nooit in Nederland vertoond.
Ik ken het Duitse zenderaanbod van Nederlandse providers (UPC/Ziggo) niet. Maar interessante Duitse TV zenders zijn N24, Phoenix, ZDF. Even googelen naar de serie:
Als der Krieg nach Deutschland kam, van oorsprong Amerikaanse filmopnamen zw/wit maar ook kleur. Het zijn minimaal 6 delen, waarbij de totale US opmars van Aken tot Berlijn in beeld wordt gebracht.

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 18 Mrt 2015, 23:23 

Snuf, moet een kwelling voor je zijn geweest in je SM outfit op die prachtige stranden met veel groen. Niks aan 't kleurenschema werken. Onze voorvaderen hebben het gewoon heel slecht gedaan. Kom je uiteindelijk op een karang klip terecht. Het enige groen kon je aantreffen in mijn tuin aan de Dividiviweg. Kan mij nog steeds onbehaaglijk voelen bij zo'n koloniaal verleden.

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 19 Mrt 2015, 00:14 

Niks high voor die KMAR. Die bende moet aan het werk. Stenen overbrengen naar Intra tuin/Groenrijk en duur verkopen. Uiterst exclusief, stenen uit Afghanistan in de tuin. Trend 2015. Zie Robs grote tuinverbouwing op RTL 6. En als niets lukt, dumpen in de Oostvaarders plassen t.b.v. de faunavervalsing.

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 22 Mrt 2015, 19:14 

Allemachtig, dat waren wel forse bekers toendertijd. Een kinderhand is gauw gevuld. :cry:

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 24 Mrt 2015, 17:04 

Dick, dat waren mannelijke termen van 19 maanden uit/thuis. vl2 Snuf, het schijnt dat de KL infanterie-compagnie geplaatst op Marinekazerne Parera, na een term van 4 maanden een soort draaginsigne krijgt. Moet m.i. worden gedragen op die plaats waar de rug ophoudt rug te heten. :mrgreen:

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Mrt 2015, 18:39 

In 1967 de eerste keer de 0025-cursus direct na de KSK. Als ouwe korporaal draaide Siem de Wit mee. Bij de veldloop in de Donkere Duinen ging je bijna plat van de alcoholdampen. :mrgreen: Greetz. Snuf.

In 1967 de eerste keer direct na de KSK? Nooit geweten. Trouwens leuke cursus en ik heb mij er goed vermaakt. En na 48 jaar weet ik eindelijk waar die alcoholdampen in de Donkere Duinen vandaan kwamen. Dacht altijd aan verontreinigde zeelucht :mrgreen:

Groet Jo.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 26 Mrt 2015, 00:12 

Snuf, het was inderdaad misdadig, dat slaapverblijf. Alleen bij het lezen krijg ik alweer een acuut longprobleem. Dan maar liever langdurig in de chloorpul bij Ome Jan of knikkend en knakkend bij Frans in de zaal. Tja, de jongere lezer zal er wel niets van begrijpen, maar de weg van de hulpsportinstructeur (wie heeft die naam in godsnaam bedacht) ging niet over rozen.

Groet Jo.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 26 Mrt 2015, 10:40 

Dick, voor zover ik mij herinner moest je eerst het KWNO 0025 ( hulpsportinstructeur) hebben voordat je naar de jaarcursus voor sportinstructeur mocht. En met 0025 in het bezit mocht je b.v. aan je geweergroep zelfstandig eenvoudig sportonderricht geven zonder dat dit verzekeringstechnisch ( lees: indien een huishoudelijk onderzoek zou plaatsvinden) op problemen stuitte.

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Re: Humor
Geplaatst: Do 26 Mrt 2015, 19:33 

Een co-piloot die even polshoogte gaat nemen, vertrouw ik sinds kort niet meer. :mrgreen:

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 29 Mrt 2015, 23:06 

Wat?? 23.00 naar bed? Op mijn lokatie werden de ""gasten"" rond dat tijdstip met b.v. een stofzuigerslang achterna gezeten door de manschappen. :oops:

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 01 Apr 2015, 09:44 

Die gehaktballen bij 30 Natresbataljon zullen wel van uitzonderlijke kwaliteit zijn. :grin:

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 31 Mei 2015, 06:57 

Dat is schrikken op de vroege zondagmorgen, mevrouw Zegveld in beeld. Ik ga gauw m'n Duitse helm (met stelschroef) zoeken. :mrgreen:

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 31 Mei 2015, 13:44 

Snuf, mijn bratwurst eet ik volgende week zaterdag als wij onze gerenoveerde gemeenschappelijke picknickplaats gaan inwijden met BBQ en een lading drank. :lol:

Groet Jo


Afbeelding
Pagina 1 van 22 [ Er zijn 534 resultaten gevonden ]Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.