Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Vr 21 Sep 2018, 09:58

Er zijn 13 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 18:50 

Mariniers van 12 Raidingsquadron beoefenen heli drills met een Britse Merlin tijdens de Wintertraining van de 1st Marine Combat Group.

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 18:59 

Afbeelding

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 02 Apr 2015, 19:52 

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 04 Apr 2015, 22:21 

Hey mannen,

Ik ben niet zo actief geweest op het forum, maar heb wel veel meegelezen en heb samen met Addy de POST gedaan.
Aangezien er nog een 3 tal POSTen staan gepland, neem ik aan dat er best behoefte is aan nog een verslag en wil ik ook graag mijn verhaal kwijt.
In tegenstelling tot Addy heb ik wel de eindstreep mogen halen, heel jammer dat dit niet samen kon.

Woensdag 1 april 7.00
De wekker en gelijk voel ik het, eindelijk is het zover, vandaag mag ik laten zien wat ik waard ben. Al contact gezocht met verschillende mensen, zowel van het forum (Addy) als jongens van de fitheidstest. 9 uur verzamelen en het is van ieders gezicht af te lezen. Gespannen koppies, beetje de kat uit de boom kijken, met wie ga ik deze dagen doorbrengen en met wie gaan we eindigen, ga ik zelf de eindstreep halen?

Na het omkleden en de introductie van de Majoor werden de groepen verdeeld in Alpha en Bravo. Samen met Addy zat ik in Bravo en mochten we beginnen met meten en wegen. Daarna Alpha aflossen en de tenten afmaken. 's Middags zelfde verhaal, twee groepen, ene groep klimtoren, andere groep speedmarsen. Zoals Addy al vertelde mochten we het slachtveld van Alpha van de zijkant aanschouwen, de schrik zat er goed in bij iedereen.Nadat we van het uitzicht hadden genoten en 2x 10m en 1x 20m hadden afgedaald, was het tijd om te wisselen. De speedmars, goed voorbereid, maar toch viel het me zwaar en moest ik op de laatste rondjes lossen. Wetend dat de sergeant de speedmars dik binnen de 24minuten zou uitlopen, vertrouwde ik erop dat ik met een half rondje achterstand ook nog op tijd binnen zou komen. Toch met een rotgevoel richting de actie-intelligentietest. Ook dit ging mij niet geweldig af, bij dit onderdeel is er absoluut geen tijd om te treuzelen en zet je focus even op scherp, want voor je het weet is de tijd voorbij! Zoals jullie waarschijnlijk al weten is dit een soort mastermind. Zelf was ik vergeten waar het rondje en vierkantje om de cijfers voor stonden. Ja, met logisch nadenken is het simpel. Op dat moment was ik het allemaal even kwijt.

Met een nog rottiger gevoel een bord hutspot met worst naar binnen gewerkt, mezelf moed in gepraat dat er nog genoeg momenten kwamen om mij te bewijzen. Dit was ook zo. 's Avonds stonden de presentaties en de leiderschapstesten in groepjes op de planning. Deze allebei met een goed gevoel gedaan. Bij de presentaties mijn verhaal kunnen doen en bij de leiderschapstesten voor mijn gevoel een goede rol binnen het team ingenomen. Rond 1 uur was het tijd om te slapen, voor de volgende dag stond was er een zwaar programma op ons te wachten.

Donderdag 2 april 5.00
Onder luid geschreeuw van de sergeanten ons bed uitgedrillt en genoten van een stukje stressbestendigheid en een cursus 'tas inpakken' en 'tent achterlaten' gekregen. Na wat pushups en situps werden we overgedragen aan een andere sergeant voor de ochtendgymnastiek, best wel lekker. Daarna lekker ontbijten en het programma vervolgd met een motivatiebrief schrijven in een klaslokaal. Toen de sergeant lachend binnen kwam wist iedereen wel hoelaat het was. Circuit Brienenoord. De groep werd in 2en gesplitst, deze keer Alpha en Bravo gemengd. Zelf mocht ik beginnen aan Brienenoord, de andere groep ging de individuele leiderschapstesten doen. Je hartslag gaat omhoog en de spanning begint toe te slaan. Er wordt bij de warming-up al voor elkaar gekregen om afscheid te nemen van mensen en bij de overgebleven jongens de gedachte 'waar ben ik aan begonnen' en 'ik wil stoppen' in het koppie te krijgen. Op dit moment ben je misschien 10 minuten onderweg. Je gaat dingen doen waarvan je nooit wist dat je ze kon en je gaat je lichaam beter leren kennen. Zelf verwachtte ik fysiek verder te zijn, maar had ik het nooit verwacht dat ik het bijna 3 uur zou volhouden, tot het einde dus. Ook op Brienenoord ben ik de rode lantaarndrager geweest en dit heb ik geweten ook. Nog nooit heb ik mijn naam, in dit geval mijn nummer, zo vaak gehoord. Jerrycans, powerbags, brancards, er wordt van alles gedaan om je helemaal naar de klote te helpen. En kramp, heel veel kramp bij mensen. Na veel te lang kwam dan eindelijk de kazerne weer in zicht en wisten we allemaal weer even waarvoor we het deden. Trots, dat waren we, voor even, want we waren er nog lang niet. Terug bij het tentenkamp hebben we afscheid van Addy moeten nemen, omdat hij ziek was geworden. Heel treurig, maar hij krijgt nog een kans bij een volgende POST en dan weet ik zeker dat ie hem uitloopt!

Voor het gevoel al een hele dag gehad, maar het was pas een uur of 1 toen we begonnen aan de individuele leiderschapstesten. Bij de andere zo'n goed mogelijke rol als teamplager bekleden en bij je eigen beurt je zo goed mogelijk voordoen als leider. Ik was als laatste aan de beurt en ons team was redelijk op elkaar ingespeeld, waardoor veel dingen vanzelfsprekend werden. Hierdoor liet ik de touwtjes een beetje vieren, wat mij ook kritiek van de psycholoog opleverde. Alle handelingen die gedaan worden, moeten door jou zijn gedelegeerd. Ook al nemen ze initiatief, probeer dat dus voor te zijn en denk zover mogelijk vooruit.
's Avonds lekker gegeten bij paresto en daarna ontspannen bij de presentatie over de POTOM van de Adjudant en 2 jongens uit de huidige POTOM, daarna nog een drankje nuttigen in de POTOM-bar en met wat jongens gesproken ook uit de huidige POTOM. Veel wijzer geworden en ondanks het slachtveld van Brienenoord wisten we allemaal weer waarom we dit wilden. Om 11 uur zo goed als gestrekt, want op de laatste dag stond de beruchte zwemtest gepland.

Vrijdag 3 april 5.00
Veel te vroeg, veel te moe, met veel te veel spierpijn, zaten we, na opnieuw lekker wakker worden met de sergeanten, in de bus richting het zwembad. Hoe hard ik dit onderdeel ook had geoefend, het vertrouwen was helemaal weg, nadat mijn lichaam is toegetakeld op Brienenoord. Toch even de gedachte op scherp en even 10 minuten alles geven wat je hebt. Na wat waterhappen bij het wapen zwemmen, goedkeuring gekregen van de sergeant om het water te verlaten. Het zat erop, we hebben alles gegeven en het is nu aan het kader om ons te beoordelen. Na het tentenkamp opruimen en een afsluitende speech van de Majoor, verlieten we de kazerne. Weer terug in de burgermaatschappij, eindelijk.

We zijn weer thuis en al snel wordt ik verrast door een email van de heer Vierboom. Een uitnodiging voor de AAC! Deze nog lang niet verwacht, omdat de volledige uitslag van de POST pas dinsdag in onze inbox verwacht mag worden. Fijn om te weten dat, ongeacht de scores op de POST, je sowieso een kans krijgt bij de AAC. Toch een reden om even mijn vrienden op te zoeken en dit te vieren met een biertje, maar na 2 houdt het op en heb ik behoefte aan mijn bed. Wat een geweldige drie dagen heb ik achter de rug, nu mijn rapport afwachten en dan op naar de AAC!

Nog een klein overzicht:
- Start POST: 40 van de 50 kandidaten komen opdagen
- Speedmars: 5 afvallers
- 'Wakker worden' + ochtendgymnastiek: 2 afvallers
- Brienenoord: 9 afvallers + Addy die ziek was geworden
- Zwemtest: 2 afvallers
Totaal 21 van 40 kandidaten halen de eindstreep.
Van de 19 zijn er 3 naar huis gestuurd. Addy, die negatief advies van de ziekenboeg kreeg en 2 jongens die bijna out gingen tijdens Brienenoord.
Verder zijn de andere 16 er zelf uitgestapt.In dit verslag heb ik geprobeerd het beeld te schetsen van mijn ervaring. Heb je vragen over een onderdeel specifiek, tips over voorbereiding of iets anders, vraag deze gerust!

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 08 Apr 2015, 10:55 

POTOM week 21,22,23 & 24

Hallo mannen,

Wederom na 4 weken een verslag over wat we weer allemaal meegemaakt hebben, met in dit deel alles over onze 3 wekelijkse oefening in Sennybridge en omstreken, Wales.

De 3 weken in Wales waren als volgt verdeelt; week 1 stond in het teken van oefening Dragon storm, een bivak van 6 dagen in de heuvels samen met de Engelse Young Officer's, de Engelse equivalent van de POTOM. We begonnen met een inmars van ongeveer 15 kilometer door de heuvels heen inclusief groepswapens en munitie. Ik had geluk en mocht de gehele mars met de GPMG lopen. Meteen kwam hierbij het Engelse navigeer talent aan het licht, want tegen het eind van de inmars aan werd er ongeveer om de 10 minuten gestopt voor een navigatie check. Later deze oefening bleek dat het voor sommigen ook erg lastig was de verschillende, mega markante woodblocks van elkaar te onderscheiden. Toen we in ons woodblock waren aangekomen werden de shell scrapes gegraven en werd de PH ingericht. Er kon vervolgens wel een uurtje gesnurkt worden, voordat eenieder wakker werd gemaakt om te beginnen aan de models die voor de 1e order gemaakt moesten worden. Daarmee werd meteen het ops temp aangegeven dat de royal marines hanteren. Tijdens de 1e order kwamen wij erachter dat een gemiddelde order van de Engelsen ook een stuk langer duurt dan die van ons, de langste order waar ik bij heb gezeten duurde 3.5 uur, met vervolgens een debrief van een uur. We hebben vervolgens verschillende troop attacks gedaan, zoals hasty attacks, ambushes, fighting patrols, deliberate attacks en FIWAF (Fighting in woods and forests). Dit laatste was nieuw voor ons aangezien de bossen in oefenterreinen in Nederland geheel anders zijn dan de aangeplante bossen in Wales. Deze bossen zijn vaak vierkant, aangelegd door de mens en vaak ook dicht bebost, waardoor communicatie lastig is. Hierdoor hebben de Engelsen een aparte manier van vechten gecreëerd voor dit soort bossen.

Door het hoge operationele niveau waren de young officers na 2 dagen al redelijk kapot, ook een aantal mannen van de POTOM begonnen al wel redelijk moe te worden, wat te zien was in het aantal open ogen tijdens de orders. :wink: Dit ging door tot donderdagmiddag, waar een zogenoemde forced rest plaats vond. De mannen in de PH konden gaan snurken en HQ, die op dat moment in onze troop door POTOM cursisten werd gevormd gingen naar het kader toe. Daar eenmaal aangekomen kregen alle HQ elementen een company order briefing over de company attack die in het begin van de volgende ochtend, rond 2 uur snacht's uitgevoerd zou gaan worden. Het was erg leerzaam om daar bij te zijn! Alle wachtposten konden ingetrokken worden en met uitzondering van de AS'er die de radio moest uitluisteren kon iedereen gaan slapen. Uiteraard was ik op dat moment AS's, maar gelukkig word ik wakker van de radio dus ik kon af en toe ook wel een oogje dicht doen.

De company attack bestond uit 3 afzonderlijke woodblocks, die na elkaar gecleared zouden worden door de 3 verschillende troops. De woodblocks hadden een codenaam gekregen, en in een van de woodblocks zou een generaal van de vijand zich verstopt hebben, onder de codenaam Goldfinger. De troop waar ik onderdeel van was ging woodblock 2 clearen, waarna we covering/suppressing fire zouden gaan leggen op woodblock 3. De 4 vijanden in ons woodblock werden snel uitgeschakeld waarna ik als AS'er door kon geven aan de company commander dat het woodblock gecleared was en we onze arcs aan het leggen waren op woodblock 3. Vervolgens werd door de 3e troop het 3e doel met succes aanvat. Door het slechte weer de laatste nacht, en onverwachte kou die resulteerde in sneeuw, raakte er helaas iemand van de young officers onderkoelt. Hierdoor werd de aanval in eerste instantie uitgesteld, net voor de link up met de recce group werden we teruggestuurd naar een shelter waar we het weer afwachten. Uiteindelijk ging de aanval gelukkig wel door. Hierna zat het bivak erop, waarna we het Engelse kader bedankt hebben dat we deel mochten nemen aan hun oefening en wij werden bedankt voor de prettige samenwerking. Hierbij werden mooie woorden gesproken door de Engelse Majoor over de goede samenwerking tussen de Royal Marines en het RNLMC.


Na het bivak gingen we onze uitrusting onderhouden en klaarmaken voor 2 weken life fire training. Ook dit waren 2 mooie en leerzamen weken waarbij we wederom veel hasty troop attacks hebben gedaan. Ook was er ruimte voor een deliberate attack, een ambush, een withdrawel en het schieten met HEAT panzerfausten en High Explosive UGL grenades. Wederom veel geleerd, zowel tactisch, maar ook over de verschillende wapensystemen en hoe je ze het beste in kan zetten. Ook hebben we gewerkt met Enablers, bijvoorbeeld een GPMG SF team of een Assault Engineer die ons kwam ondersteunen om vijandelijke posities op te blazen. Uiteindelijk hebben we deze 2 weken afgesloten met een speedmars, wederom een pittige speedmars door de heuvels van Wales heen. De sergeant zei voor aanvang al dat vooral het laatste stukje pittig zou worden, dit was niet gelogen, het laatste stuk was nog even flink heuvel op en het tempo zat er goed in. Hierdoor moesten ik en nog 2 anderen lossen, maar uiteindelijk kwamen we wel met zijn allen binnen omdat de groep even tweemaal rechtsom maakte. Daarna werden de ondersteunende kaderleden en de ondersteuning in de vorm van mariniers in Doorn bedankt en was er een lekker endex biertje! Met dat biertje werden 3 mooie en leerzame weken in Wales afgesloten, waarin we in de weekenden ook mochten genieten van het nachtleven van Cardiff en Swansea.

Week 24, vorige week, zou in het teken staan van de basis helicopter training. Er waren helaas voor ons geen helicopters beschikbaar dus dit is uitgesteld. We hebben vorige week dus niet veel bijzondere dingen gedaan. Wat lessen, sport en in de avonduren hadden we wat vrije ruimte om zelf te sporten of naar de POTOM bar te gaan. Week 24 was een kort weekje, op donderdagavond na de avondmaaltijd zijn we bedankt en hebben we genoten van een lang paasweekend, het voelde als een vakantie :wink:


Gr. Sietse m3

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 09 Apr 2015, 15:05 

Wilco, de gemiddelde uren slaap per etmaal is wel bekend. :mrgreen: Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 16 Apr 2015, 11:06 

Gefeliciteerd mannen!
Ik heb zelf gister het gesprek met de AAC met een positief gevolg afgesloten en mag op 24 april verschijnen voor het psychologische onderzoek.

Is er trouwens iemand bekend met een winkel in de omgeving van Utrecht die kisten verkoopt (spec. Lowa Mega Camp)?

Groeten,
Wibren

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 25 Dec 2016, 01:15 

Mannen,

Na een tijd weer een bericht van mijn kant. Snuf wat wij hebben uitgevroten waarom we niet op de VGKAZ mochten zijn met de korpsverjaardag weet ik niet. Waarschijnlijk dachten ze; die lui snaaien er nog steeds niks van, laten we ze lekker binnen houden, haha :lol:

Fase 1 zit erop! Eindelijk winterverlof. Bijna onwerkelijk om te bedenken dat ik gewoon de komende 2 weken vrij ben!! Ontzettend veel leuke dingen gepland natuurlijk, maar de POTOM blijft wel in het achterhoofd. Zoals de rammers van 2015/16 al zeiden voor we begonnen: het komende jaar eet, adem en schijt ik POTOM :wink: De relatiedag afgelopen donderdag was een succes. Erg leuk om het thuisfront te laten zien hoe we leven etc. Mijn eindbeoordeling fase 1 was erg positief. Geen bijzonderheden, en als ik deze lijn vasthoud zien ze mij het wel fiksen. Ik ga dus met een goed gevoel het winterverlof in!
Kort verslag van de afgelopen weken:

De schietweek was ontzettend leuk. Ik was klassenoudste, wat betekent dat ik wat meer verantwoordelijkheden kreeg. Was een erg leuke ervaring. Eindelijk na al dat enkele man werk wat mensen mogen aansturen en meer verantwoordelijk is dan wel een verademing. De week daarna was het walk through talk through bivak van 3 dagen. Dat stond in het teken van een inleiding in fase 2. Orders schrijven en geven, en recce patrols uitvoeren. Ook voor het eerst een hasty attack doorlopen. Pittige stof waarbij voorbereiding en overzicht houden echt prio is, ondanks het weinig slapen. We deden blijkbaar toch wel wat goed, want we mochten aansluitend met de bus naar het Assaut op het KIM. Iedereen viel uiteindelijk half in slaap op de dansvloer maar het was fantastisch om de halfgoden van 2015/16 weer te spreken en natuurlijk onze vlootbuddies uit de MIP.

Nu uiteindelijk met 25 van de 37 over na de eerste 10 weken POTOM. 4 daarvan hebben onvoldoende op hun competenties gescoord, dus die hebben een plan van aanpak moeten schrijven. Als zij geen verbetering laten zien in de komende weken is het endex voor hen. Zo hard kan de POTOM dus zijn. Na het winterverlof gaat het gaspedaal vol in. Van de 7 weken fase 2 zijn wij slechts 2 weken op de kazerne. 4 weken bivak, close quarter battles, en amfibisch optreden op Texel. De potomtrein gaat dus alleen maar harder rijden. Nu is het zaak dat ik stevig vast blijf houden en vooral blijven rammen en het koppie koel houden.

De komende 2 weken winterverlof staan dus niet alleen in het teken van ontspannen, maar ook voorbereiden op fase 2 en reflecteren op fase 1. Ik moet zeggen dat mijn motivatie tijdens de opleiding alleen maar gegroeid is. Ik had verwacht dat het zwaar zou worden, en daarnaast ook ontzettend gaaf zou zijn. Maar zó zwaar, en zó gaaf had ik niet verwacht :lol: wat een rollercoaster. Voor alle boys die dit lezen ter voorbereiding op hun mogelijke POTOM; ga er met full determination voor, en vergeet vooral niet veel te draven en te marsen, want dat is uiteindelijk waar het fysiek het belangrijkst is. Laat die strandkast maar lekker thuis, haha. De sfeer en humor binnen de POTOM is echt uniek. Dit is wel even wat anders dan die 2 jaar landmacht die ik hiervoor heb gedaan.

Nou, goed verhaal lekker kort. Veel plezier dit winterverlof mannen!

Groet,
Steven

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 24 Feb 2017, 21:26 

Proficiat!

De omstandigheden voor het slachtoffer zijn twijfelachtig. In een pub? Hij kijkt wel erg triest op die foto. Denk dat die aan zijn vrouw nu moet uitleggen dat die daar was. :lol:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 03 Mrt 2017, 12:24 

Snuf schreef:
Dit wel even noteren, William. :mrgreen: Greetz. Snuf.


Staat genoteerd.

Mochten dingen nu serieus gaan worden, dan ga ik hier mijn avonturen plaatsen in de vorm van verslagen.

Groet,

William

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 09 Jul 2017, 21:11 

Mannen,

Na een mooie finex en een slopende 48 kilometer is de baret binnen! Fantastisch gevoel. Het moet nog allemaal even bezinken voor ik me realiseer dat de POTOM dan toch echt voorbij is. Nu nog een week afwikkelen, inrouleren op het KIM en dan verlof. Ticket naar San Fransisco is geboekt. Dan nog een jaartje studeren en dan ben ik ervan! Hierbij sluit ik dus dit topic af, maar als lui nog vragen hebben over wat dan ook, schroom niet en stel ze.

Cheers,

Steven m3

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 15 Okt 2017, 17:24 

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 10 Nov 2017, 13:26 

Je kunt ook een beetje water in je masker laten. Wenkbrauwen nat ? Je hangt ondersteboven. :grin: Greetz. Snuf.
Pagina 1 van 1 [ Er zijn 13 resultaten gevonden ]Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.