Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Di 25 Sep 2018, 05:38

Er zijn 197 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 17 Mrt 2015, 18:47 

Andre ,waar rook is ,is vuur :cool:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 19 Mrt 2015, 01:14 

Niks high voor die KMAR. Die bende moet aan het werk. Stenen overbrengen naar Intra tuin/Groenrijk en duur verkopen. Uiterst exclusief, stenen uit Afghanistan in de tuin. Trend 2015. Zie Robs grote tuinverbouwing op RTL 6. En als niets lukt, dumpen in de Oostvaarders plassen t.b.v. de faunavervalsing.

Groet Jo

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 03 Apr 2015, 14:26 

Samen met twee vrouwelijke Amerikaanse soldaten kreeg zij de opdracht om contact te leggen met de Afghaanse vrouwen. Dat zou voor het eerst zijn. Tot dat moment had het team überhaupt nog geen pogingen ondernomen om met de lokale vrouwen te praten. De Amerikaanse commandant van het team vond het namelijk maar niks. Het beeld was dat er zo weinig mogelijk vrouwen aan patrouilles zouden moeten meedoen, te onveilig. En vrouwen in een gevechtseenheid? Dat zou alleen maar problemen geven…
De commandant moest zijn mening al snel herzien. Met succes wisten Grandia en haar collega’s waardevolle informatie te verzamelen. Bijvoorbeeld door bezoeken aan de plaatselijke gezondheidskliniek, waar de Afghaanse vrouwen zonder hun man naar toe gaan en vrijuit kunnen praten. Diverse achtergebleven Taliban-strijders konden worden opgepakt.
Op de terugweg door de vallei, richting de uitvalsbasis, ging het echter mis. Het Provincial Reconstruction Team werd bij het dorpje Shurg Murgab aangevallen door vijandelijke strijders en er volgde een hevig gevecht. Het PRT splitste zich op. Vier voertuigen gingen het gevecht aan in het dorp en vier voertuigen namen op een hoger gelegen gebied positie in om vuurdekking te bieden aan de militairen in het dorp.
Majoor Grandia was op dat moment de enige vrouwelijke militair in het dorp en kreeg de order om in één van de voertuigen te blijven zitten om het radioverkeer tijdens het vuurgevecht te monitoren, terwijl haar mannelijke collega’s gevechtsposities innamen.
Toen de ‘gunner’ op het dak van het voertuig - waar Grandia zich op dat moment in bevond – niet meer in staat was om de anderen dekking te geven, besloot zij actie te ondernemen. Ze verplaatste het voertuig verder het dorp in. Hoewel ze tegen de orders in dit initiatief nam, was haar actie ontzettend welkom. De ‘gunner’ kon weer vuurdekking geven aan de mannen op de grond. Uiteindelijk na een drie uur durend gevecht besloot de missieteamcommandant om het gevecht af te breken. Het team wist zich succesvol terug te trekken. Slechts één van de soldaten raakte lichtgewond.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 09 Mei 2015, 08:25 

En dan te bedenken dat van die 19 cursisten 4 ingestroomde onderofficieren zijn. Van de 46 die in augustus begonnen zijn, zijn er nu dus nog maar 15 over.. Ik denk wel dat iedereen die er nu nog inzit, als er niemand geblesseerd raakt, de eindstreep gaat halen!

Gr, Sietse m3

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 21 Jun 2015, 20:53 

Met de geoefendheid van de NLD militairen is niks mis. Daar ontbreekt het helemaal niet aan.
De loyaliteit eindelijk eens belonen met een fatsoenlijke CAO en beloning zou de moraal wel een enorme positieve boost kunnen geven!
En geld voor materieel en materiaal, maar dat staat buiten kijf.

Maar nee, we leggen het probleem (weer eens) bij het personeel en kiezen voor de goedkoopste oplossing. Het ontwikkelen van een 'intensief oefenprogramma' kost namelijk vooral papier. Oefenterreinen liggen er al, uitrusting hebben we al en voor en beetje oefenmunitie, voeding en brandstof is ook niet zo'n enorme verhoging van het budget nodig.

Ik vind het een kwalitatief uitermate teleurstellende toekomstvisie van de minister...

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 26 Jun 2015, 19:10 

Door verslaggever Jeroen de Jager

Liesbeth was 19 toen ze als militair vertrok naar Srebrenica, waar ze wilde meehelpen aan het beschermen van de Bosnische moslims. Het werd uiteindelijk een ervaring die haar twintig jaar later nog steeds achtervolgt. Veteraan Liesbeth Beukeboom-de Jong heeft er een blijvend trauma aan overgehouden.

Dit jaar is ze voor het eerst teruggegaan naar de plek waar ze dingen heeft meegemaakt die ze nooit meer zal vergeten. Ze ging met haar man en drie kinderen. "We kwamen aan in Zagreb. Het vreemde was dat toen we 's avonds op het balkon stonden van ons hotel en we naar de lucht keken, ik tegen mijn man zei: 'Wanneer zal de eerste inslag komen van een granaat?'. Ik voelde me direct teruggeworpen in de tijd."

Het was voor Liesbeth alsof de tijd had stilgestaan, helemaal in Srebrenica. Tegelijkertijd was het minder beladen doordat de kinderen erbij waren. "Die konden mijn beleving van toen relativeren door bijvoorbeeld een torretje aan te wijzen waar het niet goed mee ging. Dan denk je 'oh ja, dit is het leven'."

Bosnische mannen en vrouwen die elkaar omhelsden, trok ik uit elkaar.
Liesbeth Beukeboom-de Jong, oud-Dutchbatter

Liesbeth maakte deel uit van Dutchbat III, een groep van 325 Nederlandse militairen die voor de Verenigde Naties tienduizenden moslims moesten beschermen die in Srebrenica werden omsingeld door Serviërs. In juli 1995 liep het uit de hand. De zwaarbewapende Serviërs dwongen de bijna ongewapende Nederlanders om het gebied te verlaten.

De Bosnische moslims verloren zo hun bescherming. De mannen werden gescheiden van vrouwen en kinderen en de bergen ingejaagd. Daar zijn rond de 8000 mannen door de Serviërs vermoord.

"Ik heb meegedaan aan het scheiden van mannen en vrouwen", vertelt Liesbeth. "Wij dachten dat het tijdelijk zou zijn. We wisten toen niet wat er ging gebeuren. Als het afscheid te lang duurde en man en vrouw elkaar nog even een omhelsden, trok ik ze echt uit elkaar omdat het snel moest gebeuren. Er werd volop geschoten om ons heen. Het was een chaos, totale ontreddering."

http://s17.postimg.org/v3bk479mn/480x270_2.jpg
Liesbeth met haar gezin op een moslimbegraafplaats bij Srebrenica EIGEN FOTO

Elke dag heeft ze nog last van die ervaringen. Ze heeft er een posttraumatische stressstoornis (PTSS) aan overgehouden. "Ik ben erg wantrouwig en altijd op mijn hoede. In een grote massa kijk ik waar ik heen kan als het fout gaat. Ik ben altijd extra alert. Het wordt niet minder, het gaat nooit weg."

Veel van de voormalig Dutchbatters hebben problemen. Lichamelijke klachten, psychische problemen, relaties die niet goed gaan, drank- en drugsgebruik, eenzaamheid, verwaarlozing en in het ergste geval zelfmoord. Van de ruim 300 militairen heeft zeker 10 tot 15 procent ermee te maken. Dat is bijna drie keer zoveel als normaal. Alleen al het afgelopen half jaar zijn vier Dutchbatters overleden. In totaal zijn bijna vijftien Dutchbatters dood. In een aantal gevallen ging het om zelfmoord.
Het is nog lang niet klaar, het boek gaat nooit dicht, dit blijft altijd aanwezig.
Liesbeth Beukeboom-de Jong, oud-Dutchbatter
Er heerst grote teleurstelling bij de militairen over de hulp die ze hebben gekregen van hun werkgever, het ministerie van Defensie. Dat heeft volgens hen geen of te weinig nazorg geboden. "Toen we thuiskwamen had ik zes weken vrij", vertelt Liesbeth. "Niemand heeft me toen gebeld om te vragen hoe het met me ging, terwijl het echt niet goed ging."

"Ik vrees dat er nog wel meer zelfmoorden zullen plaatsvinden. Het is nog lang niet klaar, het boek gaat nooit dicht, dit blijft altijd aanwezig. Vooral ook omdat je heel veel tegenwerking krijgt van Defensie."

Vandaar dat Veteranendag Liesbeth een dubbel gevoel geeft. "Fijn om je maten weer te zien, maar boos op Defensie. Ik draag nu twintig jaar de lasten, het gaat nooit weg."

de video op http://nos.nl/artikel/2043659-militair-liesbeth-ging-terug-naar-srebrenica-het-gaat-nooit-weg.html

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 28 Aug 2015, 11:20 

Ligt er aan, André, of je nog carrière wilt maken. :mrgreen: Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 10 Okt 2015, 12:52 

moet niet gekker worden.... zonnesteek ?
gr. jip :mrgreen:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 11 Okt 2015, 20:34 

Het schijnt zelfs in Nederland voor te komen. :mrgreen: Greetz. Snuf.

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 02 Dec 2015, 23:01 

Op Dinsdagochtend 2 december 1975 vertrekt om 9.33 uur de stoptrein naar Zwolle vanaf station Groningen. Om 9.53 uur vertrekt de trein uit Assen. Ingestapt zijn onder anderen een zevental jongemannen van Zuidmolukse afkomst. Ze hebben grote pakketten bij zich, ingepakt in vrolijk Sinterklaaspapier. De trein vertrekt om 10.03 uur uit Beilen richting Hoogeveen. Een rit van pakweg acht minuten. Maar al na vier minuten, in de weilanden bij het dorpje Wijster komt de trein abrupt tot stilstand. De Zuidmolukse jongemannen blijken terroristen te zijn. Uit de Sinterklaaspakketten komen wapens. De kapers nemen de zestig passagiers en personeel in gijzeling.

Onder de gegijzelden vallen drie doden. Ze worden in koelen bloede vermoord door twee van de kapers. De lijken van de doodgeschoten gegijzelden werden uit de trein gegooid en bleven daar enkele dagen liggen voordat toestemming werd gegeven [door de kapers] om ze weg te halen. (Wikipedia) Hun namen zijn, in alfabetische volgorde: passagier Bert Bierling, machinist Hans Braam en passagier en dienstplichtig soldaat Leo Bulter.

Op zondagmorgen 14 december 1975 geven de kapers zich over. De gijzeling heeft in totaal twaalf lange dagen geduurd. De kapers worden door de arrondissementsrechtbank in Assen berecht en veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf. Saillant detail is dat kaper Ely Hahury, de meest verschrikkelijke van het stel en direct verantwoordelijk voor de dood van twee van de gegijzelden, in 1978 in de gevangenis door zelfdoding om het leven komt. Onze gedachten en gevoelens zijn bij de 57 ex-gijzelaars, bij de nabestaanden van Bert Bierling, Hans Braam en Leo Bulter, bij de nabestaanden van Ely Hahury en tenslotte bij alle anderen die erdoor te lijden hebben gehad. Wij wensen u veel sterkte toe gedurende de komende weken. Ik kan me voorstellen dat het sommige mensen tegen de borst stuit dat we ook de nabestaanden van Ely Hahury sterkte toewensen. Daarom zal ik dat toelichten. Wanneer je (klein)zoon, broer(tje), oom, neef(je) of (beste) vriend komt te overlijden, dan heb je daar verdriet van. Punt uit; klaar. Dan is het niet relevant wat ie wel al niet uitgevreten heeft. Drie jaar geleden overleed een van mijn broers, ook door zelfdoding. Ik kon helemaal niet met hem overweg. Maar ik had hem zeker wel gegund dat ie een andere manier had gevonden om wat het ook was dat hem dwars zat, uit de weg te helpen. Het zij zo. Van de doden niets dan goeds. Ely en mijn broer besloten het anders te doen en dat was hun goed recht. Ik hoop dat ze hebben gevonden wat ze zochten en dat ze nu in vrede rusten.

Trea van der Velde, ook namens Astrid Tingen en Ria Trip, initiators van het verwerkingsproject ‘de School van Bovensmilde’

http://s11.postimage.org/kp48af2yr/image.jpg

http://s15.postimage.org/mrkfahd0b/image.jpg

http://s13.postimage.org/tg8jjvxev/image.jpg

http://s12.postimage.org/qgkjp3ckt/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 14 Dec 2015, 21:46 

Past niet in het straatbeeld.........

Nee.....een aantal burgerlijken in plassen bloed wel soms??

Als men op Schiphol met autom. wapens loopt, dan zou dat rond onze regeringsgebouwen ook niet zo'n slecht idee zijn lijkt mij.......wat is het verschil ?

Greetz
Bert

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 13 Jan 2016, 12:40 

Andre, handelsdelegatie van 77 personen plus een minister. Receptie voor 300 genodigden en wie was bedienend personeel tijdens de receptie ? In een keer goed, Andre. :mrgreen: Greetz. Snuf.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 31 Jan 2016, 02:27 

Bij De Punt werd 23 mei 1977 gekaapt door negen Molukse jongeren. Na twintig dagen maakten speciale eenheden van het korps mariniers met geweld een einde aan de treinkaping.

[vimeo]153636860[/vimeo]

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 03 Feb 2016, 18:47 

Het valt nog mee dat Stef Blok niet gaat roepen, dat ze geen sociale huurwoningen mogen gaan bombarderen :eek:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 09 Feb 2016, 19:21 

Nou vooruit dan Andre :mrgreen:
http://www.ad.nl/ad/nl/1002/Show/articl ... ssen.dhtml

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 17 Feb 2016, 15:14 

Ton, ik ga dit eerst even natrekken, ik denk weer een wannabee. Ken hem niet van de MH17. En ik ken echt een ieder die met de identificatie te maken heeft gehad. Dus kom hier op terug.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 12 Mrt 2016, 21:30 

Ook bij samenwerking tussen militaire eenheden van NAVO en niet-NAVO landen dient Engels te worden gesproken. Kan je ook terugvinden in de OPORDER Cold Response :mrgreen:

Groet Jo
Pagina 1 van 8 [ Er zijn 197 resultaten gevonden ]Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.