Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Ma 19 Nov 2018, 20:51

Er zijn 941 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 29 Dec 2014, 08:53 

Afbeelding


Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 29 Dec 2014, 09:11 

wapen nat a2dl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 29 Dec 2014, 15:28 

Exact Snuf, geweerriem inkorten en wapen op de borst tijdens de apenhang, bij de castcrawl, geweerriem zelfde lengte maar dan het wapen op de rug!
Zal toch inmiddels ook wel in het handboek marinier staan mag ik aannemen.
gr. jip :mrgreen:

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 13 Feb 2015, 16:56 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 19 Feb 2015, 23:33 

Training Group op Texel.

Uitreiking van de groene eenheidsmok aan het personeel tijdens baksgewijs.

Hiermee besparen we op jaarbasis toch al gauw 120000 plastic bekertjes!

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 23 Feb 2015, 12:35 

http://s14.postimg.org/c9hhc9q35/image.jpg

Ik ben Zeger de Zeeuw en ik ben 31 jaar. Op 4 april 2015 ben ik 10 jaar in dienst bij het Korps Mariniers. Dit jaar doe ik met plezier voor de 2e keer mee aan de Roparun en ben ik 1 van de hardlopers van team 189, Korps Mariniers. Ook ik wil deelnemen aan de Roparun om geld op te halen voor het verbeteren van het leven van kankerpatiënten.

Helaas heb ik zelf ook familieleden verloren aan kanker, en dit van dichtbij meegemaakt. Ik heb hier uiteraard geen fijne herinneringen aan overgehouden en daarom draag ik samen met mijn team graag bij aan het inzamelen van geld om het leven van kankerpatiënten te veraangenamen.
Het motto van de Roparun "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven" is eigenlijk al de exacte omschrijving waarom ik mij, opnieuw voor de volle 100% inzet. Om dit te kunnen realiseren is het van belang dat we hiervoor zoveel mogelijk geld inzamelen.

Het hele Roparunteam Korps Mariniers zet zich daarom gedurende het hele jaar in om ideeën te verzinnen en dit ook daadwerkelijk te organiseren en te realiseren om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Wij kunnen hier alle steun goed bij gebruiken. Elke (kleine) donatie is er één. Alle donaties gaan naar de goede doelen van de Roparun. Steun onze strijd om de zware strijd van kankerpatiënten en hun naasten iets dragelijker te maken.

Gr, Zeger de Zeeuw

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 17:50 

Mariniers van 12 Raidingsquadron beoefenen heli drills met een Britse Merlin tijdens de Wintertraining van de 1st Marine Combat Group.

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 17:59 

Afbeelding

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 05 Mrt 2015, 10:47 

Als onderdeel van verregaande samenwerking tussen de EU missies Nestor en Atalanta zijn vandaag vanaf Zr.Ms. Johan de Witt vier buitenboord motoren overgedragen aan de havenpolitie van Bosasso (Somaliland). Deze havenpolitie wordt getraind en gesteund door de EU missie EUCAP Nestor, welke erop gericht is om de maritieme capaciteiten in de regio te vergroten.

Het trainen van lokale autoriteiten is een van de pijlers. De antipiraterijmissie Atalanta – waar Zr.Ms. Johan de Witt op dit moment voor is uitgezonden in de wateren rond Somalië – is gericht op piraterij en de bestrijding daarvan.

http://s10.postimg.org/tot1lp2k9/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 05 Mrt 2015, 13:10 

Het is misschien handig om er ook een boot bij te doen. Op alleen de buitenboordmotor kun je niet zoveel mensen kwijt en dan moet je ook nog plaats maken voor de benzinetank en de bestuurder.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 05 Mrt 2015, 17:12 

De strijd tegen de Japanse troepen in opmars naar Soerabaja is de titel van het boek dat auteur Jan Nuis vandaag presenteerde in de Van Ghentkazerne in Rotterdam.
Nuis overhandigde het eerste exemplaar aan de Commandant van het Korps Mariniers, brigadegeneraal der mariniers Richard Oppelaar.

Het is algemeen bekend, dat de Koninklijke Marine, samen met de Amerikaanse, Britse en Australische marines opererend vanuit de in Oost-Java gelegen marinestad Soerabaja, vergeefs geprobeerd heeft om tijdens de Slag in de Javazee op 27 februari 1942 de Japanse invasievloot tegen te houden. Het is daarentegen weinig bekend, dat daarna de Koninklijke Marine ook te land nog weerstand geboden heeft tegen de naar Soerabaja oprukkende Japanse troepen.

Luitenant-ter-zee van vakdiensten der 2e klasse oudste categorie b.d. Felix C. Bakker, 73 jaar geleden marinier 3 in het Marinebataljon was een grote inspiratiebron voor de auteur. Uiteraard werd ook aan de heer Bakker een exemplaar overhandigd.

http://s27.postimg.org/h655c60tf/image.jpg
http://s4.postimg.org/k2x7ar51p/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 06 Mrt 2015, 17:23 

Afgelopen week zijn de Marine Corps Trials voor gewonde/zieke mariniers van start gegaan in San Diego, Californië. Meer dan 500 gewonde, geblesseerde of door ziekte gevelde mariniers zullen aan dit jaarlijkse evenement deelnemen. Dit jaar heeft het US Marine Corps veertien NAVO-landen uitgenodigd waaronder 9 mannen van het Korps Mariniers. Gedurende twaalf dagen nemen ze deel aan dit indrukwekkende evenement dat in het teken staat van sport en bovenal het in contact komen met lotgenoten en het uitwisselen van ervaringen.

De trials maken deel uit van het Wounded Warrior Athlete Reconditioning program. Er kwamen mooie verhalen los bij onze mannen, ze zijn hier geen uitzondering maar één van de velen.

De negen Nederlandse deelnemers komen individueel en als team uit op diverse sportonderdelen. Tijdens de MCT 2015 nemen ze deel aan de onderdelen zwemmen, track & field, schieten, boogschieten en zitvolleybal.

Het mooie van de Marine Corps Trials is dat iedereen gelijk is, of je nu PTSS hebt, lichamelijk gehandicapt bent door een IED verwonding of een ander ongeval of langdurig ziek bent. Gedurende deze twaalf dagen kun je jezelf zijn en lief en leed delen met lotgenoten door middel van humor, enthousiasme, toewijding en competitie. Het motto van MCT is dan ook 'Still in the fight'.

http://s1.postimg.org/bicyzw567/image.jpg
http://s7.postimg.org/4kn2o0vzv/image.jpg
http://s21.postimg.org/u4275vdrb/image.jpg
http://s13.postimg.org/utto8nog7/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 06 Mrt 2015, 17:37 

Afgelopen twee weken hebben Britse en Nederlandse mariniers een gezamenlijke oefening uitgevoerd in Marnehuizen. Samenwerken is voor de mariniers niets nieuws. In het kader van het UK/NL samenwerkingsverband trainen Britse en Nederlandse mariniers al ruim 40 jaar samen. De mariniers van de 2de Marine Combat Group (2MCG) en de Royal Marines van 45 Commando Royal Marines (45Cdo) zijn dan ook geen onbekende voor elkaar. Afgelopen najaar trainden zij nog zij aan zij in de Mojave woestijn in de Verenigde Staten.

http://s10.postimg.org/53t7z4kcp/image.jpg
http://s15.postimg.org/yw9rm3ka3/image.jpg
http://s1.postimg.org/4illeoi0f/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 11 Mrt 2015, 21:51 

Vorige week vertrokken 9 Nederlandse gewonde mariniers richting Camp Pendleton, waar dit jaar weer de Marine Corps Trials worden gehouden.

Met trots kunnen wij vertellen dat het volleybalteam gisteren de zilveren medaille gewonnen heeft tijdens de finale van het zit volleybal. Tijdens het laatste onderdeel, wat bestond uit zwemmen, is de bronzen medaille gewonnen door de mannen.

Vanavond vindt het afsluitingsdiner plaats van de Marine Corps Trials 2015.

http://s4.postimg.org/dfwhrvk19/image.jpg
http://s2.postimg.org/6qbwvu5xl/image.jpg
http://s29.postimg.org/l6hj1tmpz/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 22 Mrt 2015, 16:11 

Het Korps Mariniers bestaat 350 jaar. Om dit jubileum te vieren is gisteren in Rotterdam de marinierstram onthuld. De tram heeft natuurlijk als eindpunt de van Ghentkazerne.

De tram is in dienst gesteld op de coolsingel in aanwezigheid van vele mariniers, belangstellenden en de burgemeester van Rotterdam.

http://s1.postimg.org/6bajnejf3/image.jpg
http://s16.postimg.org/8knbs05xh/image.jpg
http://s27.postimg.org/9qn23rh03/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Mrt 2015, 00:03 

Momenteel is 12RaidingSquadron druk bezig in de Special Operations in Urban Terrain module om de schietvaardigheid op korte afstanden en om op te kunnen treden in bewoonde gebieden onder de knie te krijgen. Ook de benodigde tactieken worden op een hoog peil gebracht.

http://s16.postimg.cc/9wk65hsj9/image.jpg
http://s24.postimg.cc/b3nod5c45/image.jpg
http://s29.postimg.cc/snujqunav/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 28 Mrt 2015, 15:39 

Volgens mij zijn de hedendaagse snelrichtmiddelen ook van invloed geweest op de gewijzigde schiethouding.
De Engelsen voerden midden jaren 80 de destijds revolutionaire SA 80 in, deze was standaard uitgerust met een optisch vizier, de rest liep toen allemaal nog vrolijk rond met standaard vizier en korrel als enig hulpmiddel. De Engelsen pasten toen al de schiethouding op het nieuwe wapen aan en met succes, tijdens het NECIC in 1987 wonnen de Engelsen het onderdeel nachtschieten dan ook glansrijk..... wij werden toen met de FAL 2e of 3e.
Gr. Jip :mrgreen:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 28 Mrt 2015, 17:39 

Afgelopen dinsdag en woensdag was de selectie van Sparta Rotterdam op de Van Ghentkazerne voor een teambuilding training. De selectie verzamelde zich in een hotel in Rotterdam. In plaats van een luxe spelersbus reden 2 “Walibi” trucks voor en hiermee werden de spelers naar de Van Ghentkazerne getransporteerd.

Daar werd de selectie voor de aansluitende 20 uur door sportinstructeurs van FT&S onder handen genomen.
Telefoons inleveren, inspecties, groepsopdrachten op hindernisbaan en survivalbaan, het leven in een tentenkamp, je eigen potje koken, tokkelen en de nodige motiverende woorden van de instructeurs waren de ingrediënten van een geslaagde training.

Na een intensieve 20 uur met slechts 3 uurtjes slaap werden de spelers overgedragen aan de eigen trainingsstaf. Moe maar voldaan konden de spelers beginnen aan een welverdiende vrije dag waarop ze kunnen terugkijken op een geslaagde training en een kijkje in de Eredivisie van de vaderlandse krijgsmacht.

http://s17.postimg.org/4egemd0u7/image.jpg
http://s2.postimg.org/9xfdxz1nd/image.jpg
http://s30.postimg.org/9jd7cfzwx/image.jpg
http://s18.postimg.org/rhx7l4v55/image.jpg
http://s11.postimg.org/jwpepmrj7/image.jpg
http://s3.postimg.org/ozkn0w4lv/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 29 Mrt 2015, 23:06 

Wat?? 23.00 naar bed? Op mijn lokatie werden de ""gasten"" rond dat tijdstip met b.v. een stofzuigerslang achterna gezeten door de manschappen. :oops:

Groet Jo

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 02 Apr 2015, 20:08 

Een maand lang hebben de mariniers zichzelf bekwaamd in het Militaire Optreden in Verstedelijkt Gebied en in Riverine Operations. Camp Lejeune, een enorme basis van het Amerikaanse Korps Mariniers, beschikt over prachtige faciliteiten om van deze training een succes te maken. De samenwerking met de Amerikanen was uitstekend. "We werden voorzien van alles wat we wensten", vertelt de oefenleider. "Niet vaak krijgen we de mogelijkheid om met zoveel verschillende vliegende eenheden te trainen en zijn er zoveel schietterreinen en oefendorpen beschikbaar."

Maar niet alleen de samenwerking met de Amerikanen sprong in het oog. "Naast de mariniers van Aruba, hadden we genisten van de landmacht bij ons. Het was goed om te zien hoe onze diverse capaciteiten bij elkaar kwamen in de oefeningen. Ook de Curacaose en de Arubaanse Militie trainden met ons mee. Voor hen was dit een grote stap in de verdere professionalisering van de milities." De vaardigheden van het medische personeel waren ook onderwerp van de training. De KMAR ondersteunde de MOUT met vertegenwoordigers die de militaire politietaken voor hun rekening namen. Ook vanuit Nederland werd de nodige ondersteuning geboden. "Alles kwam in deze maand samen. Een goede impuls voor een team CARIB!"

http://s13.postimg.cc/vj4f5t68n/image.jpg
http://s15.postimg.cc/ahvyecmff/image.jpg
http://s15.postimg.cc/4jmqhusuj/image.jpg
http://s29.postimg.cc/ez80unh7b/image.jpg
http://s3.postimg.cc/s8jbrhac3/image.jpg
http://s23.postimg.cc/7xzt7n18r/image.jpg
http://s3.postimg.cc/5p72t2f0z/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 02 Apr 2015, 21:18 

http://s21.postimg.cc/uizd8nnpz/image.jpg
http://s7.postimg.cc/7yr5k7rl7/image.jpg
http://s2.postimg.cc/cagzqxzsp/image.jpg
http://s2.postimg.cc/huy2fbo1l/image.jpg
http://s2.postimg.cc/jf3edpwft/image.jpg
http://s17.postimg.cc/mxa7ee52n/image.jpg
Pagina 1 van 38 [ Er zijn 941 resultaten gevonden ]Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.