Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Do 22 Nov 2018, 11:56

Er zijn meer dan 1266 reslutaten gevonden

Auteur Bericht

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 29 Dec 2014, 08:53 

Afbeelding


Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 29 Dec 2014, 09:11 

wapen nat a2dl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 29 Dec 2014, 15:28 

Exact Snuf, geweerriem inkorten en wapen op de borst tijdens de apenhang, bij de castcrawl, geweerriem zelfde lengte maar dan het wapen op de rug!
Zal toch inmiddels ook wel in het handboek marinier staan mag ik aannemen.
gr. jip :mrgreen:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 17 Jan 2015, 23:44 

Wij willen een ieder bedanken, die heeft deel genomen aan deze mooie dag, het was top - QPO - Commissie: Marchel Koopmans - Mark Vereijken - Rinus Isken
mc

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Zo 18 Jan 2015, 01:16 

Voor het ""Oud Leergoed""
Van een oud Veteraan
.

Afbeelding

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 13 Feb 2015, 16:56 

U bent niet bevoegd om dit forum te lezen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 16 Feb 2015, 14:34 

Mijn resultaten voor de POST zojuist binnen gekregen. Kan mij vinden in hetgeen er staat, veelal positief maar met een aantal verbeterpunten. Ga met vertrouwen naar de AAC volgende week.

Ik zal eerdaags een verslag in elkaar proberen te zetten voor degenen die nog naar de POST moeten. Even kijken of ik dat in een iets ander format kan gieten dan die van Steven, want mijn ervaring komt bijzonder overeen met die van hem. :lol:

Gr.,
Matthijs

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 19 Feb 2015, 23:33 

Training Group op Texel.

Uitreiking van de groene eenheidsmok aan het personeel tijdens baksgewijs.

Hiermee besparen we op jaarbasis toch al gauw 120000 plastic bekertjes!

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 23 Feb 2015, 12:35 

http://s14.postimg.org/c9hhc9q35/image.jpg

Ik ben Zeger de Zeeuw en ik ben 31 jaar. Op 4 april 2015 ben ik 10 jaar in dienst bij het Korps Mariniers. Dit jaar doe ik met plezier voor de 2e keer mee aan de Roparun en ben ik 1 van de hardlopers van team 189, Korps Mariniers. Ook ik wil deelnemen aan de Roparun om geld op te halen voor het verbeteren van het leven van kankerpatiënten.

Helaas heb ik zelf ook familieleden verloren aan kanker, en dit van dichtbij meegemaakt. Ik heb hier uiteraard geen fijne herinneringen aan overgehouden en daarom draag ik samen met mijn team graag bij aan het inzamelen van geld om het leven van kankerpatiënten te veraangenamen.
Het motto van de Roparun "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven" is eigenlijk al de exacte omschrijving waarom ik mij, opnieuw voor de volle 100% inzet. Om dit te kunnen realiseren is het van belang dat we hiervoor zoveel mogelijk geld inzamelen.

Het hele Roparunteam Korps Mariniers zet zich daarom gedurende het hele jaar in om ideeën te verzinnen en dit ook daadwerkelijk te organiseren en te realiseren om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Wij kunnen hier alle steun goed bij gebruiken. Elke (kleine) donatie is er één. Alle donaties gaan naar de goede doelen van de Roparun. Steun onze strijd om de zware strijd van kankerpatiënten en hun naasten iets dragelijker te maken.

Gr, Zeger de Zeeuw

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 24 Feb 2015, 13:31 

Hier mijn POST verslag. Zoals gezegd, in een iets ander format dan Steven zijn verslag. Het lijkt mij namelijk dat men meer heeft aan twee verschillende soorten verslagen. Hopelijk helpt het anderen in hun voorbereiding.


Hieronder heb ik op een rijtje gezet welke testen er plaats gaan vinden tijdens de POST, hoe ik ze ervaren heb en tips die ik anderen mee zou geven mochten ze de POST nog door moeten. Een aantal zaken heb ik weggelaten, omdat dit geen echte tests waren (Presentatie over POTOM en drankjes in de bar) of omdat ze in het niet vallen bij andere zaken (ochtendsport stelt weinig voor vergeleken met Brienenoord). Mocht je over zulke dingen meer willen weten kun je het verslag van Steven bekijken of gewoon in dit topic vragen.

Dag 1:
Abseilen van klimtoren
Tijdens het abseilen ga je in principe twee keer van de 10m wand naar beneden, twee keer van de 20m wand, en een enkele keer van de 10m vrij (dus zonder je voeten tegen een muur te hebben). Ik vind dit erg leuk om te doen. Luister naar de sportsergeant en doe wat je gezegd word, dan levert dit onderdeel echt geen problemen op.

Speedmars
Tijdens de speedmars moet je naar mijn weten 4km afleggen in 24 minuten met bepakking. Je loopt in tegenstelling tot voorgaande jaren niet langer met een dummy wapen. De speedmars is geen probleem als je je goed voorbereid hebt. Iedereen zal waarschijnlijk hardlopen in zijn voorbereiding, mijn advies is om hierin “extensieve interval” trainingen mee te nemen (een voorbeeld hiervan is 10 keer 2 minuten stevig te hardlopen, met tussendoor 1 minuut stevig doorlopen). Dit heeft mij heel erg geholpen om fysiek voor de speedmars klaar te zijn. Verder loopt het vooraan makkelijker dan achteraan, houd daar dus rekening mee als je een minder goede loper bent.

Actie-intelligentietest
In de gymzaal moet je een spelletje spelen onder begeleiding van een psycholoog. Het spel is gebaseerd op ‘mastermind’, waarbij je in deze variant verschillende opdrachten moet uitvoeren om de code te kraken. Blijf rustig, blijf nadenken en werk vervolgens zo snel en zo correct mogelijk. Alles zal je daar duidelijk uitgelegd worden. Persoonlijk vond ik het een leuke test om te doen.

Leiderschapstest (groep)
Een test om te kijken naar hoe jij je gedraagt in teamverband. Deze test doe je in een groep van 5 personen, wederom in een gymzaal. Je krijgt een scenario met opdracht voorgeschoteld, je maakt een plan, deze presenteer je aan je kaderlid/psycholoog en voer je vervolgens uit. Goed te doen. Denk actief mee naar een oplossing en wees verder jezelf.

Presentatie
Eerst jezelf voorstellen in een minuut en daarna je presentatie doen over een onderwerp naar keuze. Ik was hiervoor een stuk meer gespannen dan ik verwacht had en sprak hierdoor vrij snel. De enige tips die ik heb: bereid je presentatie thuis goed voor en kies een onderwerp waar je meer van denkt te weten dan anderen, op die manier voorkom je lastige vragen en kun je eventuele vragen inhoudelijk beantwoorden.

Dag 2:
Circuit Brienenoord
Een “warming-up” dat gewoon hard werken is, gevolgd door een rondje van een kilometer of 10 rond de kazerne. Dit rondje wordt een stuk langer gemaakt door allerlei opdrachten die je naar je hoofd krijgt. Het is hard werken, maar wel leuk. Zelf kreeg ik halverwege kramp/last in mijn kuit, waardoor ik tot 5 keer toe een sprintwedstrijdje verloor en dezelfde afstand nog een keer mocht tijgeren (toen ontzettend blij mee, want tijdens het tijgeren geen last van mijn kuiten!). Na wat water drinken trok die kramp gelukkig snel weg.
Brienenoord is een zware inspanning, maar lang niet zo verschrikkelijk als men wel eens wil doen geloven. Als je fit bent is dit een kwestie van je best doen en niet opgeven.

Leiderschapstest (individueel)
Als leider krijg jij een situatie voorgeschoteld met een opdracht. Hiervoor bedenk jij een plan om uit te voeren met je groep. Dit plan presenteer je aan je kaderlid/psycholoog en vervolgens aan je groep. Daarna is het uitvoeren. Halverwege kan het zijn dat je feedback krijgt van de psychologen, doe daar dan ook iets mee. Deze opdrachten vond ik heel fijn om te doen na Brienenoord, aangezien het fysiek vrij ontspannen is. Mijn enige tip voor anderen, en iets dat ik zelf beter had moeten doen, is dat als jij de leiding hebt je dan ook echt in de rol van leider dient te blijven. Zelf liet ik, nadat ik een plan gemaakt had en deze gepresenteerd had aan de groep, mij al snel in de rol van teamspeler terugvallen en liet ik de controle een beetje vieren. Maak niet dezelfde fout en blijf leiding geven!

Dag 3:
Zwemtest:
Aaneengesloten het volgende uitvoeren zonder te verdrinken:
2x25m in schoolslag
2x25m in borstcrawl
Snel het water uit en overall aantrekken
Startsprong en 15m onderwater
25m met wapen zwemmen (wapen droog houden)
Pop opduiken van bodem
25m reddend zwemmen met pop
25m schoolslag
Watertrappelend overall uittrekken en boven het hoofd uitknijpen

Hierna mag je het water verlaten. Tenzij je een stomme lul bent zoals ik, dan mag je het watertrappelen blijven herhalen totdat het wel een keer lukt..
Oefen deze test! Bij mijn POST waren er veel lui die lacherig over de zwemtest spraken en daarvan hebben een aantal de test niet gehaald. De zwemtest is lastiger dan het lijkt. Gelukkig ben je na de zwemtest wel zo goed als klaar met de POST.


Ik hoop dat men aan hetgeen hierboven iets heeft. Het is wat anders dan een gebruikelijk post verslag, maar dat was dan ook mijn insteek bij het schrijven.

Zelf heb ik overigens net de AAC gehad en een positief advies gekregen. Zolang de PO en GO niets raars naar boven brengen, mag ik in augustus opkomen.

Gr.,
Matthijs

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 24 Feb 2015, 21:33 

@Snuf nog bedankt!

@Gert, bij mij duurde het 2,5 uur. Maar het is een rondje van pak em beet 4km dus ga maar na dat je goed bezig gehouden wordt. Briennenoord viel me trouwens best zwaar, hoewel ik ook weer niet helemaal achteraan liep steeds. Vooral aan het begin moest ik mezelf even goed pushen omdat de snelheid gelijk goed erin wordt. Naar mate we verder kwamen nam de kramp wel toe alleen raakte ik soort wel in het ritme qua rennen en andere activiteiten ernaast. Briennenoord is trouwens niet De hindernisbaan ofzo, maar er komen wel genoeg goeie hindernissen in voor;) Lees ook even wat Matthijs heeft beschreven in zijn POST verslag.

Mijn AAC van vanochtend liep gelijk vrij goed, totdat een van de drie AAC-vragers in het Engels begon. Dat is nou net mijn zwakke punt. lulde me al zeg ik het zelf wel goed er doorheen. Na een tijdje ging die over in het Duits en hier voelde ik me gelijk stukken comfortabeler (merkte dat de officier wat moeite had met de naamvallen, maar dat ter zijde). Verder haalde ik even de buurlanden van Curacao door elkaar, en het land dat ten oosten van Syrie ligt noemde ik Iran. Verder was het een leuk gesprek. Ik kreeg als beoordeling dat ik wel lekker rustig was, en zelfverzekerd overkwam, alleen mijn aardrijkskundig vermogen en mijn Engels moet bijschaven. Voelde me soort lichtelijk genaaid dat ik hierdoor op de reservelijst geplaatst ben, en over 3 maanden hoor of ik wel of niet verder mag met de keuringen.

Nadat ik uit het zaaltje was vroeg ik de begeleidende marine secretaresse wat het nu eigenlijk nog meer was waarom ik dus op die lijst geplaatst ben. Toen zei ze het zelfde en nog dat ik mezelf te erg verkocht of iets in die trant. Dit was de eerste keer dat ik dit van iemand hoorde, en ben er nog steeds verbaasd over en vraag me af wat ze nu precies hiermee bedoelde. Heb mezelf voor gedaan als hoe ik normaal ben, kan slecht liegen dus heb dat ook niet gedaan, en kan mezelf na hierna nog steeds in de spiegel aankijken.

Eind goed al goed, ik ga me nu nog meer focussen op andere opleidingen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 00:32 

Ik ben het spoor mbt tot de mast volledig bijster, het lijkt verdorie wel wetenschap!
Als er iemand is die kan regelen dat ik dit MAST eens een keer mag doen dan graag even een PB, ik zal naderhand dan op dit forum uitgebreid verslag doen van mijn ervaringen !
Gr. Jip :mrgreen: :shock:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 10:01 

@Snuf, ja het leek mij sowieso het handigst om langs twee lijnen te werken. Je weet nooit of en wanneer je een blessure of iets krijgt. De officier benadrukte ook dat ik naar andere opleidingen moet kijken, voor het geval dat ik na de 3 maanden een nee te horen krijg. Gelukkig had ik van te voren al een plan b opgesteld qua keuze van andere opleidingen die mij ook interessant lijken. Aan het lijntje gehouden worden is dan ook naar mijn mening niet ideaal als je geen andere plannen hebt. Vind het uiteraard wel mooi klote dat ik niet gelijk een ja te horen kreeg, maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

@Gert, een uitgebreid verslag van de zwem test vind je op iedere zelf respecterende site die over het Korps Mariniers gaat. Wellicht dat de zwem test die wij hebben moeten doen tijdens de POST anders is dan die je moet doen voor de MAST.

@Flacht hoopte, aangezien ik half Duits ben, mijn Engelse vaardigheden te compenseren met mijn Duitse. Helaas mocht dat niet baten:(

@nhengel sportschoenen zijn sportschoenen en dus hardloopschoenen. Anders noemen ze het wel gevechtslaarzen/kisten of iets in die richting.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 17:50 

Mariniers van 12 Raidingsquadron beoefenen heli drills met een Britse Merlin tijdens de Wintertraining van de 1st Marine Combat Group.

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 25 Feb 2015, 17:59 

Afbeelding

Afbeelding

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 26 Feb 2015, 10:24 

Afbeelding

V.l.n.r. Rob Pasman, Ronnie Ribbens, Arie Engels, Gerrit Mulder, Pol (sgt KL) en Sjaak Passenier. Liggend/zittend 2x vaandrig KL, Marcel Koopmans en Ruud Kloppenburg.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Ma 02 Mrt 2015, 22:39 

Hey mannen, long time no see maar hier een verslag van de afgelopen weken!

POTOM week 17,18,19 & 20

Goed, na bivak digging man 2 kazerne weken gehad, dat was echt heerlijk! Veel militaire zelfverdediging, maar vooral veel lessen over troop effort aanvallen zoals deliberate attacks, ambushes en raids. Veel nieuwe kennis en tactieken gepropt in 2 weken met tussendoor veel sportmomenten, ga er maar aan. Uiteindelijk alles goed in mijn hoofd gekregen en met een goed gevoel week 17 & 18 in, bivak Green Fury. Het eerste bivak waarbij we ondersteuning kregen van mariniers uit Doorn, om zo samen met de POTOM cursisten 2 troops te maken en 2 weken tactisch in een PH te leven en vanuit de PH aanvallen en recce's uit te voeren. Het samenwerken met de mariniers is me heel goed bevallen en daardoor heb ik meer zin gekregen om straks troop commander te worden van dit soort mannen! Wat betreft de command appointments ging het ook prima, ik moest een Raid uitvoeren en dat ging goed, ik kreeg de complimenten van de kapitein over de kwaliteit van de order en de uitvoering. Al met al dus een prima bivak, die we opnieuw afsloten met een nachtelijke mars van 25 kilometer.

Vandaag hebben we een speedmars gelopen, en het moest er een keer van komen maar ik kon helemaal met de groep mee komen! Dat betekend dan ook dat ik vanmiddag mijn baret verdient heb! Komende 2 dagen nog voorbereiden voor de 3 weekse trip naar Engeland en Wales en dan gaan we zaterdag vertrekken! Ik hou jullie op de hoogte!

Gr. Sietse m3
http://s18.postimg.org/7dcu6rij9/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 05 Mrt 2015, 10:47 

Als onderdeel van verregaande samenwerking tussen de EU missies Nestor en Atalanta zijn vandaag vanaf Zr.Ms. Johan de Witt vier buitenboord motoren overgedragen aan de havenpolitie van Bosasso (Somaliland). Deze havenpolitie wordt getraind en gesteund door de EU missie EUCAP Nestor, welke erop gericht is om de maritieme capaciteiten in de regio te vergroten.

Het trainen van lokale autoriteiten is een van de pijlers. De antipiraterijmissie Atalanta – waar Zr.Ms. Johan de Witt op dit moment voor is uitgezonden in de wateren rond Somalië – is gericht op piraterij en de bestrijding daarvan.

http://s10.postimg.org/tot1lp2k9/image.jpg

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 05 Mrt 2015, 13:10 

Het is misschien handig om er ook een boot bij te doen. Op alleen de buitenboordmotor kun je niet zoveel mensen kwijt en dan moet je ook nog plaats maken voor de benzinetank en de bestuurder.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 05 Mrt 2015, 14:01 

Ja, maak er maar grappen over haha. Voor de kandidaten, onderschat zwemmen echt niet! Ik heb 7/8 keer in het water gelegen met overall, pop etc. en ben er op gezakt. Te weinig oefening dus. Besef ook dat je 2 dagen intensiever dan ooit te voren bezig bent geweest, wat ook impact heeft op je presteren. Hardlopen, crossfit en zwemmen heb je nodig, krachttraining mag je lekker thuislaten :mrgreen:
Pagina 1 van 51 [ Er zijn meer dan 1266 reslutaten gevonden ]Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.