Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Wo 26 Sep 2018, 16:44

Er zijn 2 resultaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 04 Apr 2015, 22:21 

Hey mannen,

Ik ben niet zo actief geweest op het forum, maar heb wel veel meegelezen en heb samen met Addy de POST gedaan.
Aangezien er nog een 3 tal POSTen staan gepland, neem ik aan dat er best behoefte is aan nog een verslag en wil ik ook graag mijn verhaal kwijt.
In tegenstelling tot Addy heb ik wel de eindstreep mogen halen, heel jammer dat dit niet samen kon.

Woensdag 1 april 7.00
De wekker en gelijk voel ik het, eindelijk is het zover, vandaag mag ik laten zien wat ik waard ben. Al contact gezocht met verschillende mensen, zowel van het forum (Addy) als jongens van de fitheidstest. 9 uur verzamelen en het is van ieders gezicht af te lezen. Gespannen koppies, beetje de kat uit de boom kijken, met wie ga ik deze dagen doorbrengen en met wie gaan we eindigen, ga ik zelf de eindstreep halen?

Na het omkleden en de introductie van de Majoor werden de groepen verdeeld in Alpha en Bravo. Samen met Addy zat ik in Bravo en mochten we beginnen met meten en wegen. Daarna Alpha aflossen en de tenten afmaken. 's Middags zelfde verhaal, twee groepen, ene groep klimtoren, andere groep speedmarsen. Zoals Addy al vertelde mochten we het slachtveld van Alpha van de zijkant aanschouwen, de schrik zat er goed in bij iedereen.Nadat we van het uitzicht hadden genoten en 2x 10m en 1x 20m hadden afgedaald, was het tijd om te wisselen. De speedmars, goed voorbereid, maar toch viel het me zwaar en moest ik op de laatste rondjes lossen. Wetend dat de sergeant de speedmars dik binnen de 24minuten zou uitlopen, vertrouwde ik erop dat ik met een half rondje achterstand ook nog op tijd binnen zou komen. Toch met een rotgevoel richting de actie-intelligentietest. Ook dit ging mij niet geweldig af, bij dit onderdeel is er absoluut geen tijd om te treuzelen en zet je focus even op scherp, want voor je het weet is de tijd voorbij! Zoals jullie waarschijnlijk al weten is dit een soort mastermind. Zelf was ik vergeten waar het rondje en vierkantje om de cijfers voor stonden. Ja, met logisch nadenken is het simpel. Op dat moment was ik het allemaal even kwijt.

Met een nog rottiger gevoel een bord hutspot met worst naar binnen gewerkt, mezelf moed in gepraat dat er nog genoeg momenten kwamen om mij te bewijzen. Dit was ook zo. 's Avonds stonden de presentaties en de leiderschapstesten in groepjes op de planning. Deze allebei met een goed gevoel gedaan. Bij de presentaties mijn verhaal kunnen doen en bij de leiderschapstesten voor mijn gevoel een goede rol binnen het team ingenomen. Rond 1 uur was het tijd om te slapen, voor de volgende dag stond was er een zwaar programma op ons te wachten.

Donderdag 2 april 5.00
Onder luid geschreeuw van de sergeanten ons bed uitgedrillt en genoten van een stukje stressbestendigheid en een cursus 'tas inpakken' en 'tent achterlaten' gekregen. Na wat pushups en situps werden we overgedragen aan een andere sergeant voor de ochtendgymnastiek, best wel lekker. Daarna lekker ontbijten en het programma vervolgd met een motivatiebrief schrijven in een klaslokaal. Toen de sergeant lachend binnen kwam wist iedereen wel hoelaat het was. Circuit Brienenoord. De groep werd in 2en gesplitst, deze keer Alpha en Bravo gemengd. Zelf mocht ik beginnen aan Brienenoord, de andere groep ging de individuele leiderschapstesten doen. Je hartslag gaat omhoog en de spanning begint toe te slaan. Er wordt bij de warming-up al voor elkaar gekregen om afscheid te nemen van mensen en bij de overgebleven jongens de gedachte 'waar ben ik aan begonnen' en 'ik wil stoppen' in het koppie te krijgen. Op dit moment ben je misschien 10 minuten onderweg. Je gaat dingen doen waarvan je nooit wist dat je ze kon en je gaat je lichaam beter leren kennen. Zelf verwachtte ik fysiek verder te zijn, maar had ik het nooit verwacht dat ik het bijna 3 uur zou volhouden, tot het einde dus. Ook op Brienenoord ben ik de rode lantaarndrager geweest en dit heb ik geweten ook. Nog nooit heb ik mijn naam, in dit geval mijn nummer, zo vaak gehoord. Jerrycans, powerbags, brancards, er wordt van alles gedaan om je helemaal naar de klote te helpen. En kramp, heel veel kramp bij mensen. Na veel te lang kwam dan eindelijk de kazerne weer in zicht en wisten we allemaal weer even waarvoor we het deden. Trots, dat waren we, voor even, want we waren er nog lang niet. Terug bij het tentenkamp hebben we afscheid van Addy moeten nemen, omdat hij ziek was geworden. Heel treurig, maar hij krijgt nog een kans bij een volgende POST en dan weet ik zeker dat ie hem uitloopt!

Voor het gevoel al een hele dag gehad, maar het was pas een uur of 1 toen we begonnen aan de individuele leiderschapstesten. Bij de andere zo'n goed mogelijke rol als teamplager bekleden en bij je eigen beurt je zo goed mogelijk voordoen als leider. Ik was als laatste aan de beurt en ons team was redelijk op elkaar ingespeeld, waardoor veel dingen vanzelfsprekend werden. Hierdoor liet ik de touwtjes een beetje vieren, wat mij ook kritiek van de psycholoog opleverde. Alle handelingen die gedaan worden, moeten door jou zijn gedelegeerd. Ook al nemen ze initiatief, probeer dat dus voor te zijn en denk zover mogelijk vooruit.
's Avonds lekker gegeten bij paresto en daarna ontspannen bij de presentatie over de POTOM van de Adjudant en 2 jongens uit de huidige POTOM, daarna nog een drankje nuttigen in de POTOM-bar en met wat jongens gesproken ook uit de huidige POTOM. Veel wijzer geworden en ondanks het slachtveld van Brienenoord wisten we allemaal weer waarom we dit wilden. Om 11 uur zo goed als gestrekt, want op de laatste dag stond de beruchte zwemtest gepland.

Vrijdag 3 april 5.00
Veel te vroeg, veel te moe, met veel te veel spierpijn, zaten we, na opnieuw lekker wakker worden met de sergeanten, in de bus richting het zwembad. Hoe hard ik dit onderdeel ook had geoefend, het vertrouwen was helemaal weg, nadat mijn lichaam is toegetakeld op Brienenoord. Toch even de gedachte op scherp en even 10 minuten alles geven wat je hebt. Na wat waterhappen bij het wapen zwemmen, goedkeuring gekregen van de sergeant om het water te verlaten. Het zat erop, we hebben alles gegeven en het is nu aan het kader om ons te beoordelen. Na het tentenkamp opruimen en een afsluitende speech van de Majoor, verlieten we de kazerne. Weer terug in de burgermaatschappij, eindelijk.

We zijn weer thuis en al snel wordt ik verrast door een email van de heer Vierboom. Een uitnodiging voor de AAC! Deze nog lang niet verwacht, omdat de volledige uitslag van de POST pas dinsdag in onze inbox verwacht mag worden. Fijn om te weten dat, ongeacht de scores op de POST, je sowieso een kans krijgt bij de AAC. Toch een reden om even mijn vrienden op te zoeken en dit te vieren met een biertje, maar na 2 houdt het op en heb ik behoefte aan mijn bed. Wat een geweldige drie dagen heb ik achter de rug, nu mijn rapport afwachten en dan op naar de AAC!

Nog een klein overzicht:
- Start POST: 40 van de 50 kandidaten komen opdagen
- Speedmars: 5 afvallers
- 'Wakker worden' + ochtendgymnastiek: 2 afvallers
- Brienenoord: 9 afvallers + Addy die ziek was geworden
- Zwemtest: 2 afvallers
Totaal 21 van 40 kandidaten halen de eindstreep.
Van de 19 zijn er 3 naar huis gestuurd. Addy, die negatief advies van de ziekenboeg kreeg en 2 jongens die bijna out gingen tijdens Brienenoord.
Verder zijn de andere 16 er zelf uitgestapt.In dit verslag heb ik geprobeerd het beeld te schetsen van mijn ervaring. Heb je vragen over een onderdeel specifiek, tips over voorbereiding of iets anders, vraag deze gerust!

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 08 Apr 2015, 15:53 

Wouter, kun je hier wat meer over vertellen. Ik begrijp wel dat een A voor speedmarsen erg twijfelachtig is. Maar hoe komt dat ? Greetz. Snuf.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik mijn fysieke staat vond tegenvallen. Waarbij het dus neer komt op dat ik niet goed heb voorbereid.
Wel heb ik vaker dik 4km in 24min gelopen met bepakking. Het enige wat ik daarbij kan verzinnen is dat ik achteraan begon en je vanuit deze
positie al gelijk na de eerste 2 minuten hardlopen, gaten aan het dichtlopen ben waardoor je minder 'rust' hebt. Hierdoor heb ik na een kleine 20minuten moeten lossen en ben op niet meer dan een half rondje achterstand gebleven. Ik had dus verwacht dat ik het nog wel binnen de 24minuten zou lopen.

Voor Brienenoord geldt wel dat ik mijn eigen fysiek tegen vond vallen en voordat de zwemtest begint, ben je al gewoon helemaal gesloopt en
ligt het dus ook aan je totale conditie hoeveel energie je nog over hebt voor die laatste dag.
Pagina 1 van 1 [ Er zijn 2 resultaten gevonden ]Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.