Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Ma 22 Okt 2018, 14:12

Er zijn meer dan 1524 reslutaten gevonden

Auteur Bericht

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 30 Jun 2016, 20:06 

Marcel a1dh
Dikke proficiat

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 30 Jun 2016, 20:15 

Snuf,heb je nog een leuke vraag voor het forum :idea: :mrgreen:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 30 Jun 2016, 20:44 

https://s31.postimg.cc/tfv4hhel7/download.jpg
Veteranen van Dutchbat III poseren voor een groepsfoto. (c) ANP. © anp


Veteranen Dutchbat slepen Staat voor de rechter

Twaalf veteranen van Dutchbat III stellen de Nederlandse staat na ruim twintig jaar bij de rechter aansprakelijk, omdat ze op een ,,onmogelijke missie'' zijn gestuurd. Ze vinden dat de overheid ,,ernstig nalatig en onzorgvuldig is geweest'', melden hun advocaten Michael Ruperti en Klaas Arjen Krikke.


De militairen van Dutchbat III die in VN-verband opereerden, waren in 1995 in de Bosnische enclave Srebrenica om de Serven af te schrikken door hun aanwezigheid. Maar de VN konden niet voorkomen dat uiteindelijk bijna 8400 moslimmannen en -jongens werden vermoord door de Serven.

Onuitvoerbaar
Minister Jeanine Hennis (Defensie) erkende zaterdag nog eens tijdens Veteranendag dat het een opdracht was ,,die - reeds op voorhand - onuitvoerbaar was''. Ruperti: ,,Dutchbat werd op een kansloze missie gestuurd zonder adequaat te zijn voorbereid, zonder voldoende middelen en capaciteiten en met een zwakke informatiepositie.''

De twaalf waren toen zeer jonge soldaten, korporaals en onderofficieren, zegt de advocaat. Door het optreden van de regering voor en tijdens de missie, waren de militairen onmachtig om de schade voor de burgerbevolking en henzelf te voorkomen en te beperken, concludeert Ruperti. ,,Ruim twintig jaren is Dutchbat III verantwoordelijk gesteld voor het falen van de missie, omdat de regering niet openlijk erkende dat het bataljon willens en wetens op een onuitvoerbare missie werd gestuurd. De twaalf veteranen ondervinden hierdoor onherstelbare schade op sociaal, emotioneel en financieel gebied.''

Regeling
De huidige interne regelingen bij defensie om de veteranen te compenseren, voldoen niet in deze zaak, stelt de advocaat. De veteranen stappen daarom naar de onafhankelijke rechter.

Een werkgroep van Dutchbatveteranen die in gesprek is met minister Hennis, laat weten dat het gaat om een aantal veteranen. ,,Het staat elke individuele veteraan vrij om een andere weg te bewandelen'', aldus een woordvoerder van de groep. Hij laat weten dat compensatie een gesprekspunt is, maar dat zorg en waarheidsvinding voor hen ook erg belangrijk zijn. ,,Hierin zijn al waardevolle stappen gezet. Het NIOD is ingeschakeld om te kijken of er aanleiding is om aanvullend onderzoek.''

Eerherstel
Oud-Dutchbatcommandant Thom Karremans laat via zijn advocaat Geert-Jan Knoops weten dat hij in ieder geval het initiatief van de twaalf steunt. Karremans vindt dat er tot nu toe te weinig is gedaan om genoegdoening en eerherstel te geven aan de Nederlandse VN-militairen die in Srebrenica waren gestationeerd. Hij sluit niet uit dat hij in de toekomst zelf ook juridische stappen onderneemt.

bron: AD.nl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 01 Jul 2016, 14:22 

Advocaat Geert-Jan Knoops verwacht dat Defensie kan worden aangeklaagd na uitlatingen van minister Hennis. Volgens haar stonden de Dutchbatters in Srebrenica voor een “reeds op voorhand” tot mislukken gedoemde missie. Voorafgaand aan de ministerraad vroegen we haar om een reactie.

reactie op http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/ttvnieuws/26126011/__Hennis_zwijgt_over__claimcultuur___.html

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 01 Jul 2016, 17:10 

Binnenkort kent Utrecht geen verschil meer tussen een mannen- of een vrouwentoilet en zal iedereen gebruik kunnen maken van hetzelfde toilet. De gemeente heeft namelijk besloten dat er nog maar één wc hoeft te zijn, die daarmee genderneutraal is.

TOEGANKELIJK
In de gemeenteraad werd donderdag besloten dat er geen onderscheid meer zal zijn tussen mannen -en vrouwen-wc's. De plannen komen uit een initiatief van D66. „Ik wil dat Utrecht toegankelijk is voor iedereen, ongeacht in welk hokje je past”, zo liet gemeenteraadslid Anne Marijke Podt van de partij eerder weten aan RTV Utrecht. Het voorstel van D66 werd aangenomen door het college van burgemeester en wethouders.

http://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2016/07/gemeente-utrecht-stemt-voor-genderneutrale-toiletten

Niet schrikken he ,als je een blonde schone voor de pisbak ziet staan :shock: :lol:

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 01 Jul 2016, 17:13 

GENNEP - Een van de laatste bevrijders van Gennep, de Schot Tom Renouf, is op 91-jarige leeftijd overleden.

lees verder bij de bron http://www.gelderlander.nl/regio/maasla ... -1.6157484

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 02 Jul 2016, 16:41 

https://s31.postimg.cc/r4b27833f/marn.jpg
Marinier in actie tijdens de Vlootdagen @ANP

CDA-leider Sybrand van Haersma Buma pleit zaterdag in het AD voor herinvoering van de militaire dienstplicht. Het moet volgens hem stapsgewijs weer worden ingevoerd en het moet voor zowel jongens als meisjes gaan gelden.

Hij ziet de verplichte dienstplicht als een verbindend element tussen jongeren. 'Het is fnuikend als een samenleving zijn onderlinge binding verliest.' Over de lengte van de militaire dienstplicht 'valt te praten', zegt hij in de krant. 'Een jaar misschien. Of een half.'

Twee jaar geleden pleitte hij al voor een maatschappelijke dienstplicht voor jongeren voor een half jaar. Hij houdt ook dit keer de optie open voor vervulling van de dienst bij politie en mogelijk de zorg. 'Maar het begint bij de militaire component. Stapsgewijs, want de krijgsmacht moet het wel aan kunnen.'

In de Tweede Kamer is geen steun voor herinvoering van de militaire dienstplicht. Buma heeft er nog niet over gesproken met andere partijen. Hij wil eerst een maatschappelijk debat hierover losmaken.

Aan de dienstplicht kwam in 1996 feitelijk een einde door de opschorting van de opkomstplicht. Sindsdien is er een beroepsleger.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/cda-wil-verbindende-militaire-dienstplicht-terug~a4332165/

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 02 Jul 2016, 18:36 

Sociale dienstplicht kan geen kwaad denk ik,laten we zeggen voor een half jaar

Vang die jongelui op per lichting ,beetje op de militaire leest
Wat branding varen, een marsje lopen ,gewoon wat orde tucht en samenhorigheid en respect voor elkaar bijbrengen
laten we zeggen een maand of 2 en dan 4 maanden dienstbaar maken in de maatschappij
o.a Verzorgings tehuizen,Openbaar vervoer,Politie,Brandweer,Ouderen zorg,noem maar op

gewoon wat meelopen met bovenstaande instantie,s om te kijken wat er leeft in de maatschappij
men zal er niet slechter van worden .

 Forummededeling   Jump to topic

Geplaatst:  

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 05 Jul 2016, 17:40 

Naar Mali uitgezonden militairen zijn aangenaam verrast met nieuwe haring. Plus Retail bood 14 juni €90.000 voor het eerste tonnetje Hollandse Nieuwe met 450 verse, gekaakte vissen. De supermarktketen deed het 'vaatje vol maatjes' cadeau aan de maten in het Afrikaanse land.

https://s31.postimg.cc/xnkhl6kff/d160701hh0002.jpg
Een Nederlandse militair hapt een Hollandse Nieuwe in Mali. Achter hem een Chinook-transporthelikopter.

Defensie bewaarde het bevroren tonnetje tot het deze week mee op transport kon. De vette haring paste nog bij de voor Nederlandse Minusma-militairen bestemde goederen. Tijdens de vandaag gehouden haringparty werden de vissen, al dan niet in combinatie met een gesnipperd uitje, in korte tijd verorberd.

Naast het vaatje kregen de militairen ook zo'n 700 persoonlijke boodschappen, geschreven op Veteranendag.
Persoonlijke boodschappen
Ook een vaatje met zo'n 700 persoonlijke boodschappen van Nederlanders, kwam aan bij de Minusma-militairen. De berichten werden tijdens de Nederlandse Veteranendag geschreven door veteranen, actief dienende militairen en andere belangstellenden. "In de meeste brieven en kaarten worden de militairen in Mali gecomplimenteerd met het goede werk dat zij daar doen", aldus Nelleke Rienstra van het Veteraneninstituut. "Het was een actie die enorm aansloeg."

defensie.nl

 Jump to forum   Jump to topic

 Titel: Fokking Hell
Geplaatst: Di 05 Jul 2016, 19:34 

JZ6fJC8BQ1U
De documentaire over Nederlandse militairen in Uruzgan toont hun missie op onorthodoxe wijze en bestaat grotendeels uit beelden die door de militairen zelf zijn geschoten. Dat zorgt voor een rauw en onverholen kijkje achter de schermen. De militairen doen meer dan eens uitspraken die ze niet zouden doen als ze de lens van een NOS-camera op hen gericht zouden voelen. Zo roept een van de militairen na een explosie uitbundig: ,,Ja! Dood en verderf zaaien", waarna zijn collega waarschuwt: ,,Pas op, ik ben aan het filmen."

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 06 Jul 2016, 14:33 

DEN HAAG - Nederland stuurt een van z’n zwaarst bewapende schepen richting Somalië voor deelname aan de EU-missie Atalanta tegen piraterij. Van begin augustus tot en met begin december vaart Luchtverdedigings- en commandofregat Zr.Ms. Tromp in de Golf van Aden. Nederland voert ook het commando over de operatie. De Tweede Kamer heeft woensdag officieel z’n zegen gegeven.

De missie is onomstreden; de marine doet al sinds 2009 mee aan operaties tegen piraterij in de Somalische wateren. Sinds het voorjaar van 2012 zijn er in het gebied geen succesvolle kapingen meer geweest. Volgens Defensie is dat voor een groot deel te danken aan de internationale inzet van marineschepen.

https://s31.postimg.cc/lnw4b8nyj/leg.jpg

Volgens de PVV, die niet instemde met verlenging van de missie, is de reductie naar nul kapingen louter te danken aan particuliere beveiligers die koopvaardijschepen - al dan niet clandestien - zijn gaan inhuren. „Het sprookje dat piraterij is tegengegaan door grote marineschepen is een verhaaltje voor het slapengaan”, vindt Kamerlid De Roon.

De EU heeft piraterijmissie Atalanta wel in omvang en intensiteit teruggebracht. Het marinefregat Tromp houdt behalve piraten ook smokkel en illegale visserij in de gaten. Die taken zijn echter van ondergeschikt belang, zei minister Hennis (Defensie). „We worden geen veredelde kustwacht.”

telegraaf.nl /binnenland

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 06 Jul 2016, 17:29 

De Britse aanval op Irak in 2003 was geen laatste redmiddel. Er waren wel degelijk manieren om de ontwapening van Irak af te dwingen via vreedzame middelen. Dit concludeert de onderzoekscommissie van Sir John Chilcot over het beleid in die tijd van de Britse regering, die onder leiding stond van premier Tony Blair.


Chilcot heeft vandaag zijn bevindingen openbaar gemaakt. Blair zou de Amerikaanse initiatiefnemer tot de aanval, toenmalige president George Bush, hebben toegezegd ,,hoe dan ook'' samen met hem op te trekken in de kwestie-Irak.

Onderschat
Het besluit van Londen om met de Amerikaanse aanval mee te doen, had geen degelijke juridische basis. De gevolgen van de aanval werden onderschat en de voorbereiding van de aanval was volkomen ontoereikend, zei Chilcot. Er was volgens hem helemaal geen plan voor de invasie dat rekening hield met bestaande en bekende risico's. Chilcot weerspreekt hiermee de stelling van Blair van na de oorlog dat veel ontstane problemen vooraf niet waren te voorzien.

Onbetrouwbaar
De motivatie om met de Amerikaanse aanval mee te doen, was gebaseerd op onbetrouwbare informatie die bovendien niet werd nagegaan. Volgens Chilcot werden beweringen over de Iraakse dictator Saddam Hussein zonder meer aangenomen zonder dat daar enige rechtvaardiging voor was. De invasie werd in onder meer Washington en Londen gepresenteerd als enig nog mogelijke middel om Irak van massavernietigingswapens te ontdoen. Die wapens zijn nooit gevonden.

https://s31.postimg.cc/e26l2nogr/download.jpg

foto @EPA

Bloedige strijd
De invasie bereikte volgens Chilcot ook niets. Irak is in een slepende en bloedige strijd gestort. Blair heeft in een reactie betoogd dat hij destijds te goeder trouw handelde en dacht dat het goed was Saddam ten val te brengen. Zijn val is volgens Blair niet de oorzaak zijn van het huidige geweld in het Midden-Oosten.

Sinds 2003 zijn er volgens de activisten van Iraq Body Count alleen al bijna 180.000 burgers om het leven gekomen. De opkomst van soennitisch extremisme in de regio is mede een gevolg van de manier waarop de Amerikanen na de invasie met Iraakse soennieten omgingen. De beweging IS bijvoorbeeld is opgezet door soennitische legerofficieren van Saddam die Washington ontsloeg.

ad.nl/nieuws

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 06 Jul 2016, 17:40 

De kanons van de vier Luchtverdediging- en Commandofregatten (LCF'en) vertonen al jaren regelmatig gebreken. Vorige week besloot minister Hennis de 44 jaar oude kanons niet te moderniseren. Hoe nu verder? Gisteren antwoordde een defensiewoordvoerder op vragen van Marineschepen.nl dat Defensie gestart is met het traject naar nieuwe kanons.

https://s32.postimg.cc/p2n2n5jg5/127mm_compact_bak.jpg
Zr.Ms. De Zeven Provinciën met op de bak het Oto Breda 127m/54 Compact kanon. De kanons van de LCF'en zijn de eerste kanons van dit type die rond 1970 uit de Italiaanse fabriek van Oto Melara kwamen. Zij waren destijds bestemd voor de Canadese Iroquoisklasse. (Foto: Jaime Karremann/ Marineschepen.nl)

Volgend jaar zal op één van de vier fregatten de SMART-L ELR (of EWC, net wie je spreekt) worden geïnstalleerd. Geen fregat ter wereld, behalve het bewuste LCF, beschikt dan over een radar die tot 2.000 km afstand ballistische raketten kan zien. Het schip met de meest geavanceerde radar, zal waarschijnlijk ook het schip zijn met één van de oudste operationele kanons ter wereld.
De kans is groot dat de combinatie van het museale wapen op de bak en de hypermoderne sensor op de hangar niet erg lang zal bestaan. Een week geleden schreef minister van Defensie Jeanine Hennis in een Kamerbrief dat het 127mm kanon van de LCF'en niet gemoderniseerd zou worden. Wat er dan wél zou gebeuren, stond niet in de brief. Op vragen van Marineschepen.nl antwoordde de woordvoerder van de minister gisteren: "Het kanon zal (...) vervangen worden. Dit zal gebeuren via een separaat project. Momenteel bevindt dit project zich in de behoeftestellingsfase." De behoeftestellingsfase is de eerste fase van het Defensie Materieel Proces, deze wordt afgesloten met de A-brief.

Met dit besluit komt een einde aan een lang lopende kwestie. Een terugblik op http://marineschepen.nl/nieuws/Nieuwe-kanons-voor-fregatten-290616.html

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Wo 06 Jul 2016, 17:48 

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 07 Jul 2016, 15:42 

https://s31.postimg.cc/4j05ntdkr/doornenburg_soldaten.jpg
Gezicht geven
In het soldatenmuseum van Fort Pannerden krijgen de soldaten letterlijk een gezicht. In het museum zijn portretfoto’s van de mannen van toen te zien, maar ook hun soldatenkisten, zakboekjes, hangmatten en uniformen. Verder kom je als bezoeker van alles te weten over dagritme en discipline, over slapen, eten en drinken. Maar ook over vermaak en vertier.

'We zijn al jaren op zoek naar verhalen, maar we zijn de laatste jaren vooral bezig om de soldaten een gezicht te geven', laat Haafs weten.

Belangrijke positie
Het gaat om soldaten die vanaf 1871 tot na de Tweede Wereldoorlog gelegerd zijn geweest. Fort Pannerden heeft destijds een belangrijke positie gehad bij de splitsing tussen de rivieren de Rijn en Waal. Wim Haafs: 'Het fort kan gezien worden als de bewaker van de Hollandse Waterlinie toentertijd, die het water nodig had om bepaalde gebieden onder water te kunnen zetten'.

Heeft u nog verhalen over soldaten die op Fort Pannerden gelegerd waren? Of beschikt u over foto’s of materialen die betrekking hebben op de geschiedenis van Fort Pannerden? De werkgroep ‘Oral History’ komt dan graag met u in contact via Gelderland helpt gelderlandhelpt@gld.nl .

omroepgelderland.nl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 07 Jul 2016, 15:56 

Het Nederlandse leger zal voorlopig geen gebruik meer maken van het type mortier waarmee gisteren in Mali een ongeluk is gebeurd. Daarbij kwamen twee militairen van de Luchtmobiele Brigade om het leven en een derde raakte ernstig gewond.


Het gaat om een stan­daard­pro­ce­du­re
Dat maakte het ministerie van Defensie vandaag bekend. De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel (VBM) pleitte er gisteren al voor om deze mortier voorlopig niet meer in te zetten. ,,Het gaat om een standaardprocedure", aldus minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie.

Het ongeval laat volgens de minister opnieuw zien dat het militaire werk in alle opzichten kwetsbaar is. Vorig jaar kwamen in Mali twee vliegers van een Apache door een ongeval tijdens een oefening. Dat ongeluk was het gevolg van een technisch falen bleek later.

Voorbereiding
De draagbare 60 mm-mortieren worden alleen gebruikt voor opleiding en ter voorbereiding van missies, aldus het ministerie. Ook op uitzendingen worden ze gebruikt. Naast de Luchtmobiele Brigade beschikken ook mariniers en commando's over dit wapen. Het gaat om de van origine Franse Hotchkiss-Brandt-mortieren die eind jaren zeventig zijn omgebouwd.

De marechaussee onderzoekt onder leiding van het Openbaar Ministerie de oorzaak van het ongeval. Een team onderzoekers vertrekt zo spoedig mogelijk naar het Afrikaanse land. Hoe lang het onderzoek gaat duren, kan Hennis niet zeggen.

Herdenking
Korporaal Kevin Roggeveld (24) en sergeant 1e klasse Henry Hoving (29) kwamen eerder deze week bij een schietoefening met een 60 mm mortiergranaat om het leven. De explosie verwondde ook een derde 23-jarige Nederlandse militair uit dezelfde eenheid. Hij raakte zwaargewond en is, aldus Defensie, in een militair hospitaal in Kidal geopereerd. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk.

De Kamer stond vandaag in Den Haag stil bij de dood van de soldaten. Kamervoorzitter Khadija Arib wenste veel kracht toe aan hun familie, vrienden en collega's in 'deze donkere, moeilijke tijd'.

,,Het zijn militairen die, onder moeilijke omstandigheden, het goede wilden doen en het verschil wilden maken", aldus Arib. ,,Dat vereist betrokkenheid en moed. Ik hoop dat die wetenschap hun nabestaanden, ergens, enige troost biedt. In ons hoofd en in ons hart zijn wij bij hen.''

ad.nl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Do 07 Jul 2016, 19:19 

Mortiergranaat wordt blauwhelmen fataal: wat ging er mis in Mali?

http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/mort ... r-mis-mali

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Vr 08 Jul 2016, 19:08 

vXRvEUD3Mx0

In de aflevering 'bij de marine' zingt Dorus het bekende liedje 'Bij de marine'. Met de tekst: Zorreg dat je d'r bij komt, bij de marine, bij de marine. Zorreg dat je d'r bij komt, bij de marine moet je zijn Het is gezond voor je lijf en je leden.

Op 1 mei 1953 opende Tom Manders de deuren van zijn eigen artiesten café aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Daar in Saint Germain des Pres is DORUS geboren. DORUS, een lieve zwerver die zonder ooit grof te zijn eigen filosofietjes in liedjes en sketches verpakte en daarmee de harten van velen raakte. Hij maakte kleine gewone dingen tot groot geluk. De DVDs van DORUS zijn een warm en waardevol document, waarin Toms veelzijdig vakmanschap centraal staat. Geniet van Dorus met zijn scheve vrolijke loopje en iets wat doorgezakte knieën, maar vooral van zijn onweerstaanbare ogen.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 09 Jul 2016, 13:05 

Nederlandse militairen die op missie zijn in het Afrikaanse Mali gaan hun eigen Vierdaagse lopen. Ze doen dat op dezelfde dagen als hun collega's die meelopen met de Vierdaagse van Nijmegen.

Omdat de omstandigheden in de Afrikaanse woestijn veel zwaarder zijn, leggen de lopers daar geen 40 maar 10 kilometer per dag af. Maar ze dragen wel de voor militairen verplichte 10 kilo bepakking. Alleen niet in de vorm van een volgeladen rugzak, maar door hun scherfvest aan te trekken. Dat weegt ook zo'n 10 kilo.

De soldaten lopen hun dagelijkse afstand uit veiligheidsoverwegingen binnen de hekken van het kamp. Omdat het overdag veel te warm wordt voor zo'n krachtsinspanning lopen de wandelaars in de vroege ochtenduren.

Uitlopen van de Vierdaagse in Mali levert de militairen geen Vierdaagsekruisje op. Het kruisje is namelijk een officiële onderscheiding en voor de uitreiking daarvan gelden vastgestelde regels. ,,Opsturen of overhandigen in Mali valt daar niet onder'', aldus majoor Tjeerd Dijkstra van Defensie.

ad.nl

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 09 Jul 2016, 18:58 

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 09 Jul 2016, 19:13 Members of the Royal Netherlands Marine Corps (Korps Mariniers) shoot machine guns from Fast Riding Interceptor Special Craft (FRISC) during a live-fire bilateral training exercise at Camp Lejeune, NC on March 18, 2016.

Film Credits: Lance Cpl. Preston A. Shay

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 09 Jul 2016, 19:18 

OAiS4j1dn98

Ben jij fysiek sterk? En sta je ook muzikaal je mannetje? Solliciteer dan naar de bijzondere functie van Marinier Tamboer of Pijper. Je bent volledig inzetbaar als lid van het Korps Mariniers én verzorgt de muzikale omlijsting tijdens militaire ceremonies. Ontdek meer op https://werkenbijdefensie.nl/vacature..

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Za 09 Jul 2016, 19:24 Dutch Marines participated at the Camp Lejeune USMC-base, and competed with the Royal Marines Commando and the USMC Shooting team. This clip shows our experiences.

 Jump to forum   Jump to topic

Geplaatst: Di 12 Jul 2016, 18:57 

Proficiat met jullie bevorderingen m3

Snuf ,Die linker van foto 1, feestje hindernisbaan ook kombuis liefhebber :wink:
Pagina 1 van 61 [ Er zijn meer dan 1524 reslutaten gevonden ]Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.