Switch to full style
Plaats een reactie

Marinier-sportschutter verbluft met superkogel

Di 07 Mrt 2017, 16:29

Met een 7.62 millimeter patroon heel precies op pakweg 2 kilometer een doel raken? Gelauwerd sportschutter eerste luitenant der mariniers Pieter Buitendijk dacht lange tijd dat schieten met dit kaliber over zo’n afstand onmogelijk was. Inmiddels weet hij beter. Na stapels moeilijke boeken over ballistiek te hebben doorgeworsteld, startte hij 8 jaar geleden een zoektocht naar de perfecte kogel. En met resultaat.

Waar die drang heel ver te willen schieten vandaan komt? Sowieso is EK-/WK-lange afstandschutter én perfectionist Buitendijk niet snel tevreden. Daarbij brandde bij de pelotonscommandant bij Second Marine Combat Group het verlangen te weten te komen of wat hij wilde technisch mogelijk was. Trigger vormde de film ‘Shooter’. Hierin raakt de hoofdrolspeler nauwkeurig een doel op 1.600 meter. “Die scene intrigeerde me, vormde de katalysator voor mijn zoektocht. Terwijl ik toch eerst dacht dat mijn wens onmogelijk was. Ik had zoiets van: dit is het, hiermee moet ik het doen.”

lees verder op https://magazines.defensie.nl/allehens/ ... permunitie

Re: Marinier-sportschutter verbluft met superkogel

Di 07 Mrt 2017, 17:51

7,62 mm op 2000 meter? Je kunt tegenwoordig ook nergens meer ongedekt een blikje van Struik opentrekken. :mrgreen:

Afbeelding

Groet Jo

Re: Marinier-sportschutter verbluft met superkogel

Di 07 Mrt 2017, 22:05

Waarschijnlijk doet defensie er zijn voordeel niet mee. Greetz. Snuf.

Re: Marinier-sportschutter verbluft met superkogel

Wo 08 Mrt 2017, 10:12

Snuf als defensie dat wel zou doen, wordt een 7,62 of 5,56 mm patroon onbetaalbaar. Voorbeeld: het kaliber 7 X 64 dat veel voor de jacht wordt gebruikt heeft een kogel volgens de normen van de sportschutter. Maar een doosje van 20 patronen kost € 83,= dus per schot € 4,15 en dat vindt defensie niet aantrekkelijk.

Afbeelding

Groet Jo

Re: Marinier-sportschutter verbluft met superkogel

Wo 08 Mrt 2017, 12:49

Ik weet niet of er voordelen kunnen ontstaan door een patent aan te vragen. Greetz. Snuf.
Plaats een reactie