Korps Mariniers Forum
http://korpsmariniersforum.nl/

De grote Korps Mariniers Zeeland Quiz
http://korpsmariniersforum.nl/viewtopic.php?f=596&t=12905
Pagina 1 van 1

Auteur:  Fusil Automatique Lourd [ Zo 01 Apr 2018, 10:41 ]
Titel:  De grote Korps Mariniers Zeeland Quiz

'Het is er leeg, verlaten, de politie rijdt er nog op varkens en mensen zijn er niet te verstaan'. Het klinkt misschien als argumenten van mariniers om niet naar Zeeland te verhuizen, maar dat zijn het niet. Het is een onderdeel uit een vraag van de Korpsquiz, die is samengesteld door de provincie.


Met deze quiz, met een kwinkslag, wil de provincie in tien vragen laten zien dat Zeeland helemaal niet achterloopt op de rest van het land. "Dit is zo ludiek als het maar zijn kan", laat gedeputeerde Jo-Annes de Bat in een eerste reactie weten.

De quiz gaat in op bijna alle argumenten die door mariniers zijn aangedragen om niet naar Zeeland te verhuizen. Zo komt de werkgelegenheid aan bod, het aantal dagen dat een huis hier gemiddeld te koop staat, als ook de gemiddelde huizenprijs en het aantal toprestaurants.

Guerilla-actie
De quiz maakt onderdeel uit van de 'guerilla-actie' die de provincie vorige week aankondigde om de mariniers warm te maken voor Zeeland, en om vooroordelen te beslechten. Als het aan De Bat ligt, blijft het niet bij deze ene actie. "We willen een beweging op gang brengen, dus dit is geen losse actie", zegt De Bat. Welke acties hij nog meer in petto heeft, laat hij nog in het midden.

Mariniers winnen met de quiz een 'wenarrangement Zeeland', met onder meer een diner met een oud-marinier als chef. Maar niet alle mariniers kunnen deze prijs winnen, want ons bin zuunig, dus geldt: zolang de voorraad strekt.

Wil jij de quiz zelf maken om zo je Zeeuwse kennis te testen? Dan kan je hier terecht https://korpsquiz.nl

OZL.nl

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn UTC + 2 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/