Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Ma 16 Jul 2018, 22:26Reageren op dit onderwerp  [ 8 berichten ] 
 Vaantjes voor beste detachementen Vierdaagse 

Het spijt ons,

De overige 7 reacties kunt u niet zien.

U moet een geregistreerd gebruiker zijn en/of aangemeld zijn om de rest te kunnen zien.


Registreren of Aanmelden
Auteur Bericht
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: Do 30 Jun 2016, 19:28
Berichten: 2619
Has thanked: 952 times
Been thanked: 1858 times
National Flag: Netherlands
Reageer met citaat
Bericht Vaantjes voor beste detachementen Vierdaagse
Editie 101 van de Vierdaagse in Nijmegen zit erop. Vanmiddag legden de deelnemende militairen de laatste meters af op de Via Gladiola onder het toeziend oog van duizenden belangstellenden.

Afbeelding
Het detachement van 11 Bevoorradingscompagnie Air Assault op de Via Gladiola.


De laatste dag bracht de detachementen via Grave, Beers en Cuijk terug naar Nijmegen waar op Charlemagne de Vierdaagsekruisjes werden uitgereikt. Aansluitend maakten zij zich klaar voor het defilé.

Vaantjes
De detachementen die zich tijdens het wandelevenement onderscheidden door geoefendheid, tenue en uiterlijk voorkomen, ontvingen traditiegetrouw hun vaantjes op de militaire rustplaats bij Cuijk aan de oever van de Maas. De Interservice Beoordelings- en Controlecommissie had hen beoordeeld.

Bij de landmacht nam het detachement van 11 Bevoorradingscompagnie Air Assault voor de 4e keer het vaantje in ontvangst van de Plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten, generaal-majoor Kees Matthijssen. Bij de marine waren de lopers van de Onderzeedienst de winnaar. Vice-admiraal Arie Jan de Waard overhandigde het vaantje. Bij de luchtmacht kreeg het Main Support Base-detachement van Vliegbasis Woensdrecht het vaantje. Bij de studentenweerbaarheden ging de eer naar het Haags Studenten Schutters Korps Pro Liberate. Zij kregen geen vaantje, maar een eervolle vermelding.

Afbeelding
Plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten generaal-majoor Kees Matthijssen overhandigt het vaantje.


Pontonbrug over de Maas
Net als voorgaande jaren moesten de Vierdaagse-lopers de Maas oversteken. 105 Geniecompagnie Waterbouw uit Hedel legde weer een pontonbrug aan. Gisteren werd bij wijze van proef de brug kort gesloten. Vandaag was de scheepvaart voor wat langere tijde gestremd om de deelnemers te kunnen laten oversteken.

wandelaars lopen over pontonbrug
De deelnemers aan de vierdaagse maken graag gebruik van de brug van 105 Geniecompagnie Waterbouw.
Heumensoord
Bijna 5.200 militairen uit 34 landen, waaronder Canada, Australië en Nepal liepen mee. Meer dan 1.700 Nederlandse militairen legden dagelijks 40 (detachementen) of 50 kilometer af. Ze woonden 4 dagen op Kamp Heumensoord waar 160 medewerkers van Paresto hen voorzagen van maaltijden. Het 600 hectare grote kamp had eigen bewaking, catering, marechaussee, brandweer en zelfs een gezondheidscentrum. Het grootste 'gebouw' was de eetzaal van 2.400 vierkante meter.

Mali
Niet alleen in het oosten van Nederland werd 4 dagen gelopen. Ook in Mali vond een wandelevenement plaats. Bij een temperatuur ver boven de dertig graden legden uitgezonden militairen hun laatste meters af op de 'Via GAOdiola'. 87 Duitse en Nederlandse deelnemers doken dagelijks de duisternis in om voorzien van scherfvest en veel water 4 keer 2,5 kilometer te lopen. 74 haalden de eindstreep. 13 militairen moesten aan het werk en konden daardoor de Vierdaagse niet afmaken.

defensie.nl


Za 22 Jul 2017, 18:20
Meld dit bericht
Profiel Privébericht versturen E-mail
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Reageren op dit onderwerp   [ 8 berichten ] 

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: mklunder en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.