Switch to full style
Plaats een reactie

Hoop gloort voor uitgelote Vierdaagselopers

Ma 16 Apr 2018, 08:24

NIJMEGEN - Het wordt een spannende dag voor lopers die graag aan de Nijmeegse Vierdaagse mee willen doen, maar die twee weken geleden te horen kregen dat ze waren uitgeloot voor deelname. Misschien komt er een herinschrijving. Maar dan moeten er wel veel ingelote wandelaars afvallen.

Woordvoerder Jennifer Bus van de Vierdaagse legt uit dat ingelote deelnemers tot afgelopen vrijdag, 23.59 uur, de tijd hadden hun deelname te betalen of om hun inschrijving te annuleren. 'Als er niet wordt betaald of er wordt geannuleerd dan levert dat plekken op', zegt Bus.

'Wij gaan vandaag inventariseren hoeveel plekken er zijn vrijgekomen. Als dat er voldoende zijn, dan komt er een mogelijkheid tot herinschrijving voor de wandelaars die eerder waren uitgeloot.'

Ook militairen uitgeloot
Eerder kregen ruim 4100 wandelaars het slechte nieuws dat ze niet mee mogen doen aan de 102e editie. Voor het eerst in de geschiedenis geldt dat ook voor militairen; de Vierdaagse is van oudsher een militaire wandelmars.

163 Nederlandse militairen bleken te zijn uitgeloot en dat leidde tot onvrede. Een van hen spuwde zijn gal op Facebook: 'Na 19 jaar uitgeloot voor de Vierdaagse van Nijmegen. Als militair ben je niet meer welkom. Hoe is het mogelijk. Als burger ben je met 19 volbrachte deelnames wel welkom.'

Veel afvallers nodig voor herinschrijving
Hoeveel uitgelote wandelaars alsnog worden toegelaten, weet Bus niet. De woordvoerster: 'Als het om een paar kaarten zou gaan, dan vraagt een herinschrijving te veel werk en bovendien zou dan bijna iedereen opnieuw teleurgesteld zijn. Het moet dus echt wel om een significant aantal gaan, waarschijnlijk enkele tientallen tot honderden.'

Ze laat weten dat ook militairen in aanmerking komen voor herinschrijving. 'Maar dat is een gescheiden procedure van de burgerinschrijvingen.'

De datum voor de herinschrijving is waarschijnlijk 23 april.

OGLD.nl

Re: Hoop gloort voor uitgelote Vierdaagselopers

Ma 16 Apr 2018, 14:39

Het komt er nog wel van dat elke deelnemer moet inloten. Al die grapjes heb je na elke nieuwe marsleider en niet alleen bij de Vierdaagse. De Airbornetocht moest ook zonodig wat veranderen na het aantreden van een nieuwe marsleider. Greetz. Snuf.

Re: Hoop gloort voor uitgelote Vierdaagselopers

Ma 16 Apr 2018, 22:48

Er komt een nieuwe loting onder diegenen die uitgeloot zijn. Er komen 1744 plaatsen vrij voor burger deelnemers en er komen 160 plaatsen vrij voor militairen. Dat zijn er behoorlijk wat. a1dh a1dh Greetz. Snuf.

Re: Hoop gloort voor uitgelote Vierdaagselopers

Wo 18 Apr 2018, 21:47

Bij evenementen is het bijna altijd zo dat van de vorige mensen die zich vooraf aanmelden 15% niet op komt dagen. Blijkbaar hebben ze die 15% al uitgegeven anders was het geen probleem.
Plaats een reactie