Korps Mariniers Forum
http://korpsmariniersforum.nl/

Mercedes-Benz Hitler onder de hamer
http://korpsmariniersforum.nl/viewtopic.php?f=215&t=12580
Pagina 1 van 1

Auteur:  Flacht R.I.P [ Vr 22 Dec 2017, 16:48 ]
Titel:  Mercedes-Benz Hitler onder de hamer

Afbeelding

Mercedes-Benz van Adolf Hitler onder de hamer
De Mercedes-Benz 770K Grosser Offener Tourenwagen, gebouwd voor Adolf Hitler, wordt in januari geveild. Het exemplaar is tussen oktober 1939 en mei 1941 verschillende malen door de dictator gebruikt. Het model is een van de slechts vijf overgebleven Offener Tourenwagen-uitvoeringen van de 770K, een auto uit de W150 modelserie die tussen 1938 en 1943 gebouwd werd.
De auto is voorzien van een 230 pk sterke achtcilindermotor, waarmee een topsnelheid van meer dan 160 kilometer per uur behaald werd. Het exemplaar in kwestie werd in september 1938 door de privéchauffeur van Hitler, de SS-er Erich Kempka, besteld. Op diens verzoek werd kogelwerend glas en bepantsering rondom gemonteerd. Het exemplaar in kwestie werd in september 1938 door de privéchauffeur van Hitler, de SS-er Erich Kempka, besteld. Op diens verzoek werd kogelwerend glas en bepantsering rondom gemonteerd.
In 1939 werd de auto voor het eerst ingezet voor een rit naar de Rijkskanselarij. Vervolgens liet Hitler zich in het voertuig rijden tijdens het bezoek van de Italiaanse dictator Benito Mussolini aan München in juni 1940. Tien procent van de verwachte opbrengst van de Mercedes, waar verder geen mededelingen over worden gedaan, zal volgens Worldwide Auctioneers worden gebruikt om de kennis en het bewustzijn van de Jodenvervolging te vergroten. Bron: nu.nl

Groet Jo

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn UTC + 2 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/