Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Wo 17 Okt 2018, 13:46Reageren op dit onderwerp  [ 2 berichten ] 
 Reservist financieel in de knel 

Het spijt ons,

U heeft geen toegang tot de andere reactie.

U moet een geregistreerd gebruiker zijn en/of aangemeld zijn om de rest te kunnen zien.


Registreren of Aanmelden
Auteur Bericht
Marinier
Marinier

Geregistreerd: Di 01 Nov 2011, 17:55
Berichten: 3317
Has thanked: 605 times
Been thanked: 714 times
National Flag: Netherlands
Reageer met citaat
Bericht Reservist financieel in de knel
DEN HAAG -
Onder de reservisten van de landmacht is muiterij uitgebroken tegen het stopzetten van hun militaire oefeningen. Ze vrezen af te glijden naar het niveau van een hobbyistenleger.

De medezeggenschapscommissie overlegt momenteel met de militaire vakbond ACOM over de mogendheden om Commandant Landstrijdkrachten generaal Mart de Kruif voor de bestuursrechter te slepen. De door defensieminister Hennis in woord juist steeds belangrijker gemaakte deeltijdmilitairen achten het onacceptabel dat ze sinds september geen militaire vaardigheidstrainingen meer kunnen doen. Dit duurt minimaal tot de jaarwisseling.
Ook de verplichte fitheidstesten zijn stilgelegd sinds de landmachtstaf het aantal beschikbare uren voor reservisten dit jaar halveerde. Daarmee ging subiet een streep door de jaarlijkse militaire basistrainingen. „We gaan ons hier met hand en tand tegen verzetten”, Deze voorziet dat de club van 3600 landmachtreservisten evalueert tot het lachwekkende niveau van ’Dad’s Army’, uit de tv-serie Daar komen de schutters.
„Een niet-opgeleide reservist is volgens ons nutteloos. Wij zijn geen hobbyisten, ons werk is niet vrijblijvend”, zo klinkt het strijdvaardig in interne stukken van de die in handen zijn van De Telegraaf.
Reservisten van de landmacht komen financieel in de problemen door het stopzetten van hun militaire oefeningen, wordt gewaarschuwd. Op grond van het eerder verstrekte werkrooster hebben ze immers vrijaf genomen van hun reguliere werk in de burgermaatschappij.
Ook voorzitter Leon van der Hulst van de vakbond ACOM laat weten hooglijk verbaasd te zijn over het stilleggen van onder meer de schiettrainingen: „Defensieminister Hennis dicht de reservisten een steeds grotere rol toe nu het aantal beroepsmilitairen slinkt. Dan is het bijzonder vreemd dat een van haar commandanten op eigen houtje besluit de boel voor een paar maanden stil te leggen.” Als de geschillencommissie geen uitkomst biedt, is een gang naar de burgerrechter volgens hem zeker een overweging.
Landmachtcommandant De Kruif meldt de reservisten in een persoonlijke brief dat dreigende overschrijdingen van het personeelsbudget hem noopten tot de ingreep. Hij toont begrip voor de boosheid: „Het is een aanslag op uw passie, motivatie en betrokkenheid. Voorts lijkt het niet in lijn met de planmatige intensivering van de taken, omvang en kwaliteit van onze reservisten. Maar nadat de gaten zijn gedicht kunnen we vol door op de door minister Hennis aangekondigde weg”, zo belooft de luitenant-generaal.
Bij dat laatste zet de medezeggenschap grote vraagtekens: „We willen ons ook verzetten tegen de voorgenomen, nog grotere korting op de reservistenuren in 2016”, zo staat te lezen in interne stukken.

telegraaf.nl


Vr 30 Okt 2015, 08:36
Meld dit bericht
Profiel Privébericht versturen E-mail
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Reageren op dit onderwerp   [ 2 berichten ] 

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.