Korps Mariniers Forum
http://korpsmariniersforum.nl/

Klokkenluider: Defensie wil van mij af
http://korpsmariniersforum.nl/viewtopic.php?f=230&t=11659
Pagina 1 van 2

Auteur:  Fusil Automatique Lourd [ Zo 05 Mrt 2017, 19:16 ]
Titel:  Klokkenluider: Defensie wil van mij af

TILBURG - Luchtmachtpiloot Victor van Wulfen, die is erkend als klokkenluider, denkt dat het ministerie van Defensie definitief van hem af wil. Van Wulfen heeft dat zondag gezegd bij Omroep Brabant naar aanleiding van een vliegverbod dat hij heeft gekregen. „Voor mij is het duidelijk dat ze aansturen op een verbroken arbeidsrelatie en dat is buitengewoon spijtig en ook buitengewoon onnodig”, aldus de piloot.

Van Wulfen trok vijf jaar geleden aan de bel over vliegveiligheidsincidenten op de vliegbasis Eindhoven waar hij destijds werkte als piloot op een Hercules-vrachtvliegtuig. Hij kreeg gelijk en werd in 2015 gerehabiliteerd.


Sindsdien werkt de piloot voor de Kustwacht, maar vorige maand werd hij plotseling niet meer ingeroosterd. Formeel is de reden dat Van Wulfen te veel aan zijn hoofd heeft, maar de vlieger en zijn advocaat twijfelen aan die verklaring. De piloot voelt zich prima in staat om te werken.

Tegen het vliegverbod heeft hij een kort geding aangespannen dat maandag dient bij de rechtbank in Den Haag.

telegraaf.nl

Auteur:  Flacht [ Zo 05 Mrt 2017, 22:12 ]
Titel:  Re: Klokkenluider: Defensie wil van mij af

Hé joh Victor, als je vindt dat je niks aan je hoofd hebt, ga toch lekker bij Joegoslavian Air Transport (JAT) vliegen. Betaald goed maar wel eigen valscherm meebrengen. Rinus weet wel een goed merk/model. :mrgreen:

Groet Jo

Auteur:  Andre Groot [ Ma 06 Mrt 2017, 20:22 ]
Titel:  Re: Klokkenluider: Defensie wil van mij af

Tja, Jo als zijn verhaal klopt is dit niet chique.

Auteur:  Flacht [ Ma 06 Mrt 2017, 21:43 ]
Titel:  Re: Klokkenluider: Defensie wil van mij af

Andre ik geloof hem, maar wel met maximale "reserve". Er zullen best aspecten zijn die aan de openbaarheid werden/worden onthouden. Toch zou ik naar de defensietop willen roepen: Je mot de groeten van Spijker hebben. :mrgreen: :mrgreen:

Herzliche Grüße Jo

Auteur:  Snuf [ Ma 06 Mrt 2017, 22:16 ]
Titel:  Re: Klokkenluider: Defensie wil van mij af

Van Wulfen wil ook wel parlementariër worden mocht het bij defensie niet langer gaan. Greetz. Snuf.

Auteur:  Flacht [ Ma 06 Mrt 2017, 23:51 ]
Titel:  Re: Klokkenluider: Defensie wil van mij af

Ja, Marianne Thieme likken wil m'n hond ook wel. :lol: Daarna netjes uitlaten, hij komt op fluitsignaal vóór.! :mrgreen:

Groet Jo

Auteur:  Snuf [ Di 07 Mrt 2017, 12:20 ]
Titel:  Re: Klokkenluider: Defensie wil van mij af

Van Wulfen gaat meer richting Pechtold. Greetz. Snuf.

Auteur:  Flacht [ Di 07 Mrt 2017, 12:55 ]
Titel:  Re: Klokkenluider: Defensie wil van mij af

Ohhh Pechtolt, die komt pas na 15 maart a.s. op fluitsignaal voor. :mrgreen:

Groet Jo

Auteur:  Fusil Automatique Lourd [ Ma 20 Mrt 2017, 16:15 ]
Titel:  ’Piloot om veiligheid terecht uitgeroosterd’

DEN HAAG - Luchtmachtpiloot en klokkenluider Victor van Wulfen is om veiligheidsredenen terecht tijdelijk niet ingeroosterd voor vliegdiensten, zo heeft de Haagse voorzieningenrechter maandag bepaald. De commandant van de vliegbasis Eindhoven heeft volgens de rechter „in redelijkheid kunnen twijfelen of de man in staat was zijn taken als vlieger veilig uit te voeren.”

De piloot had een kort geding aangespannen tegen het ministerie van Defensie, omdat hem in februari een week rust was voorgeschreven en een gesprek met een psycholoog was aangeboden. Van Wulfen vermoedde opzet. Hij trok vijf jaar geleden aan de bel over veiligheidsincidenten op de vliegbasis Eindhoven. Hij werkte destijds als piloot op een Hercules-vrachtvliegtuig en werd na een procedure als klokkenluider in het gelijk gesteld. In 2015 werd hij gerehabiliteerd.


Zijn recente uitlatingen op sociale media waren volgens de commandant van de vliegbasis, Elanor Boekholt-O’Sullivan, aanleiding tot ingrijpen. Zij sprak tegen Van Wulfen haar zorgen uit over diens uitingen van boosheid, strijdbaarheid en frustratie. Zij ontkende tijdens de zitting opzet. „Als uit een gesprek met een van onze vliegtuigpsychologen blijkt dat ik een overbezorgde commandant ben, zit hij morgen weer in de cockpit.”

Van Wulfen bracht daar in kort geding tegen in dat er veel „gekletst” wordt. Mensen over wie hij een boekje heeft opengedaan, werken nog steeds op de basis.

De piloot verwijst in een reactie op het vonnis via Twitter naar Kamervragen die vorige week door Jasper van Dijk (SP) zijn gesteld. Het Kamerlid vraagt de minister van Defensie opheldering over het medisch dossier van de piloot en over de verdere bejegening na de klokkenluidersaffaire. Zo zouden er volgens Van Dijk „moedwilliger verzinsels” de ronde doen over Van Wulfen. Van Dijk vraagt zich af wat Defensie doet om die te ontkrachten.

Het ministerie van Defensie zegt in een reactie op het vonnis de bevestiging te zien dat „juist is gehandeld in het belang van de vliegveiligheid.”

telegraaf

Auteur:  Flacht [ Ma 20 Mrt 2017, 17:10 ]
Titel:  Re: Klokkenluider: Defensie wil van mij af

Ik heb nog nooit een "overbezorgde" commandant gehad. Grrrr, hijg, :lol: :mrgreen:

Groet Jo

Pagina 1 van 2 Alle tijden zijn UTC + 1 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/