Korps Mariniers Forum
http://korpsmariniersforum.nl/

'Nederland zeer actief tegen IS in Irak'
http://korpsmariniersforum.nl/viewtopic.php?f=230&t=9406
Pagina 1 van 1

Auteur:  ton1950 [ Vr 14 Aug 2015, 16:44 ]
Titel:  'Nederland zeer actief tegen IS in Irak'

Nederlandse F-16's hebben de strijd tegen terreurorganisatie Islamitische Staat in Irak de laatste maanden fors opgevoerd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die RTL Nieuws heeft opgevraagd bij het ministerie van Defensie. Alleen de VS en het Verenigd Koninkrijk zijn nog actiever in Irak.
Vooral de afgelopen vier maanden zijn er veel bommen afgevuurd op doelen van IS. In die periode is er 450 keer sprake geweest van wapeninzet tegen IS-doelen. In het eerste halfjaar vuurden de Nederlandse F-16's 350 keer op doelen van IS in Irak. Alleen al de afgelopen vijf weken hebben de Nederlanders ongeveer tweehonderd bommen en raketten afgevuurd.
Volgens minister Jeanine Hennis van Defensie zeggen de cijfers niet alles, omdat het van de verschillende soorten missies afhangt of er veel of weinig bommen en raketten worden afgevuurd. „Het is de harde realiteit dat IS een weerbarstige tegenstander is”, zegt Hennis tegen RTL Nieuws.
Op dit moment zijn er vier Nederlandse F-16's actief in Irak. Dat waren er tot voor kort nog zes. Er staan altijd twee toestellen klaar als reserve.


Afbeelding

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn UTC + 2 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/