Switch to full style
Plaats een reactie

Onze helden liggen op een vuilnisbelt

Za 27 Jan 2018, 09:32

Schandaal Javazee wordt groter

Gesol met zeehelden: ’Menselijke resten op drie plekken’

BRONDONG - Menselijke resten die zijn gevonden tijdens het illegaal slopen van scheepswrakken uit de Javazee zouden op nog drie plekken in en rond de Indonesische havenplaats Brondong liggen.

De grafdelver van de begraafplaats in het Indonesisiche kustplaatsje Brondong op Java, zegt dat hier menselijke resten liggen begraven.

Afbeelding
De grafdelver van de begraafplaats in het Indonesisiche kustplaatsje Brondong op Java, zegt dat hier menselijke resten liggen begraven.Ⓒ DE TELEGRAAF

Het zou volgens de gemeentesecretaris van Brondong en de grafdelver gaan om een plek op of bij een vuilnisbelt en twee locaties in het havengebied.

Nederland vroeg Indonesië afgelopen week om aanvullend onderzoek. Daarvan is momenteel op de begraafplaats van Brondong, waar de meeste menselijke resten in een verzamelgraf werden begraven, nog niks te merken.

Opzichter in vizier
De Nederlandse Oorlogsgravenstichting wil de stoffelijke resten erg graag voor de nabestaanden veiligstellen en herbegraven. „Alleen is daar toestemming van de autoriteiten voor nodig.”

Bij de lokale politie zijn er wel signalen dat de situatie inmiddels wordt onderkend. Vanuit het korps komt informatie dat er wordt uitgekeken naar de opzichter van de sloperij die tussen 2014 en 2016 operationeel was.

telegraaf.nl
Plaats een reactie