Korps Mariniers Forum
http://korpsmariniersforum.nl/

Amerikaanse legerhonden verwaarloosd na terugkeer.......
http://korpsmariniersforum.nl/viewtopic.php?f=238&t=12797
Pagina 1 van 1

Auteur:  Fusil Automatique Lourd [ Zo 04 Mrt 2018, 09:58 ]
Titel:  Amerikaanse legerhonden verwaarloosd na terugkeer.......

Amerikaanse legerhonden verwaarloosd na terugkeer oorlogsmissie

Volgens een onderzoeksrapport van het Witte Huis werden de Amerikaanse legerhonden, die in 2011 tot 2014 dienst hebben gedaan in Afghanistan, na thuiskomst zeer slecht behandeld.

Het onderzoek naar de leefomstandigheden van de zogeheten bomhonden werd opgestart nadat er klachten waren gekomen van soldaten die met de hen hadden samengewerkt.

Onvoorbereid
Uit het rapport blijkt dat de dieren na thuiskomst soms tot elf maanden in een asiel werden gehouden. Daar werden ze in veel gevallen verwaarloosd en soms zelfs afgemaakt. Mensen die de honden wilden adopteren, werden op geen enkele manier gescreend waardoor adoptiefamilies vaak niet voorbereid waren om met de speciaal getrainde viervoeters om te gaan.

Verschillende soldaten zijn op zoek gegaan naar hun vroegere kameraad en hebben hem uit de asielcentra van het leger gered. Het rapport schrijft verder dat het Amerikaanse leger de richtlijnen over adoptie en herplaatsing van legerhonden na afloop van hun contract voor een groot deel in de wind heeft geslagen.

ad.nl

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn UTC + 2 uur
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/