Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Ma 22 Okt 2018, 16:52Reageren op dit onderwerp  [ 7 berichten ] 
 Commando’s eisen dat moskee zwijgt 

Het spijt ons,

De overige 6 reacties kunt u niet zien.

U moet een geregistreerd gebruiker zijn en/of aangemeld zijn om de rest te kunnen zien.


Registreren of Aanmelden
Auteur Bericht
berichten
berichten

Geregistreerd: Zo 17 Apr 2016, 17:54
Berichten: 78
Has thanked: 30 times
Been thanked: 45 times
Reageer met citaat
Bericht Commando’s eisen dat moskee zwijgt
Horendol van gebedsoproep

Leden van het Korps Commandotroepen (KCT) hebben grote moeite met de oproepen tot gebed van de moskee die twee jaar terug vlakbij hun kazerne in Roosendaal is geopend.

Een groep van vijftien elitesoldaten heeft nu advocaten in de arm genomen die per brief aan het moskeebestuur vragen voortaan af te zien van de wekelijkse oproep tot het vrijdagmiddaggebed.

,,Voor een groot deel van deze militairen valt het niet te verkroppen dat zij op de kazerne waar ze kunnen bijkomen van en trainen voor nieuwe missies worden geconfronteerd met geluiden vanuit uw moskee. Die roepen negatieve associaties op aan elementen en gebeurtenissen waarmee zij worden geconfronteerd tijdens operaties”, staat er in de brief

Daarnaast zijn de commando’s bezorgd over de veiligheid van hun basis. Er zijn volgens hun raadsman Michael Ruperti verschillende meldingen gedaan over waarnemingen vanuit de moskee. Dat zit de militairen hoog omdat zij vanwege hun inzet in extreem gevoelige operaties bijzonder hechten aan hun onherkenbaarheid.

Volgens de advocaten hebben de militairen de problemen eerst zoals dat hoort bij hun leidinggevenden aangekaart. Toen daar geen bevredigende reactie op kwam, zijn ze naar Ruperti en zijn collega Klaas Arjen Krikke gestapt.

Defensie zegt in een officiële reactie niet op de hoogte te zijn. De commandant van het KCT laat via de woordvoering in Den Haag weten dat de relatie met de moskee juist prima is.


,,We begrijpen niet zo goed waarom de commando’s een advocaat in de arm hebben genomen en niet eerst naar ons toe zijn gekomen”, reageert voorzitter Mohamed Amezian van het Marokkaans Islamitisch Centrum. De bestuurder benadrukt dat de oproep slechts een keer per week vijf minuten klinkt. Spionage vanuit de moskee is volgens hem niet mogelijk omdat het gebouw te laag is. De toren zit permanent op slot. ,,Dus die zorg kunnen we wegnemen. We zijn altijd bereid tot overleg.”

De gemeente Roosendaal stelt dat er bij de planvorming voor de moskee geen rekening is gehouden met eventuele inkijk of emotionele onrust.


Ma 19 Sep 2016, 08:03
Meld dit bericht

These users thanked the author berkelo for the post: Snuf
  Rating: 14.29%
Profiel Privébericht versturen E-mail
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Reageren op dit onderwerp   [ 7 berichten ] 

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.