Bekijk onbeantwoorde berichten | Bekijk actieve onderwerpen Het is momenteel Zo 23 Sep 2018, 06:33Reageren op dit onderwerp  [ 6 berichten ] 
 ’Schietbanen politie onveilig’ 

Het spijt ons,

De overige 5 reacties kunt u niet zien.

U moet een geregistreerd gebruiker zijn en/of aangemeld zijn om de rest te kunnen zien.


Registreren of Aanmelden
Auteur Bericht
Beheerder
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: Do 30 Jun 2016, 19:28
Berichten: 2876
Has thanked: 1046 times
Been thanked: 1981 times
National Flag: Netherlands
Reageer met citaat
Bericht ’Schietbanen politie onveilig’
AMSTERDAM - De schietbanen van de politie zijn onveilig, waardoor agenten gevaar lopen. Beloofde, veiligheidscontroles worden niet uitgevoerd. Ook zijn er gezondheidsrisico’s. De politiebond ACP wil dat de schietbaan in Amsterdam meteen wordt gesloten.

Dat zegt bondsvoorzitter Gerrit van de Kamp. De Inspectie SZW van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid blijkt vorig jaar onderzoek te hebben gedaan op de schietbaan van de politie in Amsterdam, na een klacht van de ACP.

Gehoorschade
Schietinstructeurs en andere politiemensen uit verschillende eenheden in Nederland hebben zich in de afgelopen twee jaar beklaagd bij de bond over ernstige gehoorschade en klachten aan de luchtwegen. Die zouden ze hebben opgelopen op de schietbanen.

De inspectie legde op de baan in Amsterdam tal van tekortkomingen bloot. Een risicoanalyse van de politie was gebaseerd op verkeerde berekeningen en onvoldoende onderbouwd. Bovendien werd vastgesteld dat er onvoldoende aandacht is voor controle, onderhoud en voorlichting aan schietende politiemensen.

Woordvoerder Paul van der Burg van de inspectie bevestigt het onderzoek in Amsterdam en de vastgestelde tekortkomingen. „De bal ligt bij de politie. Die krijgen nu de tijd om met verbeteringen te komen.”

De politiebond ACP eist nu van de korpsleiding dat de schietbaan in Amsterdam per direct tijdelijk wordt gesloten.

Verouderd
Volgens de bond neemt de korpsleiding een loopje met de belangrijke controles op de schietbaan. In 2015 is afgesproken dat iedere baan jaarlijks onderworpen zou worden aan een controle door een speciaal aangestelde inspectiecommissie. Maar de bond stelt nu dat er wordt gewerkt met een zwaar verouderde baaninstructie uit 1995. De toetsing vindt dus plaats op basis van niet meer geldende voorwaarden.

Sinds enkele jaren hanteert de politie een nieuw dienstwapen, de Walther P99Q. Die produceert een veel harder geluid dan het vorige wapen. Volgens de bond ACP is echter nooit onderzocht of de banen en de gehoorbeschermingsmiddelen hierop aangepast hadden moeten worden.

„De korpsleiding moet afspraken over veiligheidscontroles nakomen. De veiligheid van onze politiemensen staat voor ons voorop”, aldus Van de Kamp.

Een woordvoerster van de korpsleiding laat in een reactie weten dat ’net als voor de vakbonden, voor de politie als werkgever het belang van de veiligheid en gezondheid van de mensen voorop staat’. „Daartoe zijn ook het afgelopen jaar weer alle schietbanen onderzocht. Vanzelfsprekend komen waar nodig maatregelen.”

telegraaf.nl


Di 27 Feb 2018, 09:01
Meld dit bericht

These users thanked the author Fusil Automatique Lourd for the post: Snuf
  Rating: 14.29%
Profiel Privébericht versturen E-mail
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Reageren op dit onderwerp   [ 6 berichten ] 

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Vertaald door phpBBservice.nl.